Beklemediğim anda gelen bebek aski ve eşim

Ben evlendiğim ilk 6.5 senede asla ve asla bebek istemedim. Eşim bu konuda bana destek vermese aşırı baskı altında hissederdim. Adam hiç istemiyorum dememiş ki. İlk zamanlar istemiyormuş ve çok haklı. Hayatınız ve evliliğiniz bir daha hiç çocuksuzken olan ilişkiniz gibi olmayacak.
Kızım doğduğunda 7 senelik evliydik ve ben bazen acaba 3 sene daha beklese miydim diyorum.

Eşin asla baba olmak istemiyormuş gibi konuşuyorsun. Asıl senin yaptığın bencillik. hamilelik ve bebek bakımını filmlerdeki gibi mi zannediyorsun. Git işe falan gir, kendini oyala. Adam evliliğin tadını çıkarmadan çocuk istemiyor çok da hakıl, yaşınız da gayet genç, ayrıca senin bu yaptığın sözünde durmamak. Ortada ortak verdiğiniz bir karar var ve ikinizin hayatını da etkileyecek. Tek taraflı olarak bundan vazgeçemezsin, senin yaptığın eşine haksızlık

Ben 5 aylık evliyim ve biz de 1 sene çocuk düşünmüyorduk ta ki Kadın doğumcumun yumurtalık rezervlerimin düşük olduğunu (yaşımdan dolayı) ve acele etmem gerektiğini söylemesine kadar. Eğer öyle bir sorununuz yoksa tabii ki bekleyin. evliliğinizin tadını çıkarın . eminim yaşınız da küçüktür daha.

Hehe ay bana da daha bisi olmadi:) arada hamileyim di mi ben ya diye dusunuyorum. Icimden daha isim cinsiyet dusunmek bile gecmiyor. Hayal bile kuramiyorum:) 37 yasindayim yeni hazir hissedebildik( o da tam da diil de iste cocuk uniye giderken bastonla ugurlamayalim diye) 6 yillik evliyiz. Adamcagiz cok ama cok hakli. Bebek ve annelik heyecani yerine ya bunlar simdi son gece uykularim mi falan diye dusunuyorum:)))

Bebek olmadan çekirdek aile olunmuyor mu? Önce eşiniz ile birbirinizi tamamlayın, "bir" olun, ondan sonra bebek düşünün bence.

Haklısınız ben de öyle yapıyorum aslında o birkaç yıl istemiyordu fakat benim çok istediğimi görünce böyle bir şey söyledi ama o gün geldiğinde ne olur bilemiyorum
Başta ikimiz de bir süre istemeyiz diye dusunmussunuz. Şimdi karar degistiren sizsiniz. Anlıyorum düşüncenizi ama bencillik yapam biraz siz gibisiniz.

aşırı tepki veriyorsunuz. vakti gelince her şey olur. bu zamanlarınız bir daha geri gelmeyecek. bebeğin varlığını öğrendiğiniz andan itibaren tüm hayatınız, planlarınız ona göre şekillenecek. bu az bir şey mi...adam daha erken demekte haklı. zamanı gelince ister elbet. üstüne gidip de ilişkinizi boşuna yıpratmayın

Yaa ben de tam tarif ettiğiniz gibiyim. Yani küçük kuzenlerime falan da çok baktım bu durumda da kendimin olsa daha kolay büyütürmüşüm gibi geliyor. Öyle olmuyor mu? Yani bir kolaylık sağlamalı en azindan

"daha erken evliliğinin tadını çıkar eşin haklı daha çok gençsin elbet olacak ne bu acele"

Maalesef başkasının çocuğuna bakmakla kendi çocuğunu büyütmek aynı şey değil :) Çünkü o ağlarsa annesine verebiliyorsun ama kendininkine her koşulda sen bakmak zorundasın ve ağlayınca verilen taraf sen oluyorsun sadece bu yönden de değil çok yönlü bakacak olursak; yenidogan zamanından basliyim emzirmeydi kilo aldiydi almadiydi sarılık olcakmi vs zaten başta bı stres. Biraz daha büyüdü mu gaz sancısı, diş sancıları derkeen yürümeye başladığı zaman aman çocuğum dur o tehlikeli dur yapma falan evde bir iş yaptigin zaman 5 dklik bir iş 1 saate dönüşebiliyor. En küçük bı plan yaparken bebise göre yapman gerekiyor çünkü hava soğuksa ve dışarı çıktıktan sonra hasta oluyosa çıktığına pişman oluyorsun Tabi bunun en inatçı dönemleri olan 2 yaş sendromunu unutmamak gerek sonrada 3 yaş sendromu sonra kreş hastalıkla boğuşma dönemi falan (ben daha bu dönemi yaşamadım) derken işte kısa bı özet geçtim yapacağınız varsa da yıldıniz büyük ihtimalle yinede herşeye rağmen canlarım onlar benim iyiki dogmuşlar

26 yaşındayım ne evliliği ne de çocuk sahibi olmayı düşünüyorum. Ama ilerde düşünürsem önce 1, 1 buçuk yıl evliliğin tadını çıkarır ve karşımdaki kişiyi tanımaya çalışırdım konu sahibi.

Adam sanki asla çocuk yapmam demiş, 1 sene az bile. Bu ne drama bağımlılığıdır. Sanki senelerce uğraştınız olmadı. Hayatı türk dizisi bebeği de oyuncak sanıyosunuz. Kolaydı gebelik geçirmek, bebek ve çocuk bakmak. Sarılıcam feyse foto koycam hihi diye hayal kurun, zorla adamı baba yapın bakalım hayat toz pembe kalıyor mu

Açıkçası bu kadar sıkıntıya girmeni anlayamadım canım. Eşin hiç istemiyorum dememiş ki vakti gelince o da isteyecek. Mesela bizde de eşim çok istiyordu ben istemediğim için 1.5 yıl bekledi hazır olmamı. Evlilik böyle bir şey iki tarafta hazır hissetmeli

Eşiniz istemiyorsa şuan bence yapmamak en mantıklısı. Neden böyle diyorum: bu süreci tek başına geçirmek zorunda kalabilirsin eşinin ilgisiz tavırlarına hormonlar etkisiyle alınganlık mutsuzluk hissedebilirsin ki çok normal eşine trip atabilir tartışabilirsin bu da senin ve bebeğin için iyi bir şey değil. Diyelim hamilelik sürecinde destek oldu sana doğduğunda hayatınız alışkanlıklarınız değişecek eşin de özgürlüğü seven biriyse muhtemelen yeteri kadar yardımcı olmayacak sana bu bir kaç ay sürecek bir şey değil ömür boyu sorumluluk en az 1-2 yıl uyku düzeniniz olmayacak gezme vesaire zor bu eşinizi zorlayacak aranız açılabilir. Yani hamile olma ihtimali bile heyecanlandırmiyor oh cekiliyorsa işin zor tek başına büyütmek durumunda kalabilirsin. Zorlandiginda isyan etme lüksün bile olmaz sen istedin derler. Bunlar olabilecek ihtimaller olmayadabilir ama dediğim gibi hamile ihtimalinin bile sevindirmemesi bunları düşündürdü bana sen de bir düşün derim. Ne eşinizi ne sizi yargilayabilirim herkesin düşüncesi farklıdır böyle düşünüyor diye ona kızamazsın çocuk gerçekten büyük sorumluluk. Bu sorumluluğu almak istemiyorsa onu da anlamalısın ısrarcı olmadan kendini anlatmaya çalış umarım ortak bir karar alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…