bebişim 6 aylık

eylul0135

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
23
1
36
Adana
arkadaslar bebeğim 6.ayına girdi suan 7.300 gr sizce normalmi bana zayıf gibi geliyor birde hiç emmedi bu ayda kızıma ne gibi şeyler yedirebilirim

canım arkadaşım hiç kafana takma hiç zayıf değil bebeğin..benim oğlum 6.5 aylık 1 hafta sonra 7 bitecek 6.900 g üstelik erkek bebek..bende 3 ay zorla emzirdim sonra emziremedim mamaya geçtim hiç yemek istemedi,şimdilerde de yemiyo mama bende sebze çorbaları,tarhana,muhallebi,yoğurt veriyorum onları yiyor..bebeğin artık 6 aylık olmuş bence çorba ve pirinç unundan muhallebiyle başlayabilirsin genelde doktorlar ilk başta onları tavsiye ediyorlar..sabah kahvaltıda da ben 100cc mama içine yumurta sarısı,labne peyniri,pekmez,bebe bisküvisü koyuyorum ama mamayı sevmediği için pek yemiyo sıcak suyla verdiğim zaman yiyor..kiloyu da kafana takma bence ben çok taktım hala da ayda 300g dan fazlasını almıyo tabi bebeğin doğum kilosu da çok önemli 6 ayda doğum kilosunun iki katına ulaşmalıymış bizim doktor öyle dedi..kaç kilo doğdu bebeğin,nekadar mama veriyorsun?

kaç kilo doğdu..
kilosu normal kiloda.
zaten 6 aylık olmuş yavaş yavaş ek gıdalara da geçmeye başlarsınız

bebeğim tam 3 kilo doğdu emmediği için 4.ayda bu eczanelerde satılan pirinç ununa basladım artık 6 aylık çok şükür sağlığı yerinde ama sanki biraz zayıf ilk aylarda 1.500 gr alıyordu ama şimdi 650 gr. çorba olarak ne önerirsiniz ne verebilirim

canım ben hergün değişik çorbalar vermeye çalışıyorum bigün sebze çorbası(patates,havuç,kabak,bazen kereviz ve brokoli de koyuyorum,irmik) bazen tarhana bazen mercimekle yapıyorum sebze çorbasını tabi patates,havuç ve kabakla beraber..iki gündür de kemik suyuyla yapmaya başladım bide kıymalı tarhana ama sen yeni başlicaksan en iyisi sade sebze çorbası..yarım patates,küçük boy havuç,yarım küçük boy kabak,ıspanak veya brokoli katacaksan az bişi kat hepsini iyice pişir piştikten sonra irmiğini koy bi yemek kaşığı kadar sonra da süzgeçten geçir çatalla ezerek ben çoğu zaman blenderden geçiriyoum gerçi bizimki yutmak istemediği için..bide tereyağı katabilirsin vermeden ben öyle yapıyorum..afiyet olsun bebişine..bize de dua et inşallah kilo alımımız düzene girer bu aralar iyi besleniyo ama nere gidiyo bukadar yemek anlamıyorum bu ay gene 250 g almış sadece sanırım çok hareketli olduğundan..

cnm senin bebeğin kaç kilo ve kaç aylık doktor bana dediki bebeğin büyüdükçe kilo alımıda yavaslar benimki 2 aydır 650 gr alıyor sadece

benim oğlum 6.5 aylık yakında 7 olcak canım..çok hareketli bide dr bize de demişti kilo alımı 5 aydan sonra yavaşlar die ama bizimki 3 aydan sonra yavaşladı yani emmeyi bırakınca..3 ay sonunda 5.900g dı şuan(cuma günü tarttırdım sağlık ocağnda) 7.300g.. yani 3.5 ay boyunca biz 1.400g almışız..doğum kilosu 2.960 doktor 200 g eksiği var ayına göre o da mühim değil demişti ama son iki aydır 200-300 g alıyo ayda sadece..bizim keratanın boyu da yo gerçi 66.5 cm zaten 47.5 doğmuştu..minyon olcak heralde..bence sen hiç kafana takma bebeğin kız sanırım minyon olsun zayıf olsun nolcakki..bizimki kız olsa hiç takmam valla..devir sıfır beden devri ne de olsa :):) sağlıklı besleniyorsa sorun yokk..canı içinde olsun da der hep annem gerisi önemli değil..sıkma canını sen

doğru diyosun valla canm annen çok doğru söylemiş ben cici bebeyede basladım onu yiyiyor bizimkisi ama yoğurdu yemiyo zorlasamda kusuyo bazen ne yedireceğimi sasırıyorum. cnm ya bide bişi soracam ben izmirliyim ama adanada yasıyorum ve 11nisanda oraya gidicem uçakla bebeğime bi zararı olurmu sence

canım bi zararı olcağını sanmam biz de haziranda urfaya gidecez mesela..zaten nekadar sürecek ki yolculuk..bi arkadaşım da istanbuldan izmire gitmişti kızı 5 aylıkken geçen yıl..bi sorun yaşamadım dedi bütün yol boyunca uyumuş ufaklık zaten uykucu bi kızı var da :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…