bebişimi nasıl besleyeceğim?...

ozzdennn

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2007
166
13
318
44
Hatay
şutarafagittimerhaba arkadaşlar. benim kızım şu anda 4,5 aylık ve 15 gündür ek besine geçtim. aynı zamanda emziriyorum da. ama sütüm epey azaldı. kızımı daha planlı bir şekilde beslemek istiyorum. kilosu iyi şu anda. sizler nasıl bir beslenme programı uyguuyorsunuz? yardımcı olursanız sevinirim....

cnm ırmıklı seftalıyle basla mesela cok saglıklı ve faydalı olur ara ogunlerde yogurt ver
sebze olarakta kabak havuc hasla ez yedır bugıbı gıdalar verebılırsın

ek besinleri doktorun mu önerdi? Doktor önermediyse kesinlikle başlama önerdiyse de başka doktorla görüş derim. Kilosu iyiyse sütün yetiyordur azaldıysada mama takviyeli emzir bence. En azından 6 ay bitine kadar. Onun için en yararlı besin anne sütü.Çünkü ek gıdaların tadını alınca bu kıpırcanlar emmiyo. Sütünü arttırmanın yolunu arasan daha iyi olur. Emzirdikçe sütünde artar . Büyüyünce nasıl olsa sebzesinide meyvesini de yiyecek.Ama annesütü bidaha gelmiyor.
Bizimki daha 3.5 aylıkken ek gıdalar verdi bize. Sütüm yetmiyordu. Doktor devam maması da vermeyip direkt ek gıdaya başlattı. yaklaşık bir ay sonra sütüm iyice gitti. Tadını bilsin diye azar azar verirsin ama beslenme planı oluşturmasan daha iyi olur bence

benım bebegımde 4ay 22 gunluk ben ona devam maması muhallebı yogurt ve meyve puresı meyve suyu verıyorum

zaten memeyi bırakacak gibi. sadece uyuyacağı zaman emiyor. ben de okula başlayacağım için her halükarda ek besine geçeceğiz. şimdi düzensiz biraz beslenmemiz. ben bunu nasıl düzenleyebilirim onu öğrenmek istiyorum...

kızım pek yemesede doktorumuzun verdiği beslenmemiz şöyle:
sabah 8: devam mamasının içine 5 bebe bisküvisi, tuzsuz peynir,bi tatlı kaşığı pekmez bazen reçel, yumurtanın sarısı (4 aylıkken yumurtaya başladık ilk başlarda 1/4 başlayıp zamanla tam sarıya ulaştık)

10 da kendi yaptığım yoğurt bazen meyve ekliyorum bazen ayran gibi veriyorum nasıl beğenirse+anne sütü

13 pek sebze çorbalarıyla arası yok ya milupanın çorbası, bazen tarhana çorbası yada tahıllı kaşık mamaları

15 gibi bi meyve püresi elma,şeftali, armut, havuç dönüşümlü olarak önce az az meyve suyuyla başlamıştım sonradan püreye geçtik+anne sütü

18 gibi sebze püresi mesela haşlanmış patatesi ezip birazsu devam maması ile karıştıyorum

21 gibi kaşık maması yada devam sütüne biraz bebe ekmeği.

23 gibi pirinçunu yada irmikle hazırlanmış devam maması eklenmiş pirinç unu

gece 2 anne sütü
gece 4 anne sütü
gündüz pek emmiyor diye geceleri özellikle emzirmeye çalışıyorum.

Bizim doktorumuzun önerdiği beslenme bu şekilde kızım bu yazdıklarımın yarısını yese keşke bütün günüm mutfakta bunu yemedi şunu yapayım diye uğraşarak geçiyor ama kızım iştahsız :çok üzgünüm:

ben 8buçuk aylık bebegıme
sabah yumurta sarısı 3tane bebe bısküvısı 2kaşık aptamıl3 bıraz peynır bunları kaynamış suyla karıştırıyorum saat 12 gıbı çorba tarhana yayla sebze kırmızı mercımek şehrıye bıze dr umuz 1 yaşına kadar sadece bu çorbaları verın demıştı şehrıye çorbasına tavuk gögsunu haşlayıp ezıyorum yada balık haşlayıp ezıyorum ıçıne.
4 gıbı yogurt verıyorum sade yemıyor benım bebegım ona reçeller yaptım çılek vışne kayısı hergün bırını koyoyorum ıçerısıne 6buçuk gıbıde meyve püresı verıyorum bu arada anne sütü verıyoru her ek gıdadan sonra bebek aldıgı sürece. akşamda 3 bebe bısküvısı aptamıl3 3kaşık muz ezıyorum ıçıne onu yedırıp yatırıyorum.ılk oglumuda aynı büyütmüştüm dr önerısıyle

bebeklerde 4 aylıkken ek gıdaya gecmek daha saglıklı bebek ıcınde bzıler ıcınde benımkı su andaa 6 aylık hemen hemen herseyı yıyor

hımm irmikli şeftali nasıl tarif alabilirmiyiz cokacimcoook

bır tatlı kaşıgı ırmıgı yarım caybardagı suyla kaynatın.
1tane seftalıyı ezın ıyıce ama rondo yapmayınkı lıflerını kaybetmesın.
ıkısını karıstırıp verın.
hem vıtamın alır hem tahıl seftalınınde mevsımı oldugu ıçın cok saglıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…