Bebek Beslenmesi bebişlere peynir yapalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
3 kilo süt
yarım kiloya yakın yoğurt
bez torba
tuz
3 kilo sütü alıyoruz.kaynatmaya baslıyoruz içine bir süre sonra yaklasık yarım kilo yoğurt döküyoruz.eveeet sütü kestiriyoruz.kaynasın belli bi süre daha, rengi hafif yeşilimsi olana kadar kaynatıyoruz.altını kapatıp biraz ılımasını bekliyoruz.sonra bir bez torbaya döküyoruz.torbamızı bir erkeğe büyük ihtimal kocamız olur bu kişi güzelce sıktırıyoruz peynir sekli verilecek.iyice sıktıktan sonra yani bastırarak sağdan soldan üstten. bir kaba koyup üzerine de bir ağırlık koyuyoruz 1 gün bekliyor.ertesi gün çıkarıp birkaç parçaya kesiyoruz sonra bu parçaları kaya tuzuyla tuzluyoruz.bir gün de böyle bekliyor.ve ertesi gün yıkayıp tuzlu suya koyuyoruz.bebisinize yedirmek için geceden suya koyarsınız artık.
ben denedim kimse evde yaptığımı anlamadı çok da güzel oldu.en azından temiz ve sağlıklı denemeye değer.lor gibi olmuyor baya peynir oluyor benden söylemesi annecikler delikafaduldendelikafadulden

Son düzenleme:
en kısa zamanda denicem ben peynir mayasıvar onunlayapılıyor sanıyordum demek yoğurt la kestiriliyormuş öğrenmiş oldum sağol

çok guzel elıne sağlık kendımıze yapsak olmaz mı bebşişimiz yokk bız yıyelım tadı nasıl.....denemem lazım

3 kilo süt
yarım kiloya yakın yoğurt
bez torba
tuz
3 kilo sütü alıyoruz.kaynatmaya baslıyoruz içine bir süre sonra yaklasık yarım kilo yoğurt döküyoruz.eveeet sütü kestiriyoruz.kaynasın belli bi süre daha, rengi hafif yeşilimsi olana kadar kaynatıyoruz.altını kapatıp biraz ılımasını bekliyoruz.sonra bir bez torbaya döküyoruz.torbamızı bir erkeğe büyük ihtimal kocamız olur bu kişi güzelce sıktırıyoruz peynir sekli verilecek.iyice sıktıktan sonra yani bastırarak sağdan soldan üstten. bir kaba koyup üzerine de bir ağırlık koyuyoruz 1 gün bekliyor.ertesi gün çıkarıp birkaç parçaya kesiyoruz sonra bu parçaları kaya tuzuyla tuzluyoruz.bir gün de böyle bekliyor.ve ertesi gün yıkayıp tuzlu suya koyuyoruz.bebisinize yedirmek için geceden suya koyarsınız artık.
ben denedim kimse evde yaptığımı anlamadı çok da güzel oldu.en azından temiz ve sağlıklı denemeye değer.lor gibi olmuyor baya peynir oluyor benden söylemesi annecikler delikafaduldendelikafadulden
arkadaşım çok sağol bilgiler için ben yurt dışındayım ve burda peynir yok oğlum ekgıdaya geçti türkıyeden getirdiğim peynir bitti doğal olarak yapıcam bu gun hemen
benımde bir tarıfım var bu arda bende sutu ısıtıyorum sonra içine sirke sıkıyorum karıştırıyorum o kesılınce süzüyorum güzelce içine az tuz atıyorum lor gibi oluyo börekler için yapıyodum burda peynır olmadıgı için

