Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişlerine D3 vitamini damlası kullananlar sizce doğru mu?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

muharrir

hooşgeldin minik kuzum
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
103
13
48
arkadaşlar 15.günden sonra sağlık ocaklarında verilen d vitamini damlasının her gün düzenli olarak yaklaşık 1yaşına kadar kullanılması isteniyor lakin dinlediğim bir radyo programında ki dktor bu vitaminin bebeklerin kafatasındaki boşlukları(bıngıldakları) çok hızlı bir şekilde kapattığını söylüyor oysaki bu boşluklarn 6aylık olana kadar yavaş yavaş kapanması lazm...hergün az miktar da güneş ışığı bebeklerin bu vitamin ihtiyacını karşılıyor...bunu duyduktan sonra ben vermemeye başladım sizce ne yapmalıyız?

Merhaba,
Ben marmaris gibi gunesi bol biryerde yasamama ragmen kullandım. Oglum su anda 14 aylık ancak kapanıyor bıngıldagı. Eger cacuk doktorun iyiyse zaten her muayenede bındıldak gelisimini kontrol ediyor eger olması gerekenden hızlı bir kapanma varsa ya azaltıyor yada tamamen kesiyor. Sen doktordan boyle birsey gelene kadar kullan bence, eger yeteli d vitamini alamazsada kemiklerinde egrilik ve buna benzer bir suru problem olabilir..
Sevgiler..

Ayrıca gunesin faydalı olması icin bebeginin direk gunes alması gerek yani evde pencere arkasaından alınan gunesin d vitamini sentezinde hicbir yararı yok. Bu havalarda bebeginin bir bacagını yada kolunu acıp dısarıda yada balkonda direk gunes isiginda hergun en az 15 dk tutarim diyorsan bilemiyorum..

bende okudum bi sitede yorumlar yazılmıştı bıngıldak erken kapanırsa beyin gelişimi için zaralıymış bide boy kısalığı falan yapıyormuş ondan sonra vermedim bizim zamımızda vitamin falan yoktu hiçde bişey olmadı 4. aya kadar vermeyide düşünmüyorum

ben de tereddütteyim acaba versem mi diye ama gereksiz olduğunu söyleyen de prof dktordu hem de diyorum önceden d vitamini diye bişey mi varmış annelerimiz bize kullanmış mı sanki,gerçi hergün çocuğu güneşlendirmekte zor bu havada ancak pencere arkasından güneşleniyor birde sadece yüzünü güneşte bırakıyorum o da yeterli gelirmi bilemiyorum:26:

canm 4.aydan sonra verince bişey olmuyormuymuş??

bunu doktora sormak lazım. ben cuma günü gideceğim. sorar yazarım

tamam canm doktorunla konuştuktan sonra bizi de bilgilendir,sadece tek doktorun fikrine güvenmemek lazm bakalım çoğunluk hangi fikirde ben de tanıdığım doktorlara sorucam...

tamam canm doktorunla konuştuktan sonra bizi de bilgilendir,sadece tek doktorun fikrine güvenmemek lazm bakalım çoğunluk hangi fikirde ben de tanıdığım doktorlara sorucam...
evet bi doktora güven olmaz . sizlerde sorun bakalı çoğuluk ne diyecek.
Benim doktorum da 15.günden sonra başlattı bu vitamine.Ama 4.aya kadar kullanacak dedi?
bize 1 yıla kadar dediler canım

1 yıl kullanacaksınız dedi doktor ama güvenemiyorum hiçbir doktora artık.

2 doktor bıngıldağınıın boyutu normal 3 damla ver dedi, başka 2 doktor da bıngıldağı çok büyük damlayı 4e çıkar dedi

Hangisine güveneceğimi şaşırdım vallahi.

eşimin kuzeni doktor. 1 çocuğu var. deneyimli. o d vitamininin bıngıldak üzerinde etkisi olmaz , bıngıldağın erken kapanması farklı hastalıklardan kaynaklanır ,rahatlıkla kullanın dedi.

arkadaslar öncelikle saglıkla sıhhatle buyutun bebeklerinizi rabbim acılarını gostermesin. Ben 2009 mart annesiyim arada sizin konularınızıd okuyorum. Bu konudada nacizane fikrimi soylemek istedim. Söyle dusunun 1 tane devit3 damla 3-4 lira. Doktor bu ilacı size önererek kar amacı gudemez yada laf olsun diye yeni dogmus bebege ilaç yuklemek istemez diye dusunuyorum. Ee biz onlamı buyudukki demis bazı arkadaslar ee o zaman ben cocukken hazır bez yoktu kızıma kumas bez mi baglayayım annem bana bagladı diye? Mama yerine inek sutu mu vereyim? Arkadaslar tıp ilerledi bircok bilinmeyen seyler biliniyor. Demekki gerekli ki dr veriyor. Kafanıza gore dr un dediklerini uygulamamazlık yapmayın. Hatta benim size tavsiyem sadece drunuz ne diyosa onu yapin. İnanın en dogrusu bu. Sevgiyle kalın

arkadasım azına saglık tam bende aynı seyleri yazacaktım....

bende oğluma öyle veriyorum 15 gün hergün 3 damla 1 yaşına kadar kullan dedi herkes aynı şeyi söylüyoruz bence yanlış bişey yok dr ne diyorsa uygulanmalı

Son düzenleme:

bence doktorlara da bilime de çok fazla güvenmemek lazım. bilim zamanla yanlışlarını fark ediyor. tarihte öyle çok yanlış bilinen bilimsel olgu var ki.. şu andaki bilim ile bir beş yıl sonrası arasında dağlar kadar fark olacaktır. doktorlar da ha keza.. her biri farklı görüşte.
bence iyice araştırıp en mantıklı geleni uygulamak gerek.

Evet arkadaşım çok haklısın bencede; bende çocuklarım için kullandım tavsiye ederim...aman kullanmasam ne olacak diyip geçmeyin ben hiç kimseden o ilaçla ilgili şikayet duymadım hiç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…