• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebişlere ne zaman su verdiniz

esteda

Batuhan & Bertuğ canlarım
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2007
3.498
13
643
39
İstanbul
bebeğim 3 ay oldu ben su vermiyorum zaten doktorumda öyle söylüyor.sadece annesütü veriyorum ek mama vermedim henüz ama çevremdekiler bebeğe su vermediğim için acayip kızıyorlar.nasıl su verilmezmiş öyle şeymi olurmuş falan. bende baya şaşırdım :1shok:bu konuda yardım ederseniz çok sevenirim şimdiden teşekkürlerkaydirigubbakcemile3

benim bebeğimde 4 ay 3 haftalık dr sadece anne sütü aldığı için su vermeye gerek olmadığını söylemişti p.tesi gününden bu yana azar azar kahvaltıya meyve püresine başladım arada çay kaşığıyla veriyorum önce sevmedi ama şimdi içiyor.

bazı dr lar çok sıcaklarda su verin diyorlar bazıları anne sütü alıyorsa ilk 6 aya kadar suya gerek yok diyor.

aramızda ilk ayından buyana su veren anneler de var bir kısım anne daha hiç su vermemiş bir kısmı ise benim gibi ek gıdaya başlayınca vermeye başlamış bu su konusu biraz karışık yani...

arkadaşlar aslında çok kolay su konusu... anne sütü yapısal olarak %80 sudan oluşuyor.... bebeğinize sadece anne sütü aldığı dönemde su vermeyiniz... çünkü o; susadığı zamanda emmek istiyor... fakat ek gıdalara geçtiğiniz zaman azar azar suya başlayın... ilk başlarda suyu sevmediğini sanacaksınız... ama zamanla içeceği su miktarını kendisi belirleyecektir... kimsenin dediğini dinleyipte mucizevi gıdasını aldığı zamanda bebişinizin midesini başka hiçbir besinle doldurmayın... çünkü ufacık mide azıcık suyla bile doyup anne sütünü almak istemeyecektir.... sevgilerimle......

Ben doğduğundan beri su veriyorum,doktorum çok gerek yok ama için rahat olucaksa vermende de bir sakınca yok dedi.ben veriyorum oğluşumda çok severek içiyor...

ben 1,5 aylıktan beri emzırmedıgım mama verdıgım ıcın su verıyorum.sımdı 5.5 aylık ozellıkle yazın bol su ıcıyor.ıstedıkce verıyorum.

benimde kızım 4 aylık doktorumuz azar azar ver dedi emziriyorum ama benim birde kızımın agızında pomukçuk olmuş ondan ver demişti

kızım 5 ayını doldurmak üzere anne sütü dışında su dahil hiçbir şey varmedim ama ben de herkesle mücadele etmek zorunda kaldım ver nolcak sudan diyorlar tamam birşey olmicak belki ama gerek de yok niye vereyim ki 10-güne kadar ek gıdalara yavaştan başlıcam suya da başlarız o zaman

bebekler anne sutu aldıgı surece suya gerek yok dıyor doktorlar bende vermedım anne sutu aldıgı surece ama ek gıdaya baslayınca verıyorum kendı ıstıyor zaten ıhtıyac duyuyor demekkı

ben 5 aylıkken ek gıdaya başladım ve su vermeye başladım önceden banada ver dediler 1-2 kere verdim sonra bıraktım sonuçta anne sütünün çoğu su zaten

BENKIZIMA 1 AYLIKKEN BAŞALDIM SU VERMEYE ŞİMDİDE GÜNDE 70CC VE 50 CC ARASINDA İÇİYOR BENCE HİÇBİR SAKINCASI VE ZARARI YOK. BAZEN HERŞEY TIPTAKİ GİBİ OLMUYOR İLLAKİ ÖYLE DİYORLAR DİYE YAPMAMZLIK YAPMIYORUM. YAZIK OKADAR SICAKLAR GEÇTİ BEBEKTE SIVI KAYBEDİYOR TERLİYOR. ESKİ DOKTORLAR YAŞI İLERLEMİŞ OLAN ÇOCUK DOKTORLARI BEBEKLERE SU VERİLMESİNDEN YANA BEN VERİYORUM VALLA BİZEDE ÇOCUKLUGUMUZDA VERMİŞLER ŞÜKÜR Bİ SORUNUMUZ YOK ALLAHIN İZNİYLE BEBİŞLERİMİZDE SAĞLIKLI OLURLAR İNŞALLAH a.s.

Back