• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar ve yalnız kadınların güvenlik ihtiyacı

tanrica_fides

Umut
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2016
279
256
53
Merhaba arkadaşlar, yaşadığımız zorlukların nasıl üstesinden geldiğimizi paylaşabiliriz diye düşünüyorum. Tek bir komşumla muhabbetim var. Mesela hep aynı duraktan taksi çağırırım güvende hissetmek için. Gece evime yürüyerek hiç gitmem, taksi ile giderim. Bazen korkuyorum. Güvende hissetmek istiyorum. Hastalandığımda korkuyorum. İşimden dolayı şehir değiştiremiyorum. İş ortamım çok güvenli, güzel bir ortam. Acaba tek başına güvende hissetmeyi nasıl başarıyorsunuz? Mutlu günler dilerim.

6 yıla yakın yalnız yaşadım.Evin güvenli olması en dikkat ettiğim şeydi.Eski , düzeni oturmuş , ailelerin çok olduğu bir sitede yaşadım.Aileler de medeni ve dedikoducu olmayan insanlardan oluşuyordu.Karşı komşum da eşi vefat etmiş 50li yaşlarda bi' hanımdı.Harika bir komşuydu.Evim güvenli olduğu için kendimi hiç güvensiz hissetmedim diyebilirim.Gece 2de 3te eve geldiğimde bile huzursuz hissetmezdim.Ev çok önemli bu konuda.

Taksiye binerdim ben de bir yere gideceğim zaman geç saatse eğer.

Bir de arkadaşlar edinebilirsiniz , hasta olduğunuzda gelirler , yalnız kalmazsınız hiç.Arkadaş önemli yalnız yaşayan insanlar için.

Bekarım , yalnız kalıyorum.Güvenlik:Liberal büyük şehir, sitede ev , kimselerle muatap olmamak , kadın olmaya ve güvenlik konusuna takılmamak...bence şekil bu.Bende hasta olmaktan - sakat olmaktan tırsırım;yalnızlık güzel amma böyle yan etkileri var :silah:

Ben bir dönem yaşadım ve memurların olduğu yerleşik herkesin birbirini tanıdığı yerde kaldım. Korkmadım hiç sakindi mahalle kimse kimseye bulaşması. Farklı biyere olsam bende temkinli olurdum sanırım.

Back
X