Gelinlik Modelleri beğendiğim gelinlik modelleri

giz08

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
11.472
79
408
İstanbul
beğendiğim gelinlikleri buraya koyarak bir başlangıç yapmak istiyorum kafamda net bir fikrim yok yarıdmlarınızı ve yorumlarınızı esirgemeyin benden kuyruklu istemiyorum kabarıklılığı 2. gelinlikteki gibi olucak fiziğim bu gleinlikler için müsait zayıfım :)))))) duvağıda yere kadar uzanan bir duvak istemiyorum bel hizasında bitse güzel olur gibi kafamda böyle böyle sorular var tabi bide gelinlikçilere bu istekleri anlatmak önemli

gelinliğin alt kısmı için etek uçlarında şeritli dantel olabilir yada tülün üsütne minik minik dantellerde olabilir net bir fikir yok kafamda

ilk paylaşacağım gelinlik georges hobeika markasına ait

ikinci olarakta aslında yukarda paylaştığım model gibi kabarık istemiyorum eteği bu kabarıklıkta olsun ve kuyruğu olsun istemiyorum

model aire barcolona style ray

straplez düşünmüyorum o yüzden üst bölge için ya ilk paylaştığım gelinlik gibi yada bu paylaştığım gelinlikle aynı olabilir

model marka bilgileri

Allure Wedding Dresses - Style 9058

Son düzenleme:
cnm modeller çok hoş bence gelinlikçilere istediğin modeli anlatırsan aynısını yaparlar çok bişi istemiyorsun çünkü ama tabi iyibir firmayla anlaşman lazım birde aysiraya bak derin

cnm modeller çok hoş bence gelinlikçilere istediğin modeli anlatırsan aynısını yaparlar çok bişi istemiyorsun çünkü ama tabi iyibir firmayla anlaşman lazım birde aysiraya bak derin

doğru diyorsun canım aysira çok kaliteli bakıyorum hemen oraya

krizz yorumumu gör emi :)sen fransız dantelini seçerken nasıl seçtin konunada yazmışsın ya önce göstermediler bunlar olmaz diyince gösterdiler diye yani fransız kupon tek bir modelmi yoksa çeşit çeşitmi ben hiç anlamıyorum o işlerden

Son düzenleme:

merhaba canım, benim de topiğimde ilk resim bu gelinlikti
orijinal fransız kuponu (umarım doğru yazıyorumdur ) ilk tabi ki minenes'ten öğrendim. bloğunu bol bol inceledim. sonra kordoneli istediğime karar verdim, sağolsun kendisi de teyit etti.

http://mine.ertgrl.com/yazdiklarim/evlilik-hazirliklari/item/40-gelinlik-danteli-cesitleri.html

özellikle şu yazıya kaç kere baktım saymadım maalesef aradaki farkı anlamıyordum. elimdeki tek ipucu danteli gösterdiklerinde kirpik aramam gerekiyordu, kirpiğin diplerinde tül olmayacak şekilde. gezdiğim gelinlikçilerde bu farkı anlamama gerek yoktu; çünkü zaten kafamı karıştıracak kalitede değillerdi, basit kopya oldukları belliydi.
sonra kendi gelinlikçime gittiğimde bana gösterdikleri kafamı karıştırdı, çok yakındı gördüğüme. orda bir mankenin üzerindeki gelinliği göstererek, benim istediğim dantel bundan dedim. onlar çok pahalı vs yaptılar.. neyse ellerinde kaldığını sonradan (!) hatırlayıp bir koşu getirdiler. kirpik vardı, dibinde tül yoktu, naylonsu değildi ve çok zarifti diğerlerinin yanında.

yani zarifliğinden, kirpiklerinden, kumaşının pamukluğundan anlayabilirsin bence.
yazıda tam anlamıyorsun ama piyasaya bakınca sana göz kırpıyor fransız kupon
bir de bunlar nasıl satılıyor? gibi sorular sorabilirsin. ben bu danteli seçince adam kendisi "bunlar üç metrelik kuponlar şeklinde satılıyor, diğerlerinden farklı" demişti. ve o an beni teyit ettiğinin farkında değildi. diğerleri metrelik satılıyor ama bunlar 3'er metre satılıyor. bu yazıyı bol bol okuyabilirsin canım.

