Beden hakimiyeti

devinEce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
1
1
39
Merhaba,

Uzun yillar 50-52 civarinda kilomu muhafaza ettim. Son birkac yilda yogun is hayatiyla birlikte stres, hareketsiz yasam ve dengesiz beslenme (yanlis zamanlarda ve hazir yiyerek) sonucunda kilo almaya basladim ve artik 64 kiloyum. Kisa boylu oldugum icin bu kilo benim ideal kilo araligimin cok ustunde. Baslarda bu durumun ciddiyetinin farkinda degildim ancak fazla kilonun bedenimde yarattigi kisitlamalar beni rahatsiz etmeye basladi. Artik birseyler yapmam gerektigini biliyorum. Is yogunlugum degismeyecegi icin, mevcut kosullarimda neler yapabilecegimi arastirirken, bu forumda insanlarin diyet/egzersiz gunlukleri tuttuklarini gordum.

Distan gelen disiplinin isleri yoluna koymak acisindan etkili olsa da kisiye birsey katmadigina, sadece ani kurtardigina inaniyorum. Asil amacim bedenim uzerinde hakimiyet kurmak. Bunu da ic disiplinimi kullanarak yapabilecegime inaniyorum. Bu nedenle size hergun ne yemeniz gerektigini soyleyen ve yasaklar olusturan hazir diyet listelerinden kullanmayacagim. Aslinda bakinca temelde hepsinin benzer seyler soyledigi goruluyor zaten. O nedenle ben su maddeleri iceren bir yol plani cizdim kendime:
  • Gunluk hareket miktarimi artirmak
  • Zaman buldukca cesitli spor ve egzersiz yapmak
  • Duzenli beslenmek (kahvalti, ogle ve aksam yemeklerini vakitli yemek)
  • Aksam 7'den sonra birsey yememek
  • Uykumu duzene sokmak
Bu dogrultuda yapabildiklerimi burada paylasacagim. Bu planin amacima ulasmakta ne kadar etkili olacagini ben de bilmiyorum, beraber gorecegiz.

ben o hakimiyeti sağlayamadığım için istikrarım olmadı.kendi bedenim bana düşman gibiydi.a dur ağrıyo dediğimde içtiğim ağrı kesicileri boşuna içtim.biraz sızlar geçer dediğim sıkıntılarla da acilde aldım soluğu.diyet için verdiğim kararları hastamısın neden yemiyon diyip yemeyince uzaylı gibi bakan annem ve eşimin de katkısı yatsınamaz. tabi motivasyonumun içine edip benden manken gibi olmamı isteyip sen beceremiyorsun diye çamur atmakta onlarda.

dilerim en kisa zamanda istedigin kiloya ulasirsin. ben de 64 kiloyum ama bu benim kilo almis halim degil ,vermis halim. 160cm boyum ve 58 e dusmek ilk hedefim. birilerinin de benim gibi cabalayip kilo verdigini gormek mutlu ediyo beni .

Bende aynı senin gibiyim evlenirken 54 kilo iken 63,5 kilolara çıktım şimdide 62 kiloyum ama vermek neden bu kadar zor ve sabır isteyen bir süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…