Bebişlerimiz neler söylüyor neler yapıyorlar?

_DURU_24

BÜYÜK VE KÜÇÜK AŞKNA AŞIK
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
1.660
18
42
Yavrularımız kuzularımız gün gectikce büyüyorlar.....
Günler nekadarda çabuk geciyor daha dün gibi hamile kalısım 1.ay 2.ay 3ay.........v.s gün sayıyorduk gelmeleri için zaman gecmiyordu...şimdi ise ne cabukta büyüdüler....
Bu zaman zarfında neler yaptılar ne gibi tepkiler verdiler ne dediler dişleri agucukları emeklemeleri yürümeler...
Hadi arkadaslar suan küçük prensesler prensler kac aylık ve neler yapıyorlar anlatalım....
Ben başlıyorum....

Derin
2 tane diş çıkarttı
baba demeyi öğrendi
hoptek hoptek müziiğinde alkışlıyıp oyun oynuyor
emekliyor
elinden tutunca yürüyor
mama meme diyor
pam pam yani vuruyor
öp diyorum agzını yanagıma yaklastırıyor öpüyor yani
bizden şimdik bukadar aklıma geldikçe yazarım.....masallahhhh dernime

ya sizin minikler....

merhaba

yagmur 5. dişinide cıkardı.
dede,gel,baba ve mama kelimelerini söyleyebiliyor
al deyince alıyor ver deyince veriyor
mobilyalara tutnarak yürüyor bazen ellerini serbest bırakıp 2-3 sn duruyor
eline ekmek,bisküvi meyve verince yiyebılıyor
biberonu ıle su içebiliyor
şarkılara eşlik ediyor tab kendnce popo sallıyor kendını sallıyor yada gülüyor
bazne anlamadıgımız cümleler kuruyor..
bir yere gidince kapıyı kendısı çalmak istiyor
fotograflara bakınca gülüyor...

aklıma gelenler bu kadar..

valla öyle ahım şahım birşey yapmıyor...dededede diye sayıklıyor bilinçsiz...(evde dedemiz yok çünkü)...tutunup ayağa kalkıyor...ellerinden tutarsak biraz adım atıyor...biz oturtursak 1-2 dakika oturuyor..canı isterse birkaç adım emekliyor..ama genelde sürünmeyi tercih ediyor...ışık nerde diyince lambaya bakıyor...bebek nerde diyince, oda kapısında bir kapı süsü var ordaki bebeğe bakıyor...öyle işte..

Öncelikle maşallah tüm bebeişlere .
Derin de aynen Çınar gibi isterse oturuyor ama genelde emeklemeyi tercih ediyor sivri poplu kızım diyorum :)))
Herşeye tutunup kalkıyor hatta ceserat edip ellerini bırakıyor .tek eliyle tutunup diğer eliyle yerden bir şeyi alıyor ...
Engin ( eşimin adı ) gel ... Derin gel .... diyor ben çok sık tekrarlıyorum sanırım ondan ama bunları tek bir kelimeymiş gibi söylüyor
Anlam veremediğim bir sürü ses çıkarıyor keyfi yerindeyse çığlık atıyor arka arka bir sürü çığlık ..
Bazende kırpkırmızı olana kadar ıhhhhhh-öğğğğğğkkkkk tarzında bir ses çıkarıyor ( Sizinkilerde bunu yapıyormu ben çok korkuyorum çünkü sanki böyle sinirleniyor gibi oluyor ellerini falan uzatıp geriyor kendini .hatta geçende halasının yanında yaptı o da bu ne böyle sinir küpü olmuş bu dedi çok üzüldüm umarım geçici bir durumdur )
Karnı doyduğunda yada birşeyi yemek istemediğinde hayır hayır hayır şeklinde kafasını 2 yana sallıyor .
Kafasını mama sandalyesine yada pusetine döndürmek suretiyle saklayıp sonra çıkartarak ce-eee tarzında birşeyler yapıyor ...

neslihanda anne baba dede diyor yürüme konusunda pek azimli değil tembel prensesim şimdilik niyeti yok gibi
alkış çal kızım hadi diyorum alkışlıyor. şarkı çıkınca hemen mırıldanıp kendini sallıyor
küçük oyuncak bebeklerini çok şirin bişeyi sever gibi seviyor öyle sesler çıkarıyor bayılıyorum bu hareketine :)))))
yüzüne birşeyler kapatıp ceee yapıyor.
belli reklamları çok seviyor ve pür dikkat izliyor...

