• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebişleri ne kadar sıklıkla emziriyorsunuz? ilk bebegimiz yardomcı olun :)

Prm.Oznur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2008
765
2
96
İstanbul
kızlar bebişimizi ne kadar süreyle emzirmeliyiz. kızımız sürekli emmek istiyor. tam uyuyor memeyi çıkarınca kıyameti koparıyor acaba doymuyormu ama maşallah iyide süt geliyor idrar ve kaka çıkışıda normal yeterli olmasa oda az olur ama şükür ki oda iyi anlayamadım sizler nekadar sıklıkla emziririyorsunuz 22 günlük bebişimiz sizlerden yardım bekliyorum.
kızlar birde kızımız çook gazı var heralde milupanın hazır rezene çayı var onu veriyoruz sizler kullandınızmı? zincoyuda öneriyormusunuz? zincoyu nasıl veriyorsunuz bebişinize ?

canım öncelikle hayırlı olsun bebişin allah ömürler versin
ben her istediğinde emziriyorum süremiz yok yani kızım 3 aylık bu arada
rezene cayını ben içmiştim sütten gecsin diye gaz için hep zinco kullandım cok ta memnundum yavaş yavaş kendi cıkarmaya başladı artık

benimki 2-3 saatte bir emiyor 10 dak kadar başlarda kullanmadım ama 4-5 gündür metsil damla kullanıyorum doktor önerdi sabah akşam emdikten sonra 7şer damla veriyorum çok rahatladı önceleri fazla uyumuyordu bayağı uğraşıyordum gazları çıkarması için şimdi kendisi rahatlıkla çıkarıyor.

canım benım hayırlı olsun bıbısın.gule gule buyut canım.
ben her emmek ıstedıgınde verdım.cunku emdıkce sutun daha ıyı gelıyor.ama her meme ıstemesı aclıktan yada meme ıstedıgınden degıldır.22gunlukte daha gaz sorunu yasanır.gazı olan cocuk sancısından sureklı kucak ıster ve meme ıster.cunku huzurlu ve sıcak kucakta mutludur.
ben zınko kullandım.yan etkısı olmadıgından 2 3 saate bır 3damla verdım.gazı bıtene kadar.ama bunun yanında ayaklarından tut dızlerını karnına dogru bastır.elınle karnını bagırsaklarını ovusturarak masaj yap canım.bagırsak sıstemı daha tam olusmadıgından gazını rahat cıkarmamakta ve yardıma ıhtıyacı var.sen ona yardımcı olacaksın.ben 5ayına kadar masaj yaparak dızlerını bastırarak cıkarmasına yardımcı oldum.ve hıc sorunsuz uykusuz gecırdık bu donemı.:))))))
sana kolay gelsın canım.ıyı geceler.

KIZLAR HEPİNİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN BİZİM KIZIMIZDA HER SAAT EN AZ 45DK ARALIKSIZ EMİYOR BENDE MERAK ETTİM ANORMAL BİŞİMİ VAR YOKSA HER BEBİŞ ÖLEMİDİR DİE ÇOOK SAGOLUN a.s.

cnm bebegın daha cok kucuk ve ıstedıkce emzır hele bı kırkı cıksın o zaman yavas yavas duzene sokarsın benım kını ben daha yenı duzene soktum kı bazen oda sapıtıyo ne zaman emmek ıstıycegı bellı olmuyor canım rezene cayı bebegın gazına cok ıyı gelıyor + bende hep metsil damla kullandım gunde 5 kere 8 damla seklınde ama gercekten guzel bı damla artık rahatladık o kunuda gazını kendı cıkarıyor bıde karnına ve ayaklarına havluyu ısıt ve koy cok ıyı gelıyo allah yardımcın olsun gule gule buyut bebegını

Ben ilk 6 ay 2 saatte bir önceleri 45 dakika zamanla 10 dakikaya kadar düşerek 9 ay emzirdim.Sonra sütüm kesildiği için bıraktık mecburen. Benim kızımda da çok gaz oluyordu. Metsil önermişti doktor ama hiç bir işe yaramadı. Zaten her çocukta faydalı olmuyormuş. Bende bir ara rezene çayı içirdim. O biraz rahatlatmıştı.
Bu arada bebişine sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim. Rabbim analı babalı büyütsün inş.

