bebişimin gözlerinde akıntı :(((

esrabyd

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
5
0
arkadaşlar yardımm bebeğim 39 günlük sağ gözünde akıntı ve çapaklanma var ne yapabilirim :KK43:(

arkadaşlar yardımm bebeğim 39 günlük sağ gözünde akıntı ve çapaklanma var ne yapabilirim :KK43:(

Benim kızımdada oldu iki kere. Eğer gözünü hiç açamayacak kadar çıksa Dr a götür. Yok değilse temiz pamuğa içtiğimiz siyah cayı damlar ve gözlerine sür bebeğinin. Günde bir kaç kere tekrarla. Göz pınarlarının oldugu bölgeye masaj yapabilirsin. Kanallarının açılmasına yarımcı olur. Bırde tabı hijyeni iyi sağlamak lazım

Sebebi goz yasi bezlerinin henuz gelismemis olmasi...ruzgara karsi cok duyarlilar oyleki kapi acilsa bile uzerine battaniyesini orterken bile yavas yavas yapki gozune hava gelmesin...haricinde disardan iceriye dogru hafif dairelerle parmak masaji yap ve gunde bir kac defa gozune anne sutunden damlat kaynamis ilik suyla temizledikten sonra...bir kac gune bunlari yaparsan gececektir...aynisi benim bebisimdede olmustu bunlari yaptim doktor tavsiyesiyle...

Son düzenleme:
çayla silmene gerek yok sütün vardır zaten sütünden damlat gözüne geçer anne sütünün mikrop kırıcı özellği var geçmiş olsun

benim kızımda da olmuştu ..biraz uzun sürmesi çok normal..bizimki 2 ay sürddü..doktorunda verdiği saf su damlaları..senin yapacağın sadece temiz tutmak..gözlerini mümkünse hep sıcak suyla ıslattığın ince mendillerle silmek..hem bebişler rahat ediyo hem sen..yoksa mikrop kaptırırsın..ve mutlaka ve mutlaka temiz elle yap bütün bu işlemleri..şimdiden geçmiş olsun..

Tam 11 ayına kadar sürdü o akıntı,ne yaptıysam olmadı,olmaz da,
Seninki üşütmedense eğer 1 hafta 10 güne kadar geçecektir,
A ma göz yaşı kanalı tıkalıysa ona bir çare olmuyor,
1.5 yaşına kadar geçmezse cerrahi olarak açılacak dediler,
çok şükür 11. ayında tık diye geçti.
Buruna yakın o göz kanal kısmına serçe parmakla bastırarak mütemediyen akıntıyı çıkarır ve temizlerdik,
Geçecektir inşallah..

benim kızımdada 1 aylıkken çapaklanma başladı doktr damla verdi kullanıyorduk suan 7 aylık hala geçmedi geçen gün göz dr.götürdük gözyaşı kanalı tıkalıymış yeni bir damlaya başladık ve hergün göz pınarının olduğu yere masaj yapıyorum umarım geçer geçmesse ameliyat dedi dr. sana da çok geçmiş olsun canım sütün varsa süt damlat 2aylık olduğunda geçmiyorsa dr.götür tekrar

benim kızımdada vardı doğuştan.anne sütüde damlattım,çaylada pansuman yaptım ilaç damla kremde kullandım masajda yaptım yok geçmedi. 1 yaşında operasyon geçirdi yavrum.göz yaşı kanalları tıkalıydı sondalama yöntemiyle açtılar. yarım saatlik bişeydihafif narkozla..çok şükür düzeldi.genelde bütün bebeklerde oluyo ama çoğu geçiyo 6 aylıkken.dikkat et masaj yap.netira damla çok iyi.dr tavsiye ederse kullan tabi.

Benim bebegimdede var 6 aylij oldu halen akar capaklanir bazen gozlerini acamaz yavrum dr bizede damarlari dedi gecmezse 1 yasinda ufak bi operasyonla acariz dedi denemedigim birsey kalmadi simdi yeni bi damla kullanicaz chloramphenicol adinda kullanan varmi bu damlayi acaba inslh bu ise yarar

bende kızımda yaşamıştım.. sütünden damlat dediler damlatım olmadı,doktor damla verdi olmadı sağlık ocağının başhekimi bizim işyerininde doktoruydu ona götürdüm en iyi ilaç kaynatılmış ılıtılmış su ile sabah akşam gözlerine pamukla sulu sulu bastırmadan sür birkaç güne kadar geçer demişti dediğide oldu..Allah acil şifalar versin,tez zamanda iyileşsin inşallah.....

X