afiyet olsun tatlı anneler.tabiki kendimize de yapabilir aslında kendimize yapıyoruz zaten.ama ben doğal olduğu için bebislere diye yazdım.cünkü bu süt kaynatılıyor mikroplar ölüyor.peynir mayasıyla yapılan süt kaynatılmıyormuş sadece ılıtılıp mayalanıyormuş o yüzden bu iyi bir çözüm sanırım.hem de çok zevkli her yiyene bunu "ben yaptım "
diye ağzınızı yaya yaya söylemek çok güzel oluyorkaydirigubbakcemile3.tadı da güzel bence.deneyin bakın iste çok kolay.bi de isterseniz peyini yaptıktan sonra tuzlu su yapıp onun içinde saklayabilirsiniz isterseniz de kapaklı bir kapta buzdolabında.zaten az çıkıyor.hadi kolay gelsinkaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
afiyetler olsun insallah kızlar.bu arada kullanacağınız tuz kaya tuzu unutmayın yani tursuluk tuz var ya ondan.tuzlu suya koyacaksanız sonra o da kaya tuzu olacak yoksa erirmiş

haa bir de geçen gün tv de duydum".kaynayan süte limon sıkıp bunun suyunu süzün ve bebek mamalarına koyun çok faydalıdır" dedi.tanger arkadasım seninkine benzer bir örnek sanırım bu da.herhalde o da lor oluuyordur sonra

taze peyniri önermiyo diye biliyorum doktorların brusela diye bi hastalık var buna sebeb olabiliyomuş diye duymuştum kızlar

brusela pastorize olmamış sütten yapılan süt ürünlerinden kaynaklanıyor bu peynir için pastorize süt alıp onu kaynatarak yapılırsa bence problem olmaz mutlaka deneyeceğim bende tarif çok kolay duruyor gerçi ilk sefer için malzemelerin heba olma tehlikesi benim için büyük yoğurdu bile denk getirinceye kadar pek bi müsrif olmuştum cokacimcoook

bu peyniri yapmak için sütü çok iyi kaynatıyoruz brusella olmaması için iste kızlar.taze peynir olmuyor böylece yani yoğurt yaparken de kaynatmıyor muyuz öyle.bi de kutu sütleri kaynatmayın diyorlar doktorlar haberiniz olsun:emir_bebek:

bi kere brusella inekten sağıldıktan sonra kaynatılmayan sütte ve bu sütle yapılan süt ürünlerinde olur.tarifi veren arkadaş pastörize süt kullanın demiş,pastörize sütte brusella ne arasın.pastörize sütü açıp kaynatmadan lıkır lıkır içmiyor muyuz?biz bu peyniri memlekette sık sık yapardık,sütle yoğurdu kestirdikten sonra bir tülbente döker mutfaktaki çeşmeye asar,suyu iyice süzülünce de tezgaha alıp üzerine su dolu bir tencere oturdurduk ki hem suyu tamamen çıksın hem de şekil alsın.tuza da basmazdık ayrıca,öyle tuzsuz peynir olarak yerdik.bebeklerin damak tadına da uyacağını düşünüyorum,tatlı bir peynir oluyor çünkü.içiniz rahat olsun,tuzda bekleme zorunluluğu yok çünkü pastörize sütle yapacaksınız.muhallebi,yoğurt yapmış gibi yani.

canım ben pastörize sütle yapmıyorum mandıradan alıyorum fakat sonuçta iyice kaynıyor tehlikesi yok.tuzlayıp tuzlamamak da keyfinize kalmış:3:

bi kere brusella inekten sağıldıktan sonra kaynatılmayan sütte ve bu sütle yapılan süt ürünlerinde olur.tarifi veren arkadaş pastörize süt kullanın demiş,pastörize sütte brusella ne arasın.pastörize sütü açıp kaynatmadan lıkır lıkır içmiyor muyuz?biz bu peyniri memlekette sık sık yapardık,sütle yoğurdu kestirdikten sonra bir tülbente döker mutfaktaki çeşmeye asar,suyu iyice süzülünce de tezgaha alıp üzerine su dolu bir tencere oturdurduk ki hem suyu tamamen çıksın hem de şekil alsın.tuza da basmazdık ayrıca,öyle tuzsuz peynir olarak yerdik.bebeklerin damak tadına da uyacağını düşünüyorum,tatlı bir peynir oluyor çünkü.içiniz rahat olsun,tuzda bekleme zorunluluğu yok çünkü pastörize sütle yapacaksınız.muhallebi,yoğurt yapmış gibi yani.

tekrar bu sene baktım da eski başlığıma harika anlatmışsın.yine peynir yapasım geldi:3:

Back