Çocuk Hastalıkları bebişimde kalp üfürümü varmış

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sweetler

sen=ben demek
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
306
0
116
İstanbul
bebişim doğduğunda dr azda olsa bi üfürüm var demişti eko cekildi dr dediğine göre sonradan kapanan cinstenmiş ve nitekimde 8,5 aylık olduk ve her kontrolde bişi yok deniyodu götürdüğüm taki nezle diye götürdüğüm cocuk dr sanki azda olasa bi ses var diyene kadar kafama taktım bende koşuyolu kalpe götürdük muayenede bişi olmaz ama bide ekosunu görelimd dedi
acba bu deneyimi geçirenler varmı
bana cocuk kardiyoloğ önere bilirmisiniz
devlet hst ilgisi malumunuz hiç bir soruma cevap alamadım

slm canim cok buyuk gecmis olsun dualrim sizinle .ne yazikki bilgim yok ama ins en kisa zamanda gecer,iyi haberlerini bekliyoriuz,sevgiler

geçmiş olsun cnmm inş yakın zamanda geçer...

merhabalar canım benim minik kelebek de 40 gülükken kalbi delik dedi dr. ama deliğin yeri ve çapı önemli dedi. bizi acil üniversiteye sevk etti falan. orda sıra aldık ama eko çekilmedi. kalp ultrasonu çekildi. bir doç. dr çekti ultrasonu. önce muayene etti dediki bebeğinizde evet bir üfürüm var ama her üfürüm delik demek değildir. bebeğinizdeki 15 sonra kapanacak ufak bir delik. delikde demeyelim dedi yüzde 1 ihtimal için kalp ultrasonu çekelim dedi. ok. dedik. ultlrasonda kalpteki sızıntı olan yeri gösterdi. bir damla bile kan geçmiyor endişelenecek birşey yokdedi. bu geçecek dedi. zaten zararlı ve tehlikeli olan delik kapanmış dedi. bu arada bebekler anne karnında kalpleri delik olurmuş eğer bu iki delik yoksa bebek anne karnında ölürmüş. doğumu takiben bu deliklerin kapanması gerekiyormuş. kapanması 1-2 yaşına kadar alacak delikler var yada böyle üfürümler var bi kaç aylıkken kapanacak. sizin eko dediğiniz de böyle bir ultrasondu sanırım. renkli kalpl ultrasonu. eko da diyorlar. valla bizim doç. iyi ama siz istanbuldasınız canım orada bildiğim biri yok ki. inşallah en kısa zamanda gönlün rahata erer. kalbinizde birşey varsa tabi dr a tekrar götürmedizde fayda var. bana doç. daha sonra acaba kapanmışmıdır bu diye tekrar kalp ultrasonu çektirmenize gerek yok demişti. çünkü kapanır dedi. kesin konuştu yani.

geçmiş olsun canım. benim oğlumada aynı şeyler söylendi ama biz ekosunu çektirdik. çok şükürki masum üfürüm denildi. bazı dr. çok dikkatli dinlediğinde duyabilir bunu hep söylersiniz denildi önemli bir durum değil şükürki...

merhaba benim kızım da 21 aylık.çocuk doktorumuz kalbinde üfürüm olduğunu söylemişti 8 aylıkken ekosu çekildi ben istanbulda özel bir hastanede çalışıyorum bizim hastaneye belli günler gelen bir çocuk kardiyoloğu doç arkadaş çekti ekosunu...masum üfürüm olduğunu söyledi.zaten hiç bir sağlık sorunumuz da yoktu allaha şükür.kendisi siyami ersek de çalışıyor...

Benim oğlumda da 4. ayında üfürüm duydu doktorumuz çocuk kardiyoluğuna götürüp ako çektirdik ekoda birşey çıkmadı birçok çocukta görülebilen masum üfürüm olduğu söylendi. Ama bunu duyana kadar baya telaşlandık ve üzüldük. Ben bursada olduğum için sanırım hastane konusunda sana yardımcı olamayacağım. Geçmiş olsun inşallah seninkide masum üfürümdür.

arkadaşlar benımde oğlum bebekekken kalbınde üfürüm var dendı sureklı önce demır eksıklığinden dendı kanda demır eksıkliği yuksek cıktı ama zamanla üfürüm hiç geçmedi iyi bı çocık kardıyoloğuna götürdukk kalbıne yakın damarda açıklılk var dendı ve bı buçuk yaşında anjıyo yöntemı ile alman hastenesınde ameliyatla delık kapatıldı zor günlerdii hamdosun şimdi oğlum 13 yaşında ve sğlıklı inşş iyi bi doktora götürünn .... doktorumuzun adı ÜMRAH AYDIN çok iyi bı kardıyolığ kalın sağlıcakla....................

benim kızımdada var .. dr endişelenecek bi durum değil dedi.. sokakta oynayan 4çocuktan birinde mutlaka var ama ya muayene edilmemiş yada gözden kaçmıştır dedi.. bizde randevu aldık yinede ekosunu çektiricez en geç 2 yaşına kadar geçer demişti..

arkadaşlar bu problem yaş ilerledikçe kayboluyormuş arkedaşım çocugunu profa götürdü 7 yaşında bir kez daha görüşelim demiş. hiç birşeyi kalmıcakmış
çocukların yaşamını etkileyen bir problem deilmiş allah büyük hastalıklar vermesin herkese geçmiş olsun

merhaba benim kızım 14 aylık.. doğduğunda benimkinde de masum bir üfünüm vardı..eko çektirdik çok küçük bir delik olduğu söylendi..ancak takibini yapmaya devam ettik 6 aylık olduğunda tekrar eko çektirdik hiç bir şeyi kalmamıştı çok mutlu olduk..doktorlar bu masum üfünümlerin zamanla kaybolduğunu söylüyorlar ancak tabiki bizlere sık sık kontol ettirmek düşüyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…