bedduam tuttu

İlahi adelet bu dunyada kimsenin ahi kimseye kalmaz. Dunyanin hesabi ahirete kalmaz. Benimde arkadasimin aynisu basina geldi. Nisanliyken nisanlisi gidip baska kizla aldatti. Cocuk simdi kopek gibi pisman ama arkadasim artik yuzune bile bakmiyo Allah cok buyuk yani

ayrılmıişlar. bu yaz evlenme planları yapıyorduk. beni bıraktı hemen onunla bu yaz için plan yapmaya başlamıştı ki the end!
iyi de ayrılmak çok insani birşey
o kız olmaz başkası olur.
ha deseydin aynısını yaşadı veya benzer şekilde başına geldi o zaman ilahi adalet derim...
ama ayrılmak yani gayet doğal...

Çok canımı yakan biri olmuştu geçmişte. Yıllar önceydi tabi şimdiki aklım olsa ohoo :p Evet beddua etmiştim daha doğrusu ahımı sende bırakmasın Allah diye çok dua etmiştim. Aile kuzusuydu. Babacım annecim diye ölürdü. Tabi hemen çarklar işlemeye başlamadı bir süre sonra duydum ki, uyuşturucuya başlamış bir arkadaşı yüzünden, okuyordu o dönem okulunu bırakmış, uyuşturucu kullandığını tamamen şans eseri öğrenen ailesi silmiş konuşmuyormuş, 18 yaşından küçüklerle barlarda takılıyormuş tüm çevresi tiksinmiş :○ asla yapmayacak biriydi. Çocuğun içinden resmen tecavüzcü coşkun çıkmıştı. Milyon defa aramıştı hakkını helal et, ahın varsa geri al hayatım kaydı kendimi tanıyamıyorum diye. En sonunda da şizofren çıktı. Yani ah mı bilemem ama hasta olduğunu bilmeyen gzli şizofren birinden Allah koruduğu için çok şanslı olduğumu şimdi anlıyorum.
sen de zamanla anlayacaksın eminim :KK66:

Ne olucaktiki zaten. Er yada gec olucakti.
birinin Kalbini kirip, ötekiyle mutlu olan
Görülmüsmü, görülsede kisa sürer.

iyi de seni aldatıp aldatmadığı bile belli değilmiş ki, kendin yazmışsın üstelik bunu.. beni aldatmadıysa çok mutlu olsun demişsin, belki de o kızla mutlu olmayacaktı o yüzden ayrıldılar, çok daha mutlu olacağı biri çıkacak belki karşısına bir de böyle düşün.. ama bana öyle geliyor ki eski sevgilin kiminle nişanlanırsa nişanlansın sen aynı şeyleri söylemeye devam edeceksin.. o yüzden burada sana "beğenmediğin" o mesajları yazıyor insanlar, hayatına baktığın falan yok resmen takiptesin..

evlenme hazırlığı yaptığımız sırada beni aldatan-buyuk ihtimalle- erkek arkadaşımın arkasından cok beddu ettim. burada herkes benim üstüme geldi. ondan sonra ben hak verdim size ve bedduaları kestim ve tövbe ettim. ama rabbim yine adaletini gösterdi ve ONLARI MUTLU ETMEDİ.

cok içim yandı ve tutamamıştım kendimi. ne yapsam bilmiyorum. hüzünle sevinç arasında gidip geliyorum. rabbimkimseye yaşatmasın cok zor bir imtihandı bu
Ne yaptı sana da bedduam tuttu diyorsun.Bir önce ki konuna baktım da,Allah aşkına insan insana öyle beddua etmez.Bir de dinden imandan bahseden insanlar böyle sevgili hikayelerinde hele bir ayrılık üzerine haklı veya haksız Allah ın kuluna böyle beddua etmez.
4 aylık ilişkinin 2.ayında evlenme kararı almış,3.ayında ailenle tanışmış,4.ayında ayrılmışsınız.Sana saldırdı mı,tecavüz mü etti,başka kötü birşey mi yaptı.Bu nasıl bir bencilliktir de böyle beddualar edip,
bir kızla ayrılmış olmasını bedduanın tuttuğu kanısına varıyorsun.Bit ilişki yaşanır,anlaşılamazsa biter.Zaten anlaşamıyormuşsunuz ve çocuk bitirmiş.Seninle bitirdiği gibi,diğer kızla da ayrılmış.Hee yine barışır mı bilinmez ama hiç mi kimse olmayacak hayatında.Yine birini bulmayacak mı sanıyorsun.
Senin mantığına bakılırsa o zaman senden önceki nişanlısınında bedduasıyla siz ayrıldınız.
Allah aşkıan erkekleri bu kadar hayatınızın merkezine koymayın.Allah u teala öyle her bedduayı yerli yerinde bulsaydı dünyada belaya uğramamış adam kalmazdı.

