Bebişleriniz Hangi Elini Kullanmayı Tercih Ediyor

CeydaK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
20
1
54
Kızlar selamlar. Aranızda yeniyim ve ilk başlığımı açayım dedim.
Bebekleriniz hangi elini kullanmayı tercih ediyor? Ona bir şey uzattığınızda hangi elini uzatıp alıyor, hangi eli ile uzanıyor? Kısaca daha çok hangi elini kullanmayı seviyor?

Benim kızım sol elini kullanıyor genellikle. Babası da solak olduğu için acaba mı diyorum. Artık büyüyünce göreceğiz solak olup olmayacağını. Bence bir sakıncası yok.

ceydak hoşgeldin aramızaa.s.

benim oğlum şimdilik iki elinide kullanıyor ama daha çok tercihi sol elden yana, bencede bir sakıncası yok, hatta babası çok istiyor solak olmasını

Son düzenleyen: Moderatör:
benim kızım genelde sol elini kullanıyor halası solak başkada solak yok ailelerde belki olabilir sakıncası yok bencede ama sanki yazı yazmada zorlanırmıs gibime geliyo

bizde her iki elide şimdilik kullanıyoruz ama sol ağırlık basıyor.
hatta annemlerin orada komsumuz daha duru 4 aylıkken kesfettı solunu kullandıgını bızım gozumuzden kacmıs
simdi sesleniyor solak kızın ne yapıyor diye .:)
kendi kızı da solak ve zeki olduğunu söler hep :)))

Merhaba Ceydak, hoşgeldin..
Benim kızım da daha çok sol elini kullanıyor..Birşey uzatılınca önce sol el devreye giriyor. Ama geçen gün internette okumuştum, solak olup olmayacağı 2 yaşında belli olurmuş. Çok mantıklı gelmedi ama onların yalancısıyım:)

ikisinide kullaniyor ama isiy almak istediginde heep solu tercih ediyor..

ama bana hep sag`lak olcakmis gibi geliyor.

benim kızım genelde sol elini kullanıyor halası solak başkada solak yok ailelerde belki olabilir sakıncası yok bencede ama sanki yazı yazmada zorlanırmıs gibime geliyo

Zorlanmaz merak etme. Eğer öğretmen olursa tahtayı çok güzel kullanır. Sol elle soldan sağa doğru yazmak çok güzel.

Benim kızında 7 aylık sol elini kullanıyor daha çok çok önce fark etmişdim bunu doktora sorduğumda bir belirti olabilirmi diye solak olması yönünde olabilir ama daha çok 6 aydan sonra anlaşılır demişdi birşey uzattığımda ortaya uzatırsam solla alıyor eğer sağa yakın uzatırsam sağla alıyor ama soluda devreye sokuyor yani solu daha çok kullanıyor

benimki ikisinide kullanıyor.daha bu yaştaki bebeklerde sağlak ya da solak olma durumu belli olmazmış.her iki tarafınıda eşit kullanması gerekirmiş

merhaba...
benim kızımda eline bişey uzatıldığında hemen sol elini uzatıyor...Bilmem artık solakmı olacak, sağlak mı olacak:)))

X