• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BEKLENEN GÜN GELDİYSE :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Cikolatta24

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
167
10
318
Çanakkale
Kızlar Merhaba :)
Zor bir sevgililik döneminden sonra evlendim bir sene oldu. ve Allahıma çok şükür sevgiliyken yaşadığımız sorunlar evlilikte olmadı kötü bir sevgili olan eşim çok anlayışlı bir koca oldu :) geldik en güzel en özel anlara. artık bir bebek istiyoruz. doktorumun tavsiyesiyle folik aside başladım. ancak bir konuda da sormuştum yine sormak istiyorum bileniniz varsa.

benim yapılan testlerimde kanımda anti cmv lgm pozitif çıktı ve tekrar kan alınıp avidite testi yapıldı. oranı %89 çıktı. doktorum gebe kalmanda sıkıntı yok dede ama başka bir açıklama yapmadı. bir yakınımın abisi profesör ama kadın doğumcu değil o demişki sakın kalmasın beklesin. kafam karıştı. bu enfeksiyonla ilgili bilgisi olan var mı?

bir de hamile kalmadan ve ilk kaldığınızda beslenmenizi nasıl sağladınız neleri bol tüketmeliyiz ve hangi kitapları okumamız bizim için eğitici olur paylaşır mısın acaba benimle.

Hamile kalmadan detayli kan testi yaptirdim ben sonuclara gore d vitamini folik asit ve demir hapi kullandim uc ay 4.ay mucizem geldi. İlk haftalardayim ceviz findik kayisi yumurta sut tuketiyorum.yesil yaprakli sebzeler ve haftada bir balik veya tavuk. İlk aylar cok onemli cunku organlar olusuyor ...diger konu hakkinda bilgim yok baska bi doktora daha gidin.

Hamile kalmadan detayli kan testi yaptirdim ben sonuclara gore d vitamini folik asit ve demir hapi kullandim uc ay 4.ay mucizem geldi. İlk haftalardayim ceviz findik kayisi yumurta sut tuketiyorum.yesil yaprakli sebzeler ve haftada bir balik veya tavuk. İlk aylar cok onemli cunku organlar olusuyor ...diger konu hakkinda bilgim yok baska bi doktora daha gidin.

ben de detaylı yaptırdım bakalım. dişlerdeki kalsiyumu mu alıyordu dişler sıkıntı oluyordu anlamadım ama ondan korkuyorum. doktorlar o kadar yoğun oluyor ki bişey soramıyorsun. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canm :)

ben de detaylı yaptırdım bakalım. dişlerdeki kalsiyumu mu alıyordu dişler sıkıntı oluyordu anlamadım ama ondan korkuyorum. doktorlar o kadar yoğun oluyor ki bişey soramıyorsun. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canm :)

Amin canim darisi basina insallahh tez vakitte hayirlisiyla :)

2.soru ilgi alanım eğitimciyim çünkü :) Dogan Cüceloğlu Geliştiren Anne Baba'yı okumakla başlayabilirsin canım

Bir de bu aralar Hatice Kubra Tongar in kitaplari popüler

doğan Cüceloğlunu duymuştum ama bu dediğinizi yeni duydum bir bakayım ona da. çocuğun gelişimi için beyin ve omurilik gelişimi için ne önerirsiniz peki. hamile kalındığından beri takviye, yemek, bitkisel çay ilk ayların önemli olduğunu biliyorum tabi o dönemlerde özellikle

Back