• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEKARLIK

ozgerdm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
2
0
1
30
Merhaba,

Yaşamımız itibariyle yalnız kalmamak üzere hayatımız şekillendi, şekillendirildi.

Yaş ilerledikçe hepimiz bir sonraki okul,kariye ve ve en çok da başarı sınıfına elde etmiş olduğumuz evlilik noktasına kadar geldik.

Mutsuz birliktelikler üzerine kurulu yalnız kalmamak. maddiyet için,aile istedi diye evlenmemiz çok mu doğru.

Bekar kalmak erkek veya kadın için çok mu ucube dolu olması gerekiyor sizce. sistemin dayattığı evlilik için evlilik yapan tanıdıklarımız olmadı mı görmedik mi duymadık mı ? peki sizce evlilik için için evlilik neden bu dayatma devam ediyor. (çıkar dayanışması)

Dayatma her şeyde var. Sene 2023, okuduğum için benimle konuşmayan, selam vermeyen bir tanıdığımız var mesela. Kadın dediğin okumazmış. Milletin dayatmasıyla hayatımızı şekillendireceksek işimiz iş.

Evlilik kısmı ayrı, herkesin karakteri evliliğe uygun olmayabiliyor. Bir aileyi yüklenmek kolay şey değil. Ama yalnızlık kısmında biraz daha farklı düşünüyorum. İnsan sosyal bir canlı. Evlenmek istemeyebilir ama hayatına birilerinin girmesi gerektiğine inanıyorum. Acıkınca bu açlığı yemek yiyerek doyuruyorsak sevmek, sevilmek de bir duygusal açlık. "Bunu hissetmiyorum, hissediyorum ama kendi kendimi doyurabiliyorum" fikri bana biraz farklı sorunları çağrıştırıyor.

Ama özetle evlenmeyen evlenmesin tabii.

Back