Behçet derdi :(

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim teyzem behçet hastası. Ara ara atak dönemleri oluyor yataktan çıkamıyor. Aralıksız 2’3 gün yatıyor. Ateş ve eklem ağrıları olduğunu söylüyor. Ağzından ve genital bölgesinden yaralar hiç eksik olmuyor.
Bir kaç kere geçici görme kaybı olmuştu. Çok illet bir şey üç tane çocuğu var ve üçünde de bu hastalık çıktı. Allah şifa versin.

Allah razı olsun girme kaybından dolayı çok korkuyorum erkeklerde daha kalıcı oluyormuş gorme kaybı inşallah ilerlemez çok fazla hastalık

Behçet teşhisi zor koyulan bir hastalık , bir doktor öyle dediyse direkt behçet olmayabilir. Bu konuda uzman yerler araştırıp özellikle araştırma hastaneleri gibi oralarda yeniden tetkik ettirin. 2 arkadaşım var bu hastalığa sahip oradan bildiğim kadariyla paylaşacağım. Teşhiş doğru ise sürekli kontrol ve ilaçları oluyor bunlara dikkat edince herhangi bir zararı olmaz. Korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Bir süre ilaçla tedaviden sonra uzun süredir atak görülmedi bizimkilerde. Şimdi evli çoluk çocuk sahibi, gayet de rahatlar.Herhangi bir hasar söz konusu değil. Ancak gözlere vurma riski olabiliyormuş . O nedenle ataklara dikkat etmek gerekiyor. Yani bu konuda çalışmaları olan iyi bir hekimle irtibata geçmeniz halinde korkulacak bir durum kalmaz inşallah. Diğer bir hususda irsi olabildiği için çocuğunuzu da kontrol altında tutmanız iyi olur. Eksik bildiğim bir konu önceden tespit ediliyor mu bilmiyorum. Doktorlarınız sizi bu konuda yönlendirecektir. Şuan tespit edilemiyorsa bile her zaman aklınızın bir kenarında olsun, çocuğunuz belirti gösterdiğinde ihmal etmemelisiniz. Çocuklarla ilgili durumu arkadaşlara sormak hiç aklıma gelmedi. Uzun süredir hasta olduklarını bile unutmuşum. Siz yazınca aklıma geldi. Birinin babasında olduğu için 2 kardeşte de vardı. Diğerinde ailede tespit edilen bir durum yoktu.

Evet zor bir hastalık ancak teşhis ve tedavi edildiği sürece korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Sadece çok sık görülen bir hastalık olmadığı için bir çok doktor yeterli bilgiye sahip olmuyor.
Geçmiş olsun

Gecmis olsun.
Hafif derece de dedogine gore bu hastaliğin dereceleri var
Bi ogrencim surekli ödev yapmiyordu gec geliyordu daginik ve uyku halindeydi sürekli
Bu durumdan rahatsizligimi belirttigimde bana annesinin behcet hastasi olduğunu ve küçük kardeşlerine kendisinin bakip evi de kendisinin idare ettiği ni söyledi.
Hastalik annesini yatalak yapmis

Bursada yaşıyorum tekrar Allah razı tekrar burda da medipol var annem baba kör oluyorlar dedi ölümcül dedi benim kanım döndü resmen çok ağladım ama yorumlariniz biraz olsun rahatlattı...
Allah şifa versin ama kesinlikle 1 doktora inanma araştır derim benimde ağzımda sürekli yara çıkar behçet demişti bir doktor sonra iki yere daha gittik ailen de kan tahlili istedi ama değil yani teşhisi sor bir hastalık ağız yarası diye gidince hemen o hastalıktan şüpheleniyorlar bu konuyla ilgili bursada çok doktora gittim yani

Bu arada test sonuçları çıktı demişsiniz ama bildiğim kadarıyla kan tahlili gibi bir teşhisi mümkün değil, hastalığın seyrinden ancak tanı konulabiliyor

8 aylık kızımız var umarım onda da çıkmaz. Evet çocuklarda görülme ihtimali de varmış. Bir çok doktora bir çok bölüme gittik en sonunda bu teşhisi koydular . Ama dediginiz gibi bu konu da uzman bir doktor bulup ona da göstermek lazım.

Umarım o kadar ilerlemez

Bu konuda uzman bir doktor bulup tekrar gideceğiz inşallah .

Bu arada test sonuçları çıktı demişsiniz ama bildiğim kadarıyla kan tahlili gibi bir teşhisi mümkün değil, hastalığın seyrinden ancak tanı konulabiliyor
Bir çok test yaptı bu hastalığı tam teşhis etmeyen ama teşhisine yardımcı olan testler ... ve sonuç olarak hafif behçet dedi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…