bel detayı ile ilgili ya kurdele yada saten bir kuşak istiyorum kurdele ya önde yada arkada minik olucak modelleri paylaşıyorum kurdele olmazsa eğer mini bir kuşak olur herhalde

bu modeli beğeniyorum fiyonku önden

bu modelde hoş

bu modellerde diğerleri

Eki Görüntüle 747910

Gizocum yeni konun hayırlı olsun. Çak fazla bir şey istemiyorsun, beğendiğin gelinliklerin altının üstünün fotoğraflarını götürüp bir bütün haline getirtebilirsin. Yalnız gelinlik konusunda acele etme derim. Tahmini olarak Mayıs demiştin diye hatırlıyorum. Bakman çok mormal ama kesin kararlı olma. Daha çok zamanın var ve biliyorsun ki fikirler değişiyor. Ben balık modelden A kesim bir gelinlik almış biri olarak söylüyorum bunu.

lovelyym konumu görmene çok sevindim inan 3 ay önce beğendiğim gelinlikleri beğenmiyorm bu değişen zamanda beğendiğim gelinlikleri burdan paylaşmak istiyorum o yüzden ekledim inşallah güzel ibşi olur evet çok fazla bir isteiğim olmayacak ama kesinlikle fransız danteli kullanılmasını istiyicem bütçemiz 2 3 bin arası olucak bu fiyata yapyırma imkanını buluruz herhalde diyorum

Merhaba,

Model aşağı yukarı belli. Altı tül, üstü dantel, yüksek belli, kabarık etekli bir gelinlik.

Etek bitiminde dantel olup olmayacağında kararsız iseniz bu bütçenin belirleyeceği bir konu. Çünkü kaliteli dantelden olsun isterseniz eteği çevrelemek 500-1000TL kadar bir fiyat farkı oluşturur. Dantel eklenecekse bile ince dilimi olan bir dantel olmamalı, en az bir 30cm filan olmalı oyulduktan sonra ki, göz doldursun. Yoksa sırf konmak için konmuş gibi duruyor bence. Fiyonk ve kuşağı da saten şeritten değil grogrenden yapsınlar, saten basit duruyor.

minenes seni görmüşken sorayım. aklıma takılıyor hep. benim gelinliğimde dantel suyu silikonla yapıştırılmış yanlış anlamadıysam, bir silikon var yani. bu kalitesiz işçilik mi demek? bu konuda da uyaralım gizi, öyleyse eğer.

Evet, malesef silikonla yapıştırmaları ayıp olmuş. Senin gelinliğin kumaş kalitesine göre oldukça uygun fiyatlı olduğu için böyle bir yola gittiler sanırım. Dantellerin tüle dikilmesi gerekiyor. İşlemelerin de dikilisi ile yapıştırılanının kalitesi farklıdır mesela.

evet silikon olduğu için kuru temizlemeci de kabul etmedi kendi temizlediğim kadarıyla temizleyip kaldırdım..
giz kulağına küpe olsun :26:

sağolasın minenes

minenesyorumun için çok teşekkürler altına dantel sıra isteyip istemediğime karar veremedim en olmadı üst bölgesi dantel olucak saten ile ilgili yorumunuda ayrıca dikkate alıcam

bu modele saç ve duvak nasıl olur bu konuda fikriniz varmıdır

İşte bende onu demek istedim canım benim. Bende balık istiyordum biliyorsun Vakko'da da balık denemiştim çoğunlukla, fotoğraflarını da paylaşmıştım. Pronovias Urban modeline ne kadar aşık olduğumu da hatırlarsın ama gel gelelim zaman içinde fikirlerim değişti. Şimdi kesin çizgiler koyma derim ama ne isteyip ne istemediğini genel hatlarıyla bil mutlaka. Gelinlik seçerken bence en önemli husus neyi isteyip, neyi istemediğini çok iyi bilmek ve buna göre gelinlik bakmaya başlamak.

