cnm modeller çok hoş bence gelinlikçilere istediğin modeli anlatırsan aynısını yaparlar çok bişi istemiyorsun çünküama tabi iyibir firmayla anlaşman lazım birde aysiraya bak derin
kriz sen fransız dantelini seçerken nasıl seçtin konunada yazmışsın ya önce göstermediler bunlar olmaz diyince gösterdiler diye yani fransız kupon tek bir modelmi yoksa çeşit çeşitmi ben hiç anlamıyorum o işlerden
Gizocum yeni konun hayırlı olsun. Çak fazla bir şey istemiyorsun, beğendiğin gelinliklerin altının üstünün fotoğraflarını götürüp bir bütün haline getirtebilirsin. Yalnız gelinlik konusunda acele etme derim. Tahmini olarak Mayıs demiştin diye hatırlıyorum. Bakman çok mormal ama kesin kararlı olma. Daha çok zamanın var ve biliyorsun ki fikirler değişiyor. Ben balık modelden A kesim bir gelinlik almış biri olarak söylüyorum bunu.
Merhaba,
Model aşağı yukarı belli. Altı tül, üstü dantel, yüksek belli, kabarık etekli bir gelinlik.
Etek bitiminde dantel olup olmayacağında kararsız iseniz bu bütçenin belirleyeceği bir konu. Çünkü kaliteli dantelden olsun isterseniz eteği çevrelemek 500-1000TL kadar bir fiyat farkı oluşturur. Dantel eklenecekse bile ince dilimi olan bir dantel olmamalı, en az bir 30cm filan olmalı oyulduktan sonra ki, göz doldursun. Yoksa sırf konmak için konmuş gibi duruyor bence. Fiyonk ve kuşağı da saten şeritten değil grogrenden yapsınlar, saten basit duruyor.
minenes seni görmüşken sorayım. aklıma takılıyor hep. benim gelinliğimde dantel suyu silikonla yapıştırılmış yanlış anlamadıysam, bir silikon var yani. bu kalitesiz işçilik mi demek? bu konuda da uyaralım gizi, öyleyse eğer.
Evet, malesef silikonla yapıştırmaları ayıp olmuş. Senin gelinliğin kumaş kalitesine göre oldukça uygun fiyatlı olduğu için böyle bir yola gittiler sanırım. Dantellerin tüle dikilmesi gerekiyor. İşlemelerin de dikilisi ile yapıştırılanının kalitesi farklıdır mesela.
Merhaba,
Model aşağı yukarı belli. Altı tül, üstü dantel, yüksek belli, kabarık etekli bir gelinlik.
Etek bitiminde dantel olup olmayacağında kararsız iseniz bu bütçenin belirleyeceği bir konu. Çünkü kaliteli dantelden olsun isterseniz eteği çevrelemek 500-1000TL kadar bir fiyat farkı oluşturur. Dantel eklenecekse bile ince dilimi olan bir dantel olmamalı, en az bir 30cm filan olmalı oyulduktan sonra ki, göz doldursun. Yoksa sırf konmak için konmuş gibi duruyor bence. Fiyonk ve kuşağı da saten şeritten değil grogrenden yapsınlar, saten basit duruyor.
lovelyym konumu görmene çok sevindim inan 3 ay önce beğendiğim gelinlikleri beğenmiyorm bu değişen zamanda beğendiğim gelinlikleri burdan paylaşmak istiyorum o yüzden ekledim inşallah güzel ibşi olur evet çok fazla bir isteiğim olmayacak ama kesinlikle fransız danteli kullanılmasını istiyicem bütçemiz 2 3 bin arası olucak bu fiyata yapyırma imkanını buluruz herhalde diyorum
minenesyorumun için çok teşekkürler altına dantel sıra isteyip istemediğime karar veremedim en olmadı üst bölgesi dantel olucak saten ile ilgili yorumunuda ayrıca dikkate alıcam
bu modele saç ve duvak nasıl olur bu konuda fikriniz varmıdır
şimdi minenes'in bir yazısında duvağın olabildiğince şeffaf, nazik kumaştan yapılması gerektiği; ipek tül adı geçtiğini hatırlıyorum. ve onun zevkine göre duvak aksesuar olarak kullanılacaksa saçın tepesinden takılmalıydı.
ben her ikisini de denedim ama tepeden yaptırdığıma pişman oldum. hem saç şeklime gitmedi (ki o da berbattı bence) hem de caanım inci düğmelerim, fiyonkum kapandı diye üzüldümo kadar emek harcanıyor ama duvak kapatıyor. tabi benimki hayal tüldü. gelinlikçim ipek tülü duymamış. ipek tül olsa belki sırttaki detaylar kendini sergileyebilir. ben duvağın saçımın altından tutturulduğu şekli daha çok sevmiştim. sırtımdaki detaylar da daha ortaya çıkmıştı.
