Doğuma Hazırlık Bebişşş hazırlıklarıyla ilgili yardımcı olursanız çoook memnun olurum :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nhsyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
162
0
26
İzmir
Merhaba arkadaşlar, daha çok minik bi fasulye var göbüşümde :) İnşallah, Allahım nasip kısmet ederde kucağıma alırım, bu uzun yoplculukta şimdiden bi planlama yapmak istiyorum, ne almalıyım, hangi marka bebek arabası, hangi model beşik, bu ilk heyecanımda bana yardımcı olursanız, fikir ve tecrübelerinizi, önerilerinizi iletirseniz çoook memnun olurum ve çok sevinirim :) Haydi kızlarrr :) birbirimize yardımcıııı olalııımmmmmmmmmmm :)

merhaba.öncelikle cinsiyetini öğrendiğin günden itibaren bebeğin için heyecen duyduğun her şeyi al.daha erken diyerek hevesini kırmaya çalışmasınlar.yavaş yavaş odasını dahi tasarlamaya başla.zaman çabuk geçiyor unutma.çıtçıtlı bodyler battaniyeler patikliler ve bir kaç adet de hastana çıkışı edinmekle başlayabilirsin.keyfini çıkar :)

saolasın cnm :) çok heyecanlıyım yaa, inşallah günler kazasız belasız geçer gider birde bil diğin bi bebek markası var mı??? bn şimdiden bile bembeyaz yapıp düzenliim diorum :)

saolasın cnm :) çok heyecanlıyım yaa, inşallah günler kazasız belasız geçer gider birde bildiğin bi bebek arabası markası var mı??? bn şimdiden bile bembeyaz yapıp düzenliim diorum :)
yanlış olmuş :))))

Bende aynen ne almalıyım neye bakmalıyım çok kararsızım acaba diyorum cinsiyetini öğrenmeyi mi beklesem

Bebeğiniz hayırlı olsun. :)
Biz de ilk hevesle beyaz ağırlıklı, her iki cinsiyete gidecek hastane çıkışlarından başladık. Cinsiyet belli olduktan sonra (16. hafta) , alış verişi hızlandırdık. Her ay belli bir bütçe ayırarak ve liste yaparak alış verişi yapabilirsiniz. Bebetto, chicco, andy wawa, ufaklık, mothercare marka kıyafetleri gözünüz kapalı alabilirsiniz. Biz yıkayıp ütüledik, hiç bir şekilde çekme, salma vs gibi bozulmalar olmadı. Alışverşimizi mevsimleri de göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz. Ev içi tulum, alt üst takım, tek üst ve tek alt, body bol bol alın derim. Dış giyimlerde ise acele etmeyin. Kıyafetlerin pamuk olmasına özellikle dikkat edin.

Arabayı biz XT maclaren techno aldık. Park yatağı graco aldık. Ayrıca büyüyen beşik ve gardrop da aldık. Nevresimlerini de, english home, merinos, funnababy aldık.

Bakım ürünlerini sebamed aldık. Keyifli ve zorlu bir süreç. Al al bitmiyor :) Kolay gelsin...

yaaaa nasıl heyecanlısınız şimdi değilmiii.kendim geldim aklıma elim karnımda kalbim yerine sığmaz.biz şimdi 4 aylık olduk.bakın önemli bir tavsiyedir ilk yapmanız gereken hemen bir defter açıp hamileliğinizle ilgili özel anlarınızı hissettiklerinizi yazmanızdır.ben şimdi ara ara açıp okuyorum gözlerim doluyor.şimdidr bebeğimin günlüğünü tutuyorum tabi.büyüyüp anlayacak yaşa geldiğinde yavruma hediye edeceğim. kıyafetlere gelince hemen küçülüyor çok şey alma deyip hevesini kırdırma.çıtçıtlı bodylerden bolcaaaa alllll.alt üst pijama takımları al.arkadaş markaları vermiş.bende aynı markaları kullanıyorum.pişman olmazsın.birde alacak listesi hazırla kendine.sonra listeye göre marka araştırması yap.mesela burun aspiratörü ben chicco aldım ama otri bebe daha iyi imiş ve doktorda otri bebe al dedi.birde oyuncak falanda bak.benim hiç aklıma gelmemişti.kış bebeği oluncada hemen çıkamadık.sorun olmuştu.dönence falan bak yani.büyüyen beşikli modelleri tavsiye ederim.şık oluyor.ama ilk zamanlar yanında yatabilmesi için sepet beşikte alman gerekiyor biz öyle yaptık.odamıza hala geçemedik.ben beyaz aldım mobilyayı.Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

canım bende senin gibiydim o kadar kararsız kafam karışıktıki:) sersem gibiydim sonna toparlandım açıkçası ben 28. haftaya kadar pek bişe aldıım sayılmaz yaşam sınırını geçsin öle alcam dedim ve ölede yaptım ama erkende yapılabilirmiş:)

