• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebisimin kemikleri zayif :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mmelisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
35
0
36
Diğer
Kizlar 5 gun once oglusum 6 ayina girdi..
son 3 aydir oglusum her gece uykusunda saat 02:30 - 03.30 arasi gozu kapali korkmus gibi aglamaya basliyor :(.. hic bir sekilde sakinlesmiyor.. beni uyandiriyorum o zaman sakinlesiyor..
neyse sormak istedigim baska bir konu var
kemikler icin bugune kadar ad3 vitamini kunladim gunde 6 damla, bugun doktora aglamalarini sordum.. bakti kemikleri biraz zayif dedi, kemikleri zayif olan bebekler genelde basi cok terler ve en ufak bi sesten korkar.. dedigi hepsi oglumda var basi cok terliyor ve korkuyor.. ad3 damlalarini gunde 8 damlaya cikarti.. bir oglusumu oturtmaya calistigimizda ya yana dogru ya one dogru egliyor :(

Sorum su anneler kimkleri guclendimek icin ne yapabilirim
hangi besinleri vermeliyim ??

bu arda bebisime ek besinler veriyorum, anne sutu 2 aydan sonra kesildi :(

Moralim cok bozuk lutfen bi akil verin..

ben ağlamasının kemik gelişimiyle alakasını pek anlamadım ama neyse kemik gelişimi için anne sütü yoksa devam sütü verin kahvaltısında peyniri pekmezi mutlaka olsun.ve gerçi artık havalar soğuyor ama güneşi buldun mu kaçırma (tabi öğlen sıcağında değil) mutlaka en az 10 dakika güneşlensin.geçmiş olsun canım.

6 aylık bebeği oturtmaya çalıştığında elbette yana öne eğilir. Benim oğlum 9 aylıktı oturduğunda. Ayrıca kemiklerinin zayıf olduğu ihtimalide hiç gelmemişti aklıma ki bebeğim 11,5 aylıkkende yürüdü zaten.
Ayrıca çoğu bebek gece korkup ağlayabilir. Ya sizi istediği için yada acıktığı içindir ki rüyasındada korkmuş olabilir. Ayrıca baş terlemeleride çok normal.
Doktorunuz gerçekten bu nedenleri kemik zayıflığınamı bağladı??? Bence alakası yok bu bulgu ve şikayetler her bebekte olabilir canım ya sıkma canını...

kurutulmuş eriğin kemikler üzerinde çok tesirli olduğunu okumuştum.birde hergün kurutulmuş erik öğütüp ver canım.tsbiki emsirmeye devam dvit 3 e devam et.

güneşe çıkarmayı ihmal etmeyin,D vitamini yumurta sarısında,tereyağında,balık yağında bulunur,bu besineri tüketsin ama balık için daha erken.Fındık,ceviz ve bademi iyice ezip yoğurduna,meyve püresine katıp verebilirsin,kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir.6.aydan sonra hergün vermiştim ben.Pekmezi de ihmal etme,hergün ver.Ağlamanın kemik zayıflığıyla ilgisi olduğunu da ilk kez duyuyorum.

Cavplaraniz icin cok tesekkurler kizlar icimi rahatlatiniz.. :)
dun o kadar moralim bozukti ki anlatamam, galiba oglum bunu hiseti dun gece hic aglamadi kuzum..

aslinda oglum cok hareketlidir hiperaktif bir cocuk,
yuz ustu cevirince hemen basini kaldirir oynar, ama sirtustu iken ellerinden yavasca one dogru cekiyoruz basini geri birakiyor oglum, bu zamana kadar tembel dedi doktor onun icin basini one dogru kaldirmayi denemiyor, ama dun yine denedi yine ayni bu sefer kemikleri biraz zayif dedi..
Bizde hergece aglamalarina sorduk, korkuyrodur diyor doktor, genelde kemikleri zayif olan bebekler cok korkarlar dedi.. bende sasirdim .

Peki kizalar 6 aylik oglum icin haftada kac kere yumurta sarisini vermeliyim?
tam yumurta sarisin mi, yarim yumurta sarisi mi?

oğlumunda başı çok terler desteksiz oturmaya başladığında da 10,5 aylıktı ama doktorumuz baktığında kontrollerinde de der kemikleri sağlam belli diye bazı çocuklar bazı şeyleri geç yapar bazısı çok erken bunun elbette kemik yapısıylada alakası olabilir ama tamamen buna bağlamak yanlış dediğim gibi oğlum bi örnek mesela.bol bol güneşe çıkartın d vitamini eksikliği ve kemikleri için çok iyidir ağlamasına gelince uyandırma derecesine varıyosa olay muhtemelen korkuyodur uykusunda bunun kemiklerle ilgisini gerçekten anlayamadım ilk kez duyuyorum

Merhaba,
BEnde ilk kez duydum.Her çocuğun başı o dönemde çok terler.Ter bezleri vucutta yeni yeni işlevlerini gördükleri için terleme olur.
Alyada geceleri bazen gözü kapalı ağlar biz onu pışpışlar kucağımıza alırız,sonra zaaaart diye bir ses.Pırtını yapar yani:1:
Hiç endişe etmeyin bu tam saçmalık,kaldıki ben kızımda hiç kullanmadım o vitaminleri.
Bence siz inek sütüne başlayın önce sulandırarak verin.Bakın nasıl gelişiyor kemikleri.Muhallebisini inek sütüyle yapın kahvaltısını sütle hazırlayın.
Her gün yarım yumurta sarısı yiyebilir aslında ama alerji gibi yaparsada kesersiniz.
Çorbalarını mutlaka ilik kemik suyuyla yapıp et koymaya özen gösterin.
En önemliside kendinizi üzmeyin.:teselli:

benım oglumda neredeyse 3. ayından berı gecelerı bır ara ınler, uykusunda aglar.. ben bır gozlem yaptım kısa surelıde olsa televızyon ızledıgınde oluyor, sanırım o goruntuler bır sekılde ona fazla gelıyor.. hıc bır sekılde bır kac dakıka dahı olsa televızyona baktırmıyorum, ciddi sekılde azaldı.. benden once yazan arkadas ınek sutu demıs ama doktorlar 1 yasından once KESINLIKLE ınek sutunu onermıyor.. bilginiz olsun..mesela benım oglum 2 aylıkken kanlı, sumuksu ıshal oldu doktor doktor gezdık neden oldugu bulunamadı sonra bır prof. ınek sutu alerjısı var dedı.. ben ınek sutu ıle ılgılı tum urunlerı kestım cocuk duzeldı.. dusunun kı emzırıyorum dırek vermıyorum o bıle onu etkıleyebılıyor yanı, alerjık bır tepkı olabılır, ınek sutune ne kadar gec baslanırsa o kadar ıyı.. bırde d vıtamının cok vermek acaba bıngıldagın erken kapanması gıbı bır etkı yapmazmı? 8 damla bana cok geldı? benden sana bır tavsıye asla bır doktorla sınırlı kalma.. bızım oglumuzun ınek sutu alerjısını baska bır doktor dızanterı dıye yorumladı cocuga 1 ay antıbıotık ıcırttı.. yanı bazı doktorlar cıddı hatalarda yapabılıyor...

benım oglumda neredeyse 3. ayından berı gecelerı bır ara ınler, uykusunda aglar.. ben bır gozlem yaptım kısa surelıde olsa televızyon ızledıgınde oluyor, sanırım o goruntuler bır sekılde ona fazla gelıyor.. hıc bır sekılde bır kac dakıka dahı olsa televızyona baktırmıyorum, ciddi sekılde azaldı.. benden once yazan arkadas ınek sutu demıs ama doktorlar 1 yasından once KESINLIKLE ınek sutunu onermıyor.. bilginiz olsun..mesela benım oglum 2 aylıkken kanlı, sumuksu ıshal oldu doktor doktor gezdık neden oldugu bulunamadı sonra bır prof. ınek sutu alerjısı var dedı.. ben ınek sutu ıle ılgılı tum urunlerı kestım cocuk duzeldı.. dusunun kı emzırıyorum dırek vermıyorum o bıle onu etkıleyebılıyor yanı, alerjık bır tepkı olabılır, ınek sutune ne kadar gec baslanırsa o kadar ıyı.. bırde d vıtamının cok vermek acaba bıngıldagın erken kapanması gıbı bır etkı yapmazmı? 8 damla bana cok geldı? benden sana bır tavsıye asla bır doktorla sınırlı kalma.. bızım oglumuzun ınek sutu alerjısını baska bır doktor dızanterı dıye yorumladı cocuga 1 ay antıbıotık ıcırttı.. yanı bazı doktorlar cıddı hatalarda yapabılıyor...
arkadaşa katılıyorum hemen ilaç tedavisine başlayan dr lara güvenmemek gerek.

Merhaba;

Sizi endiselendirmek istemem ama, bu konulan tani kusura bakmayin ama cok komik geldi bana,
soyle ki;
Kemiklerinin zayif olmasinin bu bulgulara yol actigi yorumu getirilmesi alakasiz..

Sizin yerinizde olsam;
Derhal bir norologa gotutur ve tum tetkiklerini yaptiririm.
Cunku gece aniden sicrayip aglayarak uyanmalar,
terleyen sicak bir bas,
ve tum bunlarla birlikte olusan gelisim problemleri, kimi zaman 'epilepsi' hastaliginin habercisi olabiliyor.
Lutfen alaninda uzman bir doktora yonlenin.

Cok gecmis olsun..

Back