Son düzenleme:
bizim emek çınarında iki dişi çıktı
komando gibi sürünüyor
kesinlikle yanlız kalmıyor
tv ünitesinin çekmecesini açıp kapıyor zaten sırf oraya gitmek için sürünüyor
hiç bişey demiyor
bazen mammmmmmm mammmmmmm diyor o kadar
bide sürekli hanı insanlara şunu istermisin dediğinde ııı diye bir şey derler ya yazılışı olmadı ama öyle diyor

eymenimde tutunup kalkıyo biraz tunup yürüyo elinden tuttuğumuzda çok seri yürüyo ve istediği yere gidiyo istemediği yere ayaklarını diretiylo gitmemek için çok cana yakın ve girişken bi çocuk olacak hemen ortama giriyo ve kendince konuşarak babasını beni çok iyi tanıyo eliyle işaret ederek gel (del) diyo baba diyo en çok dede dede diyo artık dedesinemi diyo yoksa anlamsızmı diyo bilemiyorum sevindiğini sinirlendiğini isteyip istemediği belli ediyo hoşgeldin dediğimizde elini uzatıp tokalaşıyo :) tutunup kalkınca geri kendi oturabiliyo tek eliyle tutunup ayakta kalırken yerden bişey alabiliyo hala dişimiz çıkmadı çok seri emekliyo şimdilik aklıma gelenler bunlar

Derin artık yüzünü buruşturup çirkin oluyor burnundan da huh huh tarzında sesler çöıkartıyor çok sevimli oldu giderek de daha da tatlı oluyor

maşallah şubat bebişlerine. yaa inanasım gelmiyor hala bişeyler yapmaya başladıklarına.
sizinkiler bayağı bişeyler yapmaya başlamışlar.
utku şimdilik baba diyor sadece. onuda 2-3 haftadır azalttı.
3 dişi çıktı, sürünüyor. şarkı söylediğimde öne arkaya sallanıyor.
ben parmaklarımı şıklatıyorum oda parmaklarına bakıp birbirine değdiriyor.
elinden tutarsak yürüyor. henüz koltukta kendi denge sağlayıp tutunamıyor.
merhaba veya hoşgeldin diyoruz elini uzatıyor tokalaşıyor.
bu ara tokalaştıktan sonra elimizi ağzına götürüyor öpüyor gibi
bayram yaklaştı nede olsa :))
şimdilik bukadar. yinede bayağı şey varmış sayınca farkettim.
ama hala başbaş yapmayı öğrenemedi (

kaanın 9 dişi çıkıyor(çok erken çıkarmaya başladık biz dişlerimizi 4,5 aylıkken 2 tane birden)
el çırpıyor gel gel yapıyor bye bye yapıyor(tabi canı isterse)
anne,baba,dede,gel,hayır,evet,(arkadaşlarımın bebeklerini isimleriyle severken oda tekrarlıyor) teyze,ezgi,mama, diyor
elinde bişey varsa verirmisin diyorum veriyor.bu genellikle benim terliklerim oluyor.fırsatını buldumu hemen yakalıyor terliklerimi.
neyi görürse tekrarlıyor.kaanın yanında çekmece açmıyorum çünkü hemen oda açıyor.
heryeri arkamada turluyor,
şimdilik hatırladığım bunlar kızlar.kaan baya hareketli ve akıllı bir bebek.inşallah hep böle devam eder.
allah hepimizin bebeklerini sağlıkla büyütsün.

eymen talha hoşgeldin deyince tokalaşıyo müzik varsa parmaklarını birleştiriyo şıklatma yapmaya çalışıyo sallanıyo çok hareketlendi
yataktan veya kanepeden kendi başına inebiliyo maşallah bıdığıma iyice usta oldu bu konuda babamız şuan yanımızda değil ara sıra resmine gidip bakıyo ablasını çok seviyo boynuma sarılıyo eymen dediğimizde ses çıkararak bakıyo gel dediğimde geliyo :) arabayla oynarken düt düt diyorum o da aynını yapıyo dut dut diyo

maşallah şubat bebişlerine... berra nisam.. hiç emeklemedi,
ama 4 aylık filandı anne diye ağlıyordu, 8 aylık tay durdu..8.5 aylık ilk dişini çıkardı, şuanda 4 tane dişi var, daha çok yeni baba diyor , anne demeyi bıraktı, acıkınca ve susayınca mam mama diyor yçekyattan karşı karşıya yaklaşık1.5 mm mesafeyi tek başına yürüyor..tapşini yap dediğimde alkış çalışıyor, seni babama bir bir dicem dediğimizde eişaret parmağını diğer avcuna vuruyor.. bıktım senden dediğimizde yaka silkiyor, öpücük at dediğimizde diliyle damağına vuruyor dudakdan yapamıyor :)) baş baş yapıyor bazen bay bayla karıştırıyor bunu.. ben öksürdüğümde tekrarlıyor .. çirkin olmayı öğretemedim bii .. ben bazen pufuluyorum yemek yemediği zamanlarda oda tekrarlıyor .. çok sevimli oluyorlar bu döenmde.. rabbim hepimizin kuzularını nazarlardan korusun sağlıklı sıhatli ömür versin onlara..:asigim:

Erdemın 4 uste 4 altta 8 dıŞı var..baba,anne,gel dıyor babasının oksuruk taklıdını yapıyor..elınden tutdugumuda yuruyor,rahat oturabılıyor elınde bıskuvı verdıgımde yıyor bazen cıkardıgım seslerı taklıt edıyor erdem der gıbı oluyor ve anlamını bılmedıgım bırcok sesı cıkarıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…