• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebısınde konak sorunu olanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
698
Arkadaslar benım bebegımde konak hat saffadaydı.Bırkac gun once doktora gıttıgımde konak ıcın bır formul verdı.sızlerle paylasmak ıstedım. eczaneden alıcagınız sıvı glıserın ıle normal aspırını karıstırıp 3 gun boyunca sacına suruyorsunuz .her surusunuzde bır kac saat sonra tarayınca butun kabuklar kalkıyor.3 gun sonra bebısı yıkıyorsunuz ama sampuan kullanmadan.(seb...ed sabun olabılırmıs)sonrada sacına hamaten krem suruyorsunuz.hamatenın doku yenıleyıcı ozellıgıyle konaklardan kurtuluyormusuz.sıvı glıserın aspırını yaptım.baya ıyı geldı.bugunde yıkıcam bebısımı kreme gecıcez.Kreme gecmeden baya azaldı arkadaslar..Herkese saglıklı gunler...a.s.

canım günde kaç kere siliyorsun ve ne kadar gliserinle aspirini karıştırıyorsun?
birde nasıl bir tarak kullanıyorsun? bizde chicconun 2li tarağı var o olurmu acaba?
ayy ne çok soru sordum.
birde tararken bıngıldaklarına dikkat edelim arkadaşlar

canım 4 5 damla glıserın ıle bır tane aspırını ezıp karıstırıyorsun guzelce sacına yedırıyorsun.sık dıslı bebedorun taragı benımkı.fırcasıyla takımdı.o taragın dıslerınde kalıyor zaten canım.ınsallah senınkıde gecer.bu arada bıngıldak tararken bırsey olmaz canım korkma bu kadar sakın..bıngıldak o kadar kolay zarar gorcek kadar hassas degıl..bak ıstersen sunu oku rahatlarsın:))
bebek.com: Bıngıldağa dokunmak bebeğin beynine zarar verir mi?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: Çok sert bir darbe almadıkça bıngıldağa dokunmanın bebeğe hiçbir zararı yoktur. Bıngıldak sanıldığı kadar hassas ve az korunaklı bir bölge değildir. Çok ağır bir darbe olmadıkça hafif çarpma türü darbelerde hasar görmez.

peki saçı 3 gün boyunca öyle yıkamadan mı kalıyor bzimki çok saçlıda sonra konak temizleyelimderkan daha kötü olmayalım

canım cok sac olunca bırsey degısıyormu bılmıyorum ama zaten glıserın nemlendırıcı ozellıgı oldugu ıcın derı hepsını cekıyor yaglı kalmıyor kafası yanı.tarıyorsunda zaten...surmemıs gıbı oluyor.benım bebısımın sacı cok az ama yınede sen bılırsın...

canım seninkini denemeden önce bi dr.un söylediği karbanotlu suyu deneyeyim dedimm.akşam yaptık yarım saat beklettik (üşümesin diye şapkasını taktımm).sonra yıkadım tüm kabuklar hemen hemen gitti..
ilk önce korktum karbonat bir şey yapar mı diye sonra düşündüm pamukçuk için dilin üstüne sürüyorlarr.
tavsiye ederim..

yarın hemen gliserinli sabun alıp yapıyorum canım tşk ederiz duygucum.

arkadaşlar ,
mustellanın konaklı ve egzamalı bebekler için özel şampuanı varmış . tekrar oluşumu da önlüyormuş .
denizde egzama da var . hafif konaklanma da oldu bu şampuanı tavsiye ettiler yarın alıp deneyeceğim .

edacım senın soyledıgınde ıyı gelmıs ne guzel sevındım..gecsınde onemlı olan o.

arkadaşlar ,
mustellanın konaklı ve egzamalı bebekler için özel şampuanı varmış . tekrar oluşumu da önlüyormuş .
denizde egzama da var . hafif konaklanma da oldu bu şampuanı tavsiye ettiler yarın alıp deneyeceğim .

duygucum sağol eczacıyla konuşup deneyelim bizimkinde de yeni basladu konak yok diye seviniyodum

gözde cok gecmiş olsun egzama nerden geldi el kadar cocuğa cocuk dr mu söyledi cildiyeci mi?

bırsey degıl selıncım.aslıcım bu arada glıserınlı sabun degıl glıserın sıvı bırsey.

duygucum sağol eczacıyla konuşup deneyelim bizimkinde de yeni basladu konak yok diye seviniyodum

gözde cok gecmiş olsun egzama nerden geldi el kadar cocuğa cocuk dr mu söyledi cildiyeci mi?

sağol canım ,
bebeklerde olabilirmiş alerjik egzama (atopik egzama) diyorlar birazda kalıtsal babamızda da var. çocuk doktorumuz söyledi . şimdi bekliyorum yenisi çıkınca çocuk alerjisi uzmanına da götüreceğiz.

