zaten memeyi bırakacak gibi. sadece uyuyacağı zaman emiyor. ben de okula başlayacağım için her halükarda ek besine geçeceğiz. şimdi düzensiz biraz beslenmemiz. ben bunu nasıl düzenleyebilirim onu öğrenmek istiyorum...
kızım pek yemesede doktorumuzun verdiği beslenmemiz şöyle:
sabah 8: devam mamasının içine 5 bebe bisküvisi, tuzsuz peynir,bi tatlı kaşığı pekmez bazen reçel, yumurtanın sarısı (4 aylıkken yumurtaya başladık ilk başlarda 1/4 başlayıp zamanla tam sarıya ulaştık)
10 da kendi yaptığım yoğurt bazen meyve ekliyorum bazen ayran gibi veriyorum nasıl beğenirse+anne sütü
13 pek sebze çorbalarıyla arası yok ya milupanın çorbası, bazen tarhana çorbası yada tahıllı kaşık mamaları
15 gibi bi meyve püresi elma,şeftali, armut, havuç dönüşümlü olarak önce az az meyve suyuyla başlamıştım sonradan püreye geçtik+anne sütü
18 gibi sebze püresi mesela haşlanmış patatesi ezip birazsu devam maması ile karıştıyorum
21 gibi kaşık maması yada devam sütüne biraz bebe ekmeği.
23 gibi pirinçunu yada irmikle hazırlanmış devam maması eklenmiş pirinç unu
gece 2 anne sütü
gece 4 anne sütü
gündüz pek emmiyor diye geceleri özellikle emzirmeye çalışıyorum.
Bizim doktorumuzun önerdiği beslenme bu şekilde kızım bu yazdıklarımın yarısını yese keşke bütün günüm mutfakta bunu yemedi şunu yapayım diye uğraşarak geçiyor ama kızım iştahsız :çok üzgünüm: