Beklemediğim anda gelen bebek aski ve eşim

Zaten 6 aylık evliymissiniz 1 seneden once dusunmuyormus kalmis 6 ay nedir bu acele?
Sanki istemiyorum hicbir zaman demiste anneligimie engel oluyor tarzinda bir seyler yazmissiniz.
Neymis peki doktorun gordugu sey?

Ultrasonda görünen neymiş kese değil miydi?

Şuanda eşiniz istemiyorsa zorla olacak bisey değil. 6 ay cok uzun bir süre değil. Hem evliliğiniz oturur beklerken. Tabi ki çocuklar mükemmel ama inanin cocukla birçok planinizi ertelemeniz gerekiyor. Şimdi biraz kafanızı dağıtın cok bisey kalmamis 1 seneye , bence çocuk ortak kararla olmali sizi de anlıyorum ama yapacak bisey yok

Bana eşiniz haklı geldi. Tabii şimdi siz çocuk büyütmediğiniz için pespembe bir dünya gibi geliyor ama kazın ayağı öyle değil. Evliliğin ilk zamanları eşinizle başbaşa yapabileceğiniz pek çok şey var bunların tadını çıkarıp gereksiz kaygı yaşamayın. Benim iki çocuğum var Allah'ım bağışlasın. Üç yıl çocuk düşünmedik biz çocuk olduktan sonra yapmadığım bir sürü şeyin pişmanlığını yaşıyorum. Çocuklu hayat ayrı çocuksuz hayat apayrı şeyler.

Anın tadını çıkarın, kendinizi gereksiz üzmeyin.

27. Haftadan yazıyorum hamilelik falan öyle sandığın gibi toz pembe değil. Maddi manevi hazır olduğunuz zaman düşünün.

Eşim evlendiğimizde 1 yıl boyunca cocuk istemedi şartları düzeltmeden ve hazır olmadan verilebilecek bir karar değil. Bende çocuklara tam tersi çok düşkün biriyim ancak eşime anlayış gösterdim ve bir yerde hak verdim öncelikle oturtmamiz gereken bir evliligimiz vardı. 1 yıl sonunda eşim kendisi cocuk istemeye başladı onu asla zorlamadım çünkü bu bencillikten başka birsey olmazdı ve sonuç benim istediğim olmuş oldu.İkiniz bir ortak hayatı paylaşıyorsunuz aynı şekilde eşiniz sizi istemediğiniz henüz hazır olmadığınız bir şeye zorlasa hoşunuza gider miydi ?

okurken ben mi yazmıştım acaba bunu diye okudum. o kadar benziyor ki yaşadıklarımız ve öyle bir anlatmışsınız ki hislerinizi ancak bu kadar olabilirdi. yaklaşık 2 ay önce benzer bir durumla karşılaştığımda aynı karmaşık duyguları yaşadım. o günden beri ise çocuk fikri aklımdan çıkmıyor. ama acele etmenin faydası yok diyorum kendi kendime. her şeyin bir yeri bir zamanı var zamanı geldiğinde en güzel şekilde karşılamalıyım bebeğimi diye avutuyorum kendimi. sırf ben istiyorum diye ona hazır olmayan bir babayla baş etmek zorunda bırakmak bencilliğini bebeğime yapamam. eşime de hazır olmadığı bir durumu dayatamam. ikimizin üstleneceği bir sorumluluk bu ve eğer eşimle birlikte çocuğumuzu büyütebilmek istiyorsam, gerçekten bir aile olmak istiyorsam ortak noktada buluşmamız gerektiğini biliyorum. Sana verebileceğim öneri de bu olur.
şimdi sırf sen çok istedin diye eşin çocuğu kabul ederse yarın çocuğa yardım etmediğinde sen istedin sen bak diyebilir, ya da ne bileyim kendini gerçekten hazır hissetmiyorsa bu ilişkinize zarar verebilir. bozuk bir ilişkinin içinde de sağlıklı bir evlat yetiştirmek çok çok zor olur.
kendi iç hesaplaşmalarımdan yola çıkarak anlatmak istedim, ben kendimi böyle yavaşlatıyorum. yoksa şu anda bile uygulamaya göre reglim 1 gün gecikti ve ben acaba hamile miyimdir diye vücudumu dinleyip duruyorum. ama imkansıza yakın bir ihtimal olduğunu bilsem de içimdeki acaba susmuyor. böyle saplantılı bir şekilde vücudumu dinlerken dahi eşime baskı yapamam, sadece kendim için ya da eşim için değil, büyük bir sevgiyle istediğim çocuğum için yapamam bunu.

Evliliğiniz oturdukça eşinizin fikri değişecek. Ben 3 yıllık evliliğimde daha 1 kez bile korumasız ilişki yaşamadım çünkü hala hazır değilmişiz gibi hissediyorum. O çocuğa güzel bir gelecek sağlamak için öncelikle ebeveynin maddi manevi psikolojik sosyolojik her manada ayaklarının yere tam basması lazım bana göre. Böyle bakınca da sizinki çok çok erken geldi zaten.

Yaşın genç yeni evlisin eşin çok haklı. Bugünleriniz bir daha gelmeyecek çocuk olunca birlikte birşey yapmayacaksiniz uzun bir süre.Rahat rahat dolaşın tatile gidin vs. Önce eş olmayı öğrenin bence çocuğu 1 yıl erteleyebilirsiniz. 26 yaşında evlensem en az 3 yıl çocuk yapmazdım ben

Bence esinizin fikride cok önemli. Ayrica bir sorununuz hastaliginiz yoksa elbet cocugunuz olacaktır ama evliliginizin bu gunleri tekrar gelmeyecek.bence gezin tozun tadini cikarin. Biz 1.5 sene istemedik sonrasinda kızım oldu. Evet kizima asigim iyiki dogurmusum ama keske 3 sene gezip tozup yapsaymisiz diye bile dusunduk. Cocuk sahibi olmak cok guzel ve essiz bir duygu olsada zaman ve sorumluluk isteyen bisey . Daha evliligin es olmanın tadini almadan acele etmeyin anne olmak icin. Herşeyi zamaninda yasayin zaten 6 ay gecmis bi 6 ay daha gezin yalniz kalin esinizle .ozgur olun.... inanin esimle basbasa kalacagimiz 1 gun bile nasil kiymetli su an.basbasa bir yürüyüşe bile zor gidiliyor cocuk olunca. Ha bırakacak birileri varsa o buyuk sans . Ama bence eninde sonunda anne olacagim zaten diyip esinizle bu guzel gunlerin kiymetini bilin.

Adetim de gecikmişti sokulmedigi için toplanip orda kese gibi bir görünüme yol acmis megerse

Kese 6inci haftadan sonra az çok görünüyor. Yani ilk kan testi, sonra kese son kanıt oluyor gebeliği tespit etmek için. Yani keseyi görmesi zaten gebeliğin tespiti olmadir Bunun için kan testi istemesi, kendi kabiliyetlerine güvenmemek demektir.

Yani hikaye çok tuhaf. Ilk ayin sonu, 4 hafta yani. O sirada gerçekten hamile olsan bile kese asla görünmezdi.

Ekonomik durum ortada, hamilelik ve lohusalik üstelik çok büyük bir stress kaynaği. Eğer evliliğin yetereci kadar oturmadiysa, o zemin sağlam değilse, bebek o evliliğe darbe verir.

Kisacasi eş hakli.

Bu 1 yıl gözünde ne büyümüş yahu. Evliliğimde 4. Seneme girdim dünyaya getirmek istediğim çocuğun ç si bile ortada yokken eşimle ben paralıyoruz kendimizi kaliteli, ekonomik anlamda rahat bi hayat sunabilmek için. Lütfen sadece "anne olmak istiyorummmm bu hakkımmm engellenemezzz" diye dünyaya çocuk getirme. Yarın birgün bi tartışmada doğurmasaydın ben mi dünyaya gelmek istedim derse zoruna gider

28 aylık kızım var.Asla 2.yi düsünmüyorum ama suan haberini alsam yenidogan cantasını hazırlamaya baslarım.
Cünkü o öyle bir his.
Erkekler cocuk dogduktan sonra baba oluyor o yüzden esinizin tepkisi normal.
Benim kızım babasına asık ama babamız ne zman baba oldu derseniz?Kız azcık dillenip hareketlenmeye baslayınca:)Yaklasık dogduktan 6 ay sonra flan anladı babalık olayını:)

Eşimle tabi ki paylaştım aile dediğimiz de benim annem o telaşla ona da haber vermiştim.
Bidahakine paylasmayın kanda görmeden.
Ben evde test yaptım cift cizgi,ertesi sabah kan vermeye gittim kimseye haber vermedim.11 gibi kan testi cıktı.
Kadın dogumcuma testi attım onay aldım evet hamilesin dendi esimin öyle haberi oldu:)

Ben evlendikten 6 ay sonra planlı şekilde hamile kaldım, eşimle ortak aldığımız bir karardı. Eğer eşimin gönlü olmasaydı beklerdim çünkü aşırı sorumluluk gerektiren bir olay çocuk, dünyan tersine dönüyor neye uğradığını şaşırıyorsun. Görümcem sizin gibi çocuk olsun diyor eşi ise istemiyordu, binbir ısrarla altından girdi üstünden çıktı ikna etti ama adam gönülsüz kabul etti. Şimdi doğum yaptı, kolik bir bebeğe sahipler, geceleri gündüzleri iç içe geçmiş bir vaziyette. Adam sürekli eşine söylenip duruyor, iyi halt ettin beni ikna ettin de al şimdi uğraş sen uyut diye görümceme yükleniyor. Eşiniz hazır değilse sakın diyorum bakın sakın o topa girmeyin. Hele bir de daha 6 ay olmuşken. Madden manen beynen her yönüyle hazır olmalı insan yoksa sonrası çok sıkıntılı

Eşiniz haklı...bebek dünyanın en güzel şeyi...verene şükürler olsun...ama bebekli hayat bebeksiz hayattan çok farklı...bende 5 aylik evliyken gebe kalmıştım...meger ne kadar erkenmiş...cok sukur Rabbım ama bi arkadasim demisti kadın olmadan anne olacaksın diye..aslında çok hakliymis...evliliğin tadını çıkar...öyle kolay değil uykusuzluk ,gaz o stres...herseyini etkileyecek...doğru dürüst evine adapte olmadan anne olacaksın...bence kesinlikle bekleyin

Bebek sahibi olmak öyle hayallerdeki gibi olmuyor konu sahibi. Bebek çok büyük bir sorumluluk. Bence eşiniz haklı hatta 1 sene az bile. Hamile kaldığımda evleneli 1 buçuk seneyi geçmişti. Ben de sizin gibi bebekleri çok seviyor hep anne olmayı istiyordum ama bebeğim olduktan sonra bu konuda fikrim değişti. Keşke biraz daha bekleseymişim dedim. O yüzden bence acele etmeyin. Evliliğiniz otursun eşinle yapmak istediklerinizi rahat rahatyapın gezin tozun.

Sanki 10 yıllık evlisiniz de senelerdir deniyor bebeğiniz olmuş gibi yazmışsınız.
25 yaşında genç bir kadının hayata dair daha farklı bakış açıları olması lazım.
Ben bile 27 yaşında evlendim ilk sene hiç istemedim, 4.yıla girerken gebe kaldım.
İkimizde isterken yaptım yani eğer eşimin istemediğini bilseydim yine korunurdum.
Tek taraflı olmuyor bu işler üzgünüm.

Ayrıca eşin de haklı yani evlenip hemen çocuk yapanların çoğu mutsuz oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…