sağol canım ,
bebeklerde olabilirmiş alerjik egzama (atopik egzama) diyorlar birazda kalıtsal babamızda da var. çocuk doktorumuz söyledi . şimdi bekliyorum yenisi çıkınca çocuk alerjisi uzmanına da götüreceğiz.

canım ben de bebeşimi götürdüm doktora egzama olmuş bişey yapma dedi bende hiç uğraşmadım ama görenlerin hepsi bu konak dedi ben bebek yağı ile yumuşatıp pamuk yardımıyla konaklarını temizledim ama yeniden oluştu.acaba bu konak degilde egzama mı kabuk kabuk ve sanki intihaplı gibi sarı sarı senin bebişinide de bu şekilde mi......
Temizlenen konak yeniden oluşur mu benim yeniden oluştu.bu arada benim bebek taragım elbise fırcası gibi ince ince kılları vr onunla cıkartamadım pamukla hafif sürterek temizledim

canım ben de bebeşimi götürdüm doktora egzama olmuş bişey yapma dedi bende hiç uğraşmadım ama görenlerin hepsi bu konak dedi ben bebek yağı ile yumuşatıp pamuk yardımıyla konaklarını temizledim ama yeniden oluştu.acaba bu konak degilde egzama mı kabuk kabuk ve sanki intihaplı gibi sarı sarı senin bebişinide de bu şekilde mi......
Temizlenen konak yeniden oluşur mu benim yeniden oluştu.bu arada benim bebek taragım elbise fırcası gibi ince ince kılları vr onunla cıkartamadım pamukla hafif sürterek temizledim

canım saçlarındakiler konaktır herhalde bizimkinin yanaklarında ve alnında oldu onlar için doktor egzama dedi . konakları yeni çıktı daha.egzama kızarık kızarık olur yer yer sarı sarı kabuklanır ve kaşınır bebiş elini sürekli kafasına götürüyorsa huzursuzsa bence egzamadır konakın kabukları daha kalın oluyor ve bebişe bi rahatsızlık vermiyor .

mustela nın konak şampuanından aldım ilk kullanımdan farketti .
mevcutları geçirip yenisinin çıkmasını engelliyormuş.tavsiye ederim .

Arkadaslar benım bebegımde konak hat saffadaydı.Bırkac gun once doktora gıttıgımde konak ıcın bır formul verdı.sızlerle paylasmak ıstedım. eczaneden alıcagınız sıvı glıserın ıle normal aspırını karıstırıp 3 gun boyunca sacına suruyorsunuz .her surusunuzde bır kac saat sonra tarayınca butun kabuklar kalkıyor.3 gun sonra bebısı yıkıyorsunuz ama sampuan kullanmadan.(seb...ed sabun olabılırmıs)sonrada sacına hamaten krem suruyorsunuz.hamatenın doku yenıleyıcı ozellıgıyle konaklardan kurtuluyormusuz.sıvı glıserın aspırını yaptım.baya ıyı geldı.bugunde yıkıcam bebısımı kreme gecıcez.Kreme gecmeden baya azaldı arkadaslar..Herkese saglıklı gunler...a.s.

Denizin konakları hala geçmedi eşimi aradım biraz önce gelirken eczaneden gliserin al dedim denizin saçına sürcem konakları için dedim. o nerden çıktı dedi :)
doktor tavsiyesi kadınlar kulübünde okudum dedim. bombalıycam en son o kulübü dedi çok güldümm:roflol:

Denizin konakları hala geçmedi eşimi aradım biraz önce gelirken eczaneden gliserin al dedim denizin saçına sürcem konakları için dedim. o nerden çıktı dedi :)
doktor tavsiyesi kadınlar kulübünde okudum dedim. bombalıycam en son o kulübü dedi çok güldümm:roflol:

:roflol::roflol::roflol:ay gozdecım benım esımde aynı fıkırde..ne varsa o klupte dunyayı unutuyorsun dıyor:roflol:

sanırım hepsi aynı bilmiyorlarki bir çok konuda yardım alıyoruz birbirimizin fikirlerine başvuruyoruz.

Kızlar,

Alın benden de o kadar... Eşime burada konak tedavisi bulduğumu ve hemen uygulayacağımı söyledim;"İnternette her okuduğunu uyguluyorsun" dedi. "Ama,arkadaşın doktoru önermiş" deyince de;"Onun doğru söylediği ne malum?" dedi. Kendisi doktor ya beyefendinin her tedaviyi uygulamaz.

Duygucuğum,

Senin önerdiğin tedaviyi uyguladım ve oğlumun konakları 3 gün içinde hiç kalmadı. Eşim önce mırın kırın etti;ama o da tedaviyi uyguladı. Geçti ya konaklar o da itiraz ettiğine utandı,ohh olsun!!!! Allah senden ve bu tedaviyi öneren doktordan razı olsun...

canım cok sevındım senın adına...bızımde yok denılcek kadar az..cok vardı cunku...yalnız ara sıra cıkmaya baslarsa aynı tedavıyı uygula dedı doktor hıc bır zararı yokmus kızlar..aklınızda olsun..

Back