• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebişlere güsel yemek tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

toxic acid

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
22
0
86
42
İstanbul
herkese slm.Ben oğluşuma hamile kaldığımdan beri hep sağlık sorunlarıyla uğraştım taki bahadır erva 7 aylık oluncaya kadar ilk çocuk olduğu içinmi yoksa ona çok zor kavuştuğum içinmi bilmiyorum onun beslenmesi konusunda galiba biraz gaddarca davrandım.damak tadını hiç dikkate almadan sadece beslenmeye yönelik gıdalar hazırladım 6.aydan sonra.şimdi anlıyorum bunu doğal olarak çocuk iştahsazdı özellikle kahvaltı yediremiyodum bide zorlamada vardı tabi:çok üzgünüm:çocuk zar zor iki kaşık yediyse onuda kusuyodu.sonra bu konuda bilgili bi arkadaşım bana değişik bebek yemeği tarifleri verdi.ilk olarak kahvaltının şekli değişti önceden bütün kahvaltılıklarını karıştırıp yedirmeye çalışıyodum şimdi onun damak tadına göre ve özelliklede tatlı tuzlu ayrı olarak hazırlıyorum artık bebe bisküvisine kadar evde onun damak tadına göre yapıyorum maşşallah şimdi toppaç gibi kerata :emir_bebek:gelelim sadede eğer benim gibi bebeğine değişik tatlar yaratmaya çalışan anneler varsa önerilerini bekliyorum.a.s.

nasıl değişik yemekler yaptığın merak ettim
benim oğlan bizim yemekleredn yiyo ona yaptıklaramı beğenmiyo
ee bizimkler salçalı yağlı
muhallebi falan yemiyo bizim gibi pasta karker yiyo şaşırdım ya
daha 8 ay 10 günlük
yardımcı olursanız sevinirim

ne olur söyle şu tarifleri
çok ihtiyacımız var
kızım sekiz aylık
ne yedirsem bilemiyorum

nasıl değişik yemekler yaptığın merak ettim
benim oğlan bizim yemekleredn yiyo ona yaptıklaramı beğenmiyo
ee bizimkler salçalı yağlı
muhallebi falan yemiyo bizim gibi pasta karker yiyo şaşırdım ya
daha 8 ay 10 günlük
yardımcı olursanız sevinirim

aynen benim kızımda benim yemeklerime saldırıyo ama kendi yemeklerini malesef yemiyor

benim oğluşum sekiz aylıkken irmiğe bayılırdı mesela bende ona sevmediği sebzeleri irmikle yapıp veriyodum.önce bi tencereye kıyma veya tavuk koyuyosunuz( bir yemek kaşığı kadar) 3bardak suyla .ben buharlı pişirici almaya gerek görmedim tel şeklinde bi süzgeçi aynı tencerenin üstüne oturtuyorum(suya yakın kalıcak şekilde) süzgeçin içine havuç fasulye kabak kereviz patates artık ne pişirceksem sebzeleri koyuyorum aynı anda hem et hem sebzeyi ortalama 30 35 dk pişiriyorum sebzeleri kaldırıp suyun içine 1 - 2 yemek kaşığı irmik atıyorum(eğer bebeğiniz seviyosa şehriyede olabilir) 5 dk daha karıştırarak pişirip altını kapıyorum. içine çok az tuz ve yağ koyuyorum.buharda pişen sebzeleri içine atıp ister çatalla ezin ister blenderdan geçirin( bebeğinizin sevdiği sebzeyi çatalla ezmenizi tavsiye ederim) bu tarifi arkadaşım verdi bende bi çok arkadaşıma verdim hepsinin bebeği severek yedi umarım sizin bebişlerinizde severek yer.
benim oğlumdada en zorlandığım konu muhallebiydi kıslar önce ilk olarak bebeğinize sadece sevdiği 1 bardak meyva suyuyla (mesela ben ilk portakal suyuyla yapmıştım) süt veya formül mama koymadan 1 2 kaşık pirinç unu 1 kesme şeker koyarak yapın muhallebiyi.sonra buna azar azar süt ekleyerek devam edin mesela ikinci gün 3/4 meyva suyu 1/4 süt üçüncü gün 2/4 süt 2/4 meyva suyu gibi.ve size tavsiyem formül mamayla yaptınız zaman mamanın tadına bi bakın iğrenç bişi oluyo birden inek sütünüde bebekler kabul etmiyolar ben denedim faydasını gördüm inşallah sizde görürsünüz canlar bide unutmadan muhallebiyi çok suluda sevmiyo bebekler katısıda kabız yapıyo kıvamına göre yapın emi:teselli:
biliyosunuzdur yulaf bebeklere çok faydalı .ben oğluma yulaflı bebe bisküvisi yapıyorum bardağınada bitki çayı koyuyorum sonra mama koltuğuna oturtuyorum altınada bi örtü bende çayımı kurabiyemi alıp karşısına geçiyorum beraber bi güsel yiyoruz. bu aylarda bebekler yicekleri tanımak istiyolar buna izin verin eline kuru ekmek kuru kayısı hurma verin kendi kendine kemirsin inanın damak tatları daha çok gelişiyo hemde kayısı potasyum açısından çok zengin hurmada başta lösemi gibi hastalıklara karşı bir numaralı koruyucu. kızlar inşallah size yardımcı olmuşumdur biras deneyin cevaplarınızı bekliyoruma.s.

benim tosunda 8ay 10 günlük sabah devam sütü. öğlen sebze püresi vaya mercimek veya tavuk çorbası ..akşam karışık meyve püresi veya yoğurt ..gece ise tekrar devam sütü veririyorum..öğünaralarında ve gece beni emiyo...yarında dkrumuza gidicez ona danısıp kahvaltıya başlıcam.. bu arada kahvaltıda hagi peynirden veriyosunuz ??? sizce yedirdiklerim iimi kızlar ek neler tavsiye edersiniz???

benim tosunda 8ay 10 günlük sabah devam sütü. öğlen sebze püresi vaya mercimek veya tavuk çorbası ..akşam karışık meyve püresi veya yoğurt ..gece ise tekrar devam sütü veririyorum..öğünaralarında ve gece beni emiyo...yarında dkrumuza gidicez ona danısıp kahvaltıya başlıcam.. bu arada kahvaltıda hagi peynirden veriyosunuz ??? sizce yedirdiklerim iimi kızlar ek neler tavsiye edersiniz???

ben bebekler için en iyi peynirin keçi peyniri oldunu biliyorum.benimki ezine keçi peynirini çok seviyo gün aşırıda yumurtasıyla karıştırıyorum bayılıo tavsiye ederim ayrıca devam sütü yerine yavaş yavaş mama yapsan bebişine daha iyi değilmi ? hemde gece uykusunda tok tutar bence a.s.

Back