şimdi minenes'in bir yazısında duvağın olabildiğince şeffaf, nazik kumaştan yapılması gerektiği; ipek tül adı geçtiğini hatırlıyorum. ve onun zevkine göre duvak aksesuar olarak kullanılacaksa saçın tepesinden takılmalıydı.
ben her ikisini de denedim ama tepeden yaptırdığıma pişman oldum. hem saç şeklime gitmedi (ki o da berbattı bence) hem de caanım inci düğmelerim, fiyonkum kapandı diye üzüldümo kadar emek harcanıyor ama duvak kapatıyor. tabi benimki hayal tüldü. gelinlikçim ipek tülü duymamış. ipek tül olsa belki sırttaki detaylar kendini sergileyebilir. ben duvağın saçımın altından tutturulduğu şekli daha çok sevmiştim. sırtımdaki detaylar da daha ortaya çıkmıştı.
senin duvak aşağıdan dğeilmiydi ay ben aradaki farkları bile ayıramıyorum daha kriz cidden duvaktaki tül çok farkediyormu ben up uzun bir duvak istemiyorum 2 kat istiyorum yüzümüde örtsün istiyorum nikah sırasında :))))))))) ne bileyim aceba ne tür bişi yakışır bana saçım nişandaki saçım gibi olucak kulakları skalıyacağım :)
Yok şimdi her zaman ipek tül benzeri olması lazım değil, yanlış bilgilendirme olmasın. Lakin kabarık bir duvak istenmediği durumlarda, katlayıp başın üstünden kullanacaksanız yumuşak bir tül olması gerekiyor ki başın üstüne doğru çıkmadan yumuşak biçimde dökülsün. Ama bazı bayanlar özelikle kabarık duvaktan hoşlanıyorlar, onlara yumuşak tül gitmez.
Duvak da biraz bütçe meselesi. Bizde duvak dahil dendiği için, dantel gelinlik istediğinizde içine duvağın da fiyatını ekleyip öyle söylüyorlar. Dantel çerçeveli duvakların illa ki masrafı olur, eğer söylenen son fiyat bütçenizi aşıyorsa duvağı düz tül isteyip indirim talep edebilirsiniz. Böyle problemler yoksa da tamamen yüzünüze ne yakışacağına göre karar vermeli.
kınadaki yukardandı canım, onu koymadım hiç. bence farkediyor. yüzünü örteceksen yukardan yapman lehine. bana düğün salonunda görevli bir adam, salona girerken duvağımı kapatmamı söyledi. ben de "hayır" dedim. adam, "ama öyle daha şık oluyor. merak oluyor, hem dans edeceğiniz zaman damat açınca misafirler çok beğeniyor" vs dedi. kapatamadım; çünkü alttan tutturulduğu için bozulabilir ve gerim gerim gerilebilirdim. bir sürü detay var. bence konuyu erken açmakla iyi yaptın. bak bu ince detayı bile söylemiş oldumsaç modeli olarak bir fikir veremicem, anlamıyorum zira.
İşte bende onu demek istedim canım benim. Bende balık istiyordum biliyorsun Vakko'da da balık denemiştim çoğunlukla, fotoğraflarını da paylaşmıştım. Pronovias Urban modeline ne kadar aşık olduğumu da hatırlarsın ama gel gelelim zaman içinde fikirlerim değişti. Şimdi kesin çizgiler koyma derim ama ne isteyip ne istemediğini genel hatlarıyla bil mutlaka. Gelinlik seçerken bence en önemli husus neyi isteyip, neyi istemediğini çok iyi bilmek ve buna göre gelinlik bakmaya başlamak.
lovelym bakalım zaman ne gösterecek şimdilik bunları beğeniyorum ve asla kabarık giymem diyordukm ki ben a inen gelinliklere aşıktım şimdi ise bunun bana dha açok yakışacağına inanaıyorum kuyruklu istemiyorum mesela ama kabarık insin diyorum nasıl bu fikrim değişti onu bile bilmiyorum hem kabarık hemde olabildiğince sade istiyorum kabarıkta daha mutlu hissedeceğimi üdşünüyorum nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?