şimdi sana diceklerki çok çabuk büyyo alma sakın bişey herrrrrrkes bunu sölicek ama ilk bebek heves ediceksin al bence:)
abartma tabiki ama hoşuna giden bişey görürsen bütçenni sarmıcaksa al arkadaşım:)))

ama öncelikle karar ver
oda yapcakmısın?
beişğini mobilyamı alcaksın park yatakmı alcaksın? karar vermne gereken şeyleri seçtikten sonra kafanda belli bi takım şeyle roluştuktan sonra

eline kağıt kalemi al
atıyorum ufaklık
1. ayda mayıs
2. ayda haziran
3. ayda şu falan diye yaz neden çünkü alcan kıyafetleri mevsimine göre alırısın mesela 6-9 ay kıyafet gördün fiyatı uygun alcaksın senin bebiş 6-9 ay arası hangi ayda olcak ona göre al:)

ilk etapta ne alınabilir?
banyo malzemelerini alabilirsin:) havlu takımı alabilirsin:) heriki cinsede uycak hastane çıkışı alabilirsin ama bunun için cinsiyetini öğren bence:)
sonra ilk etapta çıtçıtlı badi çorap alabilirsin:)
battaniye alabilirsin
sarı,yeşil,beyaz,turuncu,lila her iki cinsede giden renkler:)

marka olarak ben yoğun olarak aziz bebeyi tercih ettim:)

gerçekten insan ne alacağını bilemiyor helede ilk bebekse, inşallah bizimde kızımız olacak bir kaç bişey aldık battaniye, banyo küveti, bikaç tulum, bir hastane çıkışı, yavaş yavaş alıyoruz artık ağusosa kadar tamamlarız :)

Merhaba Anne Adayları,

Öncelikle Allah hepinize sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Ben İzmir'de yaşıyorum. doğum ve Düğün Fotoğrafçılığına başladım. Eğitimimi bitirdim ve sertifikamı aldım. İsteyenler olursa ücretsiz olarak fotoğraflarınızı çekmek istiyorum. Hem size güzel bir hatıra hem de kendim için bir deneyim olacak. İlgilenenler bana özelden mesaj ile ulaşabilirler.

Şimdiden teşekkür ederim.

Hemde nasıl tatlı bir heyecan, sepet beşik listyemde ilk :) Eşim bir bıraksa bir sürü şeyler alıcamda :) ama işte erken diye, birde elektrikli salıncak yada anakucağı almalımıyım??? Çok kararsız kaldım listemi yapıyorum şimdiden, titreşimlileride varmış onlardan değilde elektrik yada batarya ile kendi sallananlardan????

Canım senin az kalmış Allah nasip ederse tam bir ay sonra bebiş kucakta :) Hayırlı kazasız belasız doğumlar diliyorum. Bebek arabasını ne yaptın? Stokke'a bayıldık eşimle ama biraz yüksek fiyatı, travel sistem alırsak, birde eşim bir yerlerde bi bebek arabası görmüş; nası anlatayım, bu stokke gib mesela döner çalışma sandalyeleri oluyor ya dört teker üzerinde uzun bi silindir, puset yada oturma ünitesi onun üzerinde öle bi araba bulamadım eşimde öyle alalım diyor ama hani yani ismi cismi belli belli deil, gören aşina olan yada böle bi araba bilen war mı?????:)))

Merhabalar,
Bebeğimiz soz konusu oldugunda aldığımız ürünlerin güvenilir,kaliteli ve bebeğin ihtiyaçlarına uygun olması bence çok önemli. Kendim doktorum ve kendi bebeğime yaptığım araştırmalar doğrultusunda genelde Sebamed kremleri aldım, biberonda DR.Browns, emzikte Avent kullandım. Özellikle burun tıkanıklığı sorununda bebeklerin buruncukları o kadar minik ki piyasadaki burun aspiratorleri malesef çok kullanışsız. Otribebe adında bir aspirator var ve o kadar kullanışlı ki 2.5 yaşındaki oğlum için hala kullanıyorum.
Yeni ve ufak çaplı bir internet sitesi açtım KOZMETİK DOKTORU- Online kozmetik alisverisi ve bilgi sitesi Basta anne bebek ürünleri ve Sebamed ürünleri olmak üzeere sadece faydası ve güvenilirliği emin olan ürünleri satıyorum. Bu sitede yeni bebek için de bahsettiğim ürünlerden oluşan ekonomik bir paket de hazırladım. Eger bakmak isterseniz :
YENI BEBEK PAKETI - KOZMETİK DOKTORU- Online kozmetik alisverisi ve bilgi sitesi

Hepimize sağlıklı,mutlu bebeklerimizle huzur dolu günler olsun..
Herhangi bir soru ya da danışmak itedikleriniz icin kozmetikdoktoru@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz.

Sevgiler..

saol cnm tavsiyelerin için hemen bakıyorum ve inceliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…