İnsan her konuştuğu kişi ile evlenecek diye bir şey yok. Alt tarafı 4 ay konuşmuşsunuz ne evliliği? Görücü usulü evlenenler bir bir kaç ay nişanlı kalıyor birbirini tanıma dönemi bu.
Sen adama güvenmemiş, güvenmediğini belli etmişsin, bir yolculuğu zehir etmişsin, kim ister kendine güvenmeyen birisi ile birlikte olmak? O beddua ile ilgili ettiğin konuyu çok net hatırlıyorum. Ömrümde duymadığım, etmediğim bedduları gördüm sayende. Tepki almıştın, hak verdim diyorsun vermemişsin konuya attığın başlıktan belli zaten bu.
Bedduanın yarısı sahibini bulur derler bunu da unutma. Başkalarının mutsuzluğuna mutlu olma. Kusura bakma ama 2. ayında evlenmeyi düşünerek zaten hata yapmışsın. Adam tanıyınca olmayacağını anlamış demek ki. Her ayrılan beddua etse dünyada ki bütün insanlar mutsuz olurdu. Belki o kız o adam için hayırlı değildi Allah o yüzden nasip etmedi? Neden hemen bedduana yoruyorsun? Sen adamı takip etmeye ve onun mutsuzlukları ile mutlu olmaya devam edersen, sende mutsuz olarak kalırsın. Şu saplantılı halinden çıkman lazım, kendi iyiliğin için.

Hem tövbe ettim diyorsunuz hem de bedduam tuttu diyorsuuz gerşekten komiksiniz eğer gerçekten tövbe etmiş olsaydınız gönülden ederdiniz ve bu hesaplarınız kalmazdı artık ve oh bedduam tuttu demezdiniz bu gerçek bir tövbe değilmiş demek ki. Bir insan birine birşey yaşatmış olabilir ama onarın mutlu olduğunu görmedim ya ohh demeniz çok enteresam demek ki hüç düşünceleriniz değişmemiş. Sonuç olarak siz bir araya gelmeyeceksiniz ve eninde sonunda birini bulup evlenecek artık siz de onun mutsuzluğunu beklemek, hayatını takip etmek yerine kendi hayatınıza baksanız nasıl olur?

İçiniz soğumuş , gayet güzel olmuş. Ben Mevlana değilim, adam olmayanın cezasını çektiğini görmek benim de hoşuma gider. Schaudenfreude de gelinen son nokta da bu olay bence , çok iyi olmuş.
Aynen evliya sabrı yok bende de. Burada aldatılma başlıklarında herkes saydırıyor, sonra aldattı beni ama mutlu olamadı diyince herkes adamın tarafına geçiyor :KK70: Ya bir karar verin adama madalya mı takacaksınız, domates mi fırlatacaksınız. Beter olsun derim ben de olsam, elit görüneceğim diye, canıma ekmek doğrayan adama da mutlu ol falan demem. He evet egom tavanlarda, bencilim, cadolozun önde gideneyim ha anam he :)

evlenme hazırlığı yaptığımız sırada beni aldatan-buyuk ihtimalle- erkek arkadaşımın arkasından cok beddu ettim. burada herkes benim üstüme geldi. ondan sonra ben hak verdim size ve bedduaları kestim ve tövbe ettim. ama rabbim yine adaletini gösterdi ve ONLARI MUTLU ETMEDİ.

cok içim yandı ve tutamamıştım kendimi. ne yapsam bilmiyorum. hüzünle sevinç arasında gidip geliyorum. rabbimkimseye yaşatmasın cok zor bir imtihandı bu

Yasaklar hep tatlıdır .Yanındakini aldatıp kırıp döküp ötekine gidince mutlu olacağını sanıyorlar .Bilinmez belki bedduan ahın tutmadı .Adam ondan da sıkıldı başkasını buldu . Bu da olabilir .

Bende beni aniden bırakıp sonra başkasıyla olduğunu duyduğum bir insana gül uzatmam uzulsun isterim.ancak bence düşünce tarzın ya da yorumlaman yanlış.

Şimdi eğer beddua ettim de o tuttu diyorsan kendi başına kötü bir durum geldiğinde de acaba kimin Ahi tuttu diye mi düşüneceksin bunlar sağlıklı düşünceler değil

Ben o konuyu hatırlıyorum beddua tutmaz çünkü beddua nereye gidiyorsun demişler çıktığım yere demiş

Tek olan şey ilahi adalet bence

Ortada ego falan yok,sizin başınıza böyle bir şey gelse durumu daha iyi anlardınız. Empati biraz... Rabbim hiçbir şeyin hesabını sormamazlık yapmaz,dilerim bundan sonra her şey daha güzel olur sevimlikartanesi :KK68:

X