• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebişlerimizin için çorbalarına kemik suyu? Siz ne düşünüyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar, bebişimin çorbasına kemiği kaynatıp, suyunu koymayı düşünüuodum ama nette bi faydası yok diye okudum kemik suyunun... siz ne yapıyosunuz? Doğru mu bu bilgi acep CADIARZU

Ne kemik suyu nede et suyu tat vermekten başka hiç bir işe yaramaz diye doktordan duymuştum ben. Ondan hiç kullanmadım bebeklerim için. Eti yemediği sürece boş kalori oluyormuş suyu...
Ben 1 yaşına kadar hiç vermedim sonrasında rondodan geçirim yoğurt içine katarak verdim.

canım et ve tavuk suyunun hiç bir faydası yokmuş benim dr um da aynı şeyi söyledi.ben tavuk ve et kıyması kullanıyorum çorbalarında güzel oluyo bir yaşını beklemek geç olabilir bence kıymaları alırken iki kere çektir ve vermeye başla 7. ayından sonra azar azar verebilirsin.

Kemik suyu tamamen yağmış, asıl olan et suyuymuş, eti kaynıtıp suyunu vermeliymişiz. Kemik suyu kendinizde yemeyin çocuklarınızada yedirmeyin diyorlar, hakikaten çok ağır bence.

bende buz poşetlerine kemikli eti kaynatıp suyunu koymuştum doktorumuzada söyledim sebze çorbalarına koyabilirsin ama haftanın belirli günleri mutlaka et kıyma tavuk vs yemesi lazım demişti bende haftanın 2 yada 3 günü et yediriyorum yani suyunu kullansanızda etindende mutlaka vermen lazım

bizim doktor hergün çorbalarında et yemeli 2 gün tavuk 5 gün kıyma dedi ben de 3 kez
çekilmiş yağsız dana kıyma kullanıyorum çorbalarında....
hatta dok düdüklüde kıymayı domatesi soğanı biraz maydonoz ve naneyi
pişir buz kalıplarına koy dondur ve her çorbasına et bulyon gibi koy dedi
çok pratik çorba piştikten sonra kıymayı koyup bir taşım daha kaynatıyorum
çorbası hazır....
herkesinde bahsettiği gibi kemik sularında hiçbir vitamin yokmuş....

sevgili bengovil... cnm çok ii olur bende öle yapsam.. hepsini mi düdüklüe atıosun.. ve ne kadar haşlıosun.. ayrıntılı yazar mısın cnm

Back