şimdi minenes'in bir yazısında duvağın olabildiğince şeffaf, nazik kumaştan yapılması gerektiği; ipek tül adı geçtiğini hatırlıyorum. ve onun zevkine göre duvak aksesuar olarak kullanılacaksa saçın tepesinden takılmalıydı.
ben her ikisini de denedim ama tepeden yaptırdığıma pişman oldum. hem saç şeklime gitmedi (ki o da berbattı bence) hem de caanım inci düğmelerim, fiyonkum kapandı diye üzüldüm o kadar emek harcanıyor ama duvak kapatıyor. tabi benimki hayal tüldü. gelinlikçim ipek tülü duymamış. ipek tül olsa belki sırttaki detaylar kendini sergileyebilir. ben duvağın saçımın altından tutturulduğu şekli daha çok sevmiştim. sırtımdaki detaylar da daha ortaya çıkmıştı.

senin duvak aşağıdan dğeilmiydi ay ben aradaki farkları bile ayıramıyorum daha kriz cidden duvaktaki tül çok farkediyormu ben up uzun bir duvak istemiyorum 2 kat istiyorum yüzümüde örtsün istiyorum nikah sırasında :))))))))) ne bileyim aceba ne tür bişi yakışır bana saçım nişandaki saçım gibi olucak kulakları skalıyacağım :)

Yok şimdi her zaman ipek tül benzeri olması lazım değil, yanlış bilgilendirme olmasın. Lakin kabarık bir duvak istenmediği durumlarda, katlayıp başın üstünden kullanacaksanız yumuşak bir tül olması gerekiyor ki başın üstüne doğru çıkmadan yumuşak biçimde dökülsün. Ama bazı bayanlar özelikle kabarık duvaktan hoşlanıyorlar, onlara yumuşak tül gitmez.

Duvak da biraz bütçe meselesi. Bizde duvak dahil dendiği için, dantel gelinlik istediğinizde içine duvağın da fiyatını ekleyip öyle söylüyorlar. Dantel çerçeveli duvakların illa ki masrafı olur, eğer söylenen son fiyat bütçenizi aşıyorsa duvağı düz tül isteyip indirim talep edebilirsiniz. Böyle problemler yoksa da tamamen yüzünüze ne yakışacağına göre karar vermeli.

kınadaki yukardandı canım, onu koymadım hiç. bence farkediyor. yüzünü örteceksen yukardan yapman lehine. bana düğün salonunda görevli bir adam, salona girerken duvağımı kapatmamı söyledi. ben de "hayır" dedim. adam, "ama öyle daha şık oluyor. merak oluyor, hem dans edeceğiniz zaman damat açınca misafirler çok beğeniyor" vs dedi. kapatamadım; çünkü alttan tutturulduğu için bozulabilir ve gerim gerim gerilebilirdim. bir sürü detay var. bence konuyu erken açmakla iyi yaptın. bak bu ince detayı bile söylemiş oldum saç modeli olarak bir fikir veremicem, anlamıyorum zira.

duvak konusundaki bilgilerin için çok teşşkür ederim dikkate alacağım bu bilgileri

bende geçenlerde düşündüm yüzünü kapayan kızlarn saçları bozulmuyormu diye bu değişik bir ayrıntı gerçekten ben nikah sırasında yüzüm kapalı olsun sonra nikah kıyıldıktan sonraduvağımı açsın istiyorum inşallah öyle olur saç modelide önemli tabiii

bunlar beğendiğim duvaklar

lovelym bakalım zaman ne gösterecek şimdilik bunları beğeniyorum ve asla kabarık giymem diyordukm ki ben a inen gelinliklere aşıktım şimdi ise bunun bana dha açok yakışacağına inanaıyorum kuyruklu istemiyorum mesela ama kabarık insin diyorum nasıl bu fikrim değişti onu bile bilmiyorum hem kabarık hemde olabildiğince sade istiyorum kabarıkta daha mutlu hissedeceğimi üdşünüyorum nedense

Giz benim de nasıl fikrim değişti inan hiç bilmiyorum ama içimde hep şöyle bir düşünce vardı. Nişanda balık model giydiğim için düğünde daha gelin gibi gelin olmalıyım dedim ve bir gelinlik firmasının gelinliklerine bakarken işte bu dedim, aradım randevu aldım. Dayanamadım randevu gününü bekleyemeden gittim iş çıkışı yakından görmeye. Giyelim mi dediklerinde "oluuur" dediğimi hatırlıyorum. Giydim ve ertesi gün kayınvalidemle annemi götürüp onlara da bir kez daha giyip aldım. Bu kadar çabuk karar verebildiğime inanamadı kimse çok zor beğenen biri olduğumu bildikleri için, çünkü düşündüğümde bende inanamıyorum ama gelinliğim çok içime sindi. Seninde muhtemelen öyle olacak ne kadar inceler, ne kadar bakarsan bak mutlaka ya gördüğünde ya giydiğinde "işte bu" dediğin senin gelinliğin olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…