• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebişim demir içemiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mineulusoy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
34
0
86
Aydın
Oğluşum 4 ay 10 günlük demir damlasını her verdiğimde kusuyor ya da çıkarıyor.Yerine pekmez versem nasıl olur acaba ? Aynı durumda olan arkadaşlar var mı ki ?

Demirin tadı hakikatten kötü oldugu icin bebeklerde böyle bir sorun oluyor .Ama pekmezden önce bence doktoruna sor demir kullanmalı diyorsa gerekirse suyun icine damlat ama ver .Benim doktorum pekmezi tavsiye etmedi cocuga bosuna seker yüklemesi dedigi icin demir e alıstırdım ilk baslarda mama veya suya karıstırarark verdim simdi direk veriyorum

canım bende vermedim demir ilacını
onun yerine pekmez verdik halada veriyorumm
ve kansızlığıda yok oğluşumm:nazar:
pekmezdeki şeker ,saf (doğal olduğu için) benim dr bana taviye etmişti
yapay şeker değil yani canımmm:lepi:

arkadaşım o damlanın tadı gerçekten iğrenç isememelerine hak vermek lazım.
ben oğluma nezaman versem kustu mamaya kattım mamadan küstü çocuk sonra bi tatına baktım feciydi neye koysam tadını kötüleştiriyor.
yarım çaybardağı suya katıp vermeyidnedim bikaçkere sonra bıraktım vermedim.
ama hiç iyi etmemişi.
en az 27 olması gereken demir oranı oğlumda 7 çıktı.
hemen şurup verdi doktor allahtan onu içti de iyileşti
allah kolaylık versin canım.

ferrumun tadı iğrenç ama yemeklerle bir verilmiyor bildiğim yemekten yemekten 1 saat önce veya sonra veriliyor demir ilaçları yemekle bir verildiğinde tüm etkisini kaybeder boşuna bebeğini kusturursun cnm ayrıca kabızlıkta yapar bünyesi alışana kadar kakası koyu kahve ve kokuluda çıkıyor kustuğunda lekesi kıyafettende zor çıkıyor yani her yönden çor bir ilaç bende çok zorlandım ama genede verdik zaten kansızlık yoksa 6. veya 7. ayda test yapılıyor ve ilaç kesiliyor bizim kesildi en azından filir olsun diye yazdım hayılısıyla büyüsün bebeklerimiz

bizim dr demir ilacını 5 aylıkken vermişti sizinki erken başlamış test falan yaptımı pekmezde bildiğim kadarıla 9 aylıkken başlanır ondan önce içindeki şeker saf şeker olmasa bile zararlıymış benim kayınvalidemde doktorda ondanda kendi dr aldığım bilgilerde bunlar ama sen genede sor bi doktoruna bebeğin küçük çünkü pekmez belki zararlı olabilir

ferrosanol veriyorsan tadı santofer ve ferruma göre kötü. ama ferrosanolun biyoyararlanımı ferruma göre daha fazla.biraz büyüyünce portakal suyuna karıştırıp verebilirsin ama daha çok küçük.

Kaşığa sütünü sağ damlayla karıştırmayı dene. Bir de bunu bebiş tam doymadan yap. Sonra emzirmeye devam et. Belki bir işe yarar. Cin gibiyse onu da anlar ama.

kızım 4.5 aylık.benim bebegimede dün veerdiler kan damlası.ferrosanol.bu sabah kızıma vereyim dedim cocuk bi tuhaf oldu agzına alır almaz.kasıgın tadına bakayım dedim nasılmıs tadı diye kendimi lavaboya zor attım.o kadar iğrenc bişey.artık vermicem.çocugumun gelişimi gayet güzel hatta bira kilolu bile sayılır.gerci onun kiloyla alakası yoktur ama o iğrenc seyi içmesini istemiyorum.benimkide sadece meme emiyor.ek besine daha gecmedim.oo yüzden karıstırabilecegim bişeyde yok..ama bide su yazdıgnız gibi ferrumu deniyeyim bakalım.sanırım bunun için ayrıca doktora gitmeye gerek yok.ferrumda bebeklere veriliyo galiba...

Back