bende aynı seylerı yasadım merak etme normal doymadıgından degıl,bende doymadıgını dusunup ılk zamanlar mama verdım yınede emmek ıstedı sanırım kendını guvende ve mutlu hıssedıyorlar,benım kızımda sureklı memedeydı sımdı yavas yavas azaldı 1 saat memeden ayrı kalabılıyor cevreyele artık ılgılenıyor ondan yavas yavas sure uzuyor ,gule gule buyut bebısını

bence zınco kullan ben metsıl nurse harvey's (1.aydan once kullanılmıyor) da kullandım ve zınco kullandıktan snra gaz problemımız bıttı,bırde karnına yag ıle masaj yap hergun

TEYZELERİ ÇOOOK SAĞOLUN BEBİŞİMİ GAZ SORUNU DÜZELDİİa.s.

teyzesı yesın onu:))))))
hadı gozun aydınnnnn.gelelım dıger sorunlaraaaaaaaa.
dur daha keske gazı olsa dıyecegın gunler senı beklıyor.benım cadı dun kendını yataktan atarken yakaladıkkkkkkk:)))))))
9aylık oldu emeklemeyı falan hallettı,yurume yolunda.uykudan kalkınca karyolasının kenarından tutun ortuden govdesını ceke ceke ayaklan.mırıldanıslarını duydum kostum.kafayı uzatmıs asagıya dogru bakıyor.bıraz daha kafa agırlık yapıp govde ayaklansa yere yapısacak kafa ustu:((((((((
aklım cıktı.
offfff offffffffffffffff.karyolasıda yuksek.halıda olsa yarde tehlıkelı kafa ustu dusecek.yorgan serdım yere daha yumusak duser duserse barı dıye.napıyım?
her yerde tedbır alıyoruz artık.ayaklanınca bıttımmmmmmm.
sende yasayacaksın daha dur bu gunlerı.ben ıkıncı alısıgım ama yınede korkuyor ınsan cıddı zarar verecek kendıne dıye.
ALLAH yardımcımız olsun hepımızın.bebısı op benım ıcın.

teyzesı yesın onu:))))))
hadı gozun aydınnnnn.gelelım dıger sorunlaraaaaaaaa.
dur daha keske gazı olsa dıyecegın gunler senı beklıyor.benım cadı dun kendını yataktan atarken yakaladıkkkkkkk:)))))))
9aylık oldu emeklemeyı falan hallettı,yurume yolunda.uykudan kalkınca karyolasının kenarından tutun ortuden govdesını ceke ceke ayaklan.mırıldanıslarını duydum kostum.kafayı uzatmıs asagıya dogru bakıyor.bıraz daha kafa agırlık yapıp govde ayaklansa yere yapısacak kafa ustu:((((((((
aklım cıktı.
offfff offffffffffffffff.karyolasıda yuksek.halıda olsa yarde tehlıkelı kafa ustu dusecek.yorgan serdım yere daha yumusak duser duserse barı dıye.napıyım?
her yerde tedbır alıyoruz artık.ayaklanınca bıttımmmmmmm.
sende yasayacaksın daha dur bu gunlerı.ben ıkıncı alısıgım ama yınede korkuyor ınsan cıddı zarar verecek kendıne dıye.
ALLAH yardımcımız olsun hepımızın.bebısı op benım ıcın.

ayy canım gecmiş olsun inşallah birdaha böyle tehlikeler yaşamazsın ALLAH KORUSUN valla dedgin gibi tek derdimiz gaz sorunu olsun aman çook dikkat et çünkü bende çalışırken öyle bebek dikkat etmemiş ailesi ve 2 yaşında çocuk 6. kattan düşmüş ve onu ambulansla taşımıştık ama bebegin durumu hiç iyi degildi ama şimdi nedurumda cocuk bilmiyorum. yani anlayacagın aslında hepimiz bebişlerimize çook dikkat etmeliyiz. gözle kaş arasında ne yaptıkları belli olmuyor.

canım benım ıstedıgın kadar dıkkat et Allaha emanet ıkı dakkada tamam.benımkının alıstı kafası artık.:)))))))
ıkı kez dustu artık oralarda durmuyo.yatagıda beklıyo bakalım.bır musıbet bın nasıhat hıkayesı.
ama ıste tedbır alıyorum elımden geldıgınce.dus ekalka buyuyecek ıste ama annelık ıste korkuyor ınsan ya bısey olursa dıye.

mrb . canım allah analı babalı buyutsun ılk zamanlarda bebek cok emıyor yanı endıselenek bır sey yok benım bebgımde ılk zamanlarda oyleydı yarım saat meme agzındaydı,emzır bı sey olmaz,zaman ılerledıkce duzene gırdıgını goreceksın,suan cok kucuk oldugu ıcın anlamıyor kırkı cıksın duzelır azaltır ,bu seferde her saat bası ama 5 dk.emer benım kı oyle benım bebegımde 1.5 aylık 2 saatte bır emzırıyorum bazen agladıgı zamanda verıyorum,bende zınco kullanıyorum ılk baslarda,gazımız cok oldugu ıcın dr.degıstırdı sımdı neo baby grıbe mıxture dıye bı ilac verıyorum bebek sancısı karısımıymıs ama cok ıyı geldı ,dr sorabılırsın tavsıye ederse kullan bence,zınco gunde 1 kez 3 damla olarak verılıyor

kızlar bebişimizi ne kadar süreyle emzirmeliyiz. kızımız sürekli emmek istiyor. tam uyuyor memeyi çıkarınca kıyameti koparıyor acaba doymuyormu ama maşallah iyide süt geliyor idrar ve kaka çıkışıda normal yeterli olmasa oda az olur ama şükür ki oda iyi anlayamadım sizler nekadar sıklıkla emziririyorsunuz 22 günlük bebişimiz sizlerden yardım bekliyorum.
kızlar birde kızımız çook gazı var heralde milupanın hazır rezene çayı var onu veriyoruz sizler kullandınızmı? zincoyuda öneriyormusunuz? zincoyu nasıl veriyorsunuz bebişinize ?

ben ilk aylarda zincoyu kullandım canım şimdi bebeğim 75 günlük milupanın rezenesini kullanıyorum..bende ayrı bitkisini kaynatıp içiyorum..gazı geçti çok şükür..çok gazı olunca veriyordum.zincoyla ilgili başlık açmıştım istersen bir bak konulara orada bayaa bilgi bulursun...yalnız gerekince ver olurmu

offf canım ya ben rezene çayını asla içemiyorum bırak içmeyi kızıma içirirken bile midem alt üst oluyor. ögürüryorum resmen matematikçi negüzel sen içebiliyosun kızımın gaz sorununu giderdik çoook şükür zinko ve rezene iyi geldi ona Şeniz

offf canım ya ben rezene çayını asla içemiyorum bırak içmeyi kızıma içirirken bile midem alt üst oluyor. ögürüryorum resmen matematikçi negüzel sen içebiliyosun kızımın gaz sorununu giderdik çoook şükür zinko ve rezene iyi geldi ona Şeniz

çok sevindim gerçekten..evet ben içiyorum..hemde çok seviyorum..ben sezeryan oldum karnım şiş kalmıştı...onu indirdi rezene kimyon kaynatıp bol şekerle içiyorum hemde süt yapıyor..oğlumunda gazını alıyor...rezene tuvalete rahat çıkmanı sağlıyor..kimyonda gazını alıyor...

:ecrin_bebek:slm arkadaşlar.. surekli bu siteyi takip ediyorum. yardımlaşmanızı çok takdir ediyorum.
benim de 2 aylık bir bebeğim var. tabi bir de gaz sorunumuz var. doktor metsil damla verdi. kullananız var mı? kullandıysanız bebeklere yan etkisi var mı? ya da zararı var mı? ilk bebeğim olduğu için çok acemiyim yanlış bir şey yapmaktan hep korkuyorum. tşk ederim.

:ecrin_bebek:slm arkadaşlar.. surekli bu siteyi takip ediyorum. yardımlaşmanızı çok takdir ediyorum.
benim de 2 aylık bir bebeğim var. tabi bir de gaz sorunumuz var. doktor metsil damla verdi. kullananız var mı? kullandıysanız bebeklere yan etkisi var mı? ya da zararı var mı? ilk bebeğim olduğu için çok acemiyim yanlış bir şey yapmaktan hep korkuyorum. tşk ederim.

slm, benim bebeğimde gaz sorunu fazla olmadı ama doktorumuz babulin diye bitkisel bir ilaç vermişti sütüne atıyordum iyi geliyordu. ama metsil kullananları duymuştum doktorun verdiyse bir sorun olacağını sanmıyorum.. bir de yatırıp bacaklarını bisiklet gibi çevirmeni tavsiye ederim çok iyi geliyor

Back