Bebişe karar verdik..Pekii ya şimdi..?Aşama aşama öneriler lütfen..

esrant

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
6.675
3
356
38
Antalya
Evet arkadaşlar nihayet karar verdik bir bebişimizin olmasına.
Ama eşim de tamamen istedikten sonra,bende tereddütler oluşmaya başladıeyvahedigeldismile
Neyi nasıl yapacağım,ne yapacağım hiç bilmiyorumbilmiyorumkismile
Tamam karar verdik..Pekii ya şimdi neler olması gerekiyor?
Eminim bebek yapmaya karar veren birçok arkadaşım merak ediyordur bunu.
Şimdi ilk olarak ben en kısa zamanda bir kadın doğum doktoruna gideceğim.
Bu esnada ne tip bir muayene yapılıyor?
Sadece kan testi falan mı,yoksa normal alttan muayene de ediliyor mu?
Daha sonra önümüzdeki ay korunmayı bırakacağız.
Gebelik oluşunca tekrar doktora gidip kan testi yaptırılıyor bildiğim kadarıyla.
Bunun için de ssk'da her zaman gittiğim doktora giderim.
Kan testi ile de doğrulanınca..
Ultrason falan nasıl oluyor?
Doktor mu söylüyor şu gün gel diye?
Ben özel bir hastanede istiyorum kontrollerimin olmasını ama masraflar nasıl oluyor bilmiyorum.
Ultrason için özel bir hastane mi gerekli yoksa sskda'da var mı ultrason?

Bu konuları düşününce gebelik çok zor bir şey geliyor bana.
Eskiden annelerimiz nasıl atlatıyormuş bu durumu,şimdi sanki her şey daha karmaşık..
Off offohaoldumsmile
Sizler aşama aşama neler yaşadınız,anlatır mısınız arkadaşlarboshayallersmile

önce hele bir doktora git, kontrolünü ol,sonra da akışa bırak.kontrolde hem kan testi vermelisin hem smear alınmalı hem de ultrasonla rahmine ve yumurtalıklarına bakılmalı.
sigara içiyorsanız ikiniz de bırakın.
folik asit almaya başla.
gerisi hele bir gebe kal da nasılsa kendiliğinden gelişecek.
ilişkiye ödevmiş gibi,şimdi hamile kalır mıyım ki diye düşünerek girme. bu durum stres yaratır çünkü.
bu kadar ayrıntılı düşünmemeye çalış.dediğin gibi, çok değil bizden önceki kuşağı gözünün önüne getir.
gebelik hastalık değil, kadının doğasında olan bir durum unutma.
bulunduğun yerde sigortayla anlaşması olan özel hastaneler elbette vardır.ücretin br kısmını ödüyorsun.mesela ben 25 lira ödüyorum. doktorunu ve hastaneni iyi seç,içine sinmiyorsa değiştir.

Son düzenleme:

İşte ben de şu "hele bi..." ile başlayan cümleler kurabilsem..
Sigara içmiyoruz,alkol falan da yok..
Bi colaydı içtiğim,çok da sevdiğim,şimdi onu bırakmak istiyorum.
Bu ayrıntılı düşünme huyum hayatımın her alanına yansıyor.
İyi mi kötü mü bilmembilmiyorumkismile
Hımm evet ben bi araştırayım ssk ile anlaşmalı olan hastaneleri.
ilk olarak kendi tanıdığım kadın doğum doktoruna giderim.
sonra özel hastaneleri araştırırım..
Yediklerime falan da daha bi dikkat etmem gerekiyor bu dönemde değil mi?
Gebelik öncesi de en az gebelik kadar önemli diye biliyorum..

şimdilik doktora gitme ben gittim doktor 1 sene dolmadan kontrol yapmıyoruz dedi, smear aldı bide yumurtalıklarıma baktı. folic asit al, sigara içiyorsan bırak, kafana çok takma

maddiyatını hazır et, ücretsiz izne falan ayrılacaksan kenara para koy...

aa nasıl yani canım?
ben henüz 4,5 aylık evliyim.
gitmesem olur mu yani?
Folik asiti gidip eczaneden kendim alabilir miyim?

tabi tabi eczaneden al kullan. ben doktora gittim çok iyi bir doktora "4 aydır deniyoruz olmadı" dedik "kafanıza takmayın bizimde 8 ay sonra oldu, gezin tozun o gelir" dedi. folic asitimi gösterdim "süper" dedi. bi tanede o yazdı. smear aldı yumurtalıklarıma baktı o kadar

Biz henüz denemedik,olacak mı olmayacak mı,olursa ne zaman olur hiç bilmiyorum
ama ne olursa olsun gebelik öncesi bi muayene iyi olur diye düşünüyordum ben.
pekii folik aist olarak hangi markanın iyi olduğunu,ne kadar almam gerektiğini doktora gitmeden nasıl bilebilirim ki?

yenihayat,sanırım yanlış anladın. arkadaş henüz denememiş. gebelik öncesi kendinden emin bir şekilde başlamak istiyor ki bence çok doğru bir karar. bu yüzden rutin bir jinekolojik muayene için doktora gidip yumurtalık ve rahim ne durumda baktırmalı, her kadının senede bir kez yaptırması gereken smear testini yaptırmalı ve kan vermeli. gebelikte bazı hormon değerleri çok önemli biliyorsunuz. özellikle de lh,fsh ve tsh hormonlarına her dr bakar.
esrant beslenmene dikkat et ama çok da abartma. :) mevsimsiz yiyecek yemememiz gerekiyor biliyorsun.kış sebzeleri ve meyvelerini tüketmeye çalış.yaz meyve ve sebzeleri artık sera . kolanın zaten kime ne yararı olmuş ki gebeye yarasın? yavaş yavaş bırak.eşim bağımlıydı resmen. o bile bıraktı.ilk iki hafta canı çok istedi ama alıştı sonra.peyniri sert almaya çalış.süt ürünlerinde kıvam arttıkça kalsiyum da artıyormuş. diş bakımına ihtiyacın varsa yaptır.çürük diş falan olmasın,hamileliğin başında dişler zonkluyor resmen!

ilk önce doktora git kendini muayene ettir senden kan testi isticek ultrasonla alttan ve göbüşten bakacak folik asit verir %100 ama kullanımları farklı onun için kafadan alma mesela akdenız anemisiyim ben onun için bana yarım kullandırıyor,eşinede sperm testi yaptırıp öyle götürün doktora benım doktor sperm testini 6 ay deneyın sende bir sorun yok dedi,sonra getirin dedi daha doktora gidemedik 8 ay oldu onun için en baştan yaptırıp götürün ikinizin değerlerinede baksın..stres yapma,kafana takma kuru incir,kuru dut,kuru kayısı ye bol bol...

Evet doktor kontrolü konusunda eşimle de konuştuk.
Bi muayene olmaya karar verdim.
Beslenmeme dikkat ediyorum,zaten ediyordum da artık daha özenliyim.
Evet kolayı artık içmemeliyim.
Dişlerimde de bi kırığım vardı.Dün diş doktoruna gidip dolgu yaptırdım.
Şimdilik başka bir şey yok..
Sütü severim ve içerim ama peynir pek farketmiyor,gene de bakarım artık..
Teşekkürler öneriler için.opuyorumnanaktan

4,5 ay mi evlisin? CADIARZU ya$ kaç buarada?

Evet canım evleneli 4,5 ay oldu ama eşime 6 yıldır birlikteyiz.
Artık beklemenin çok da faydası yok diye düşünüyoruz.
Kendimizi de hazır hissediyoruz.
Bundan sonrası Allah'tan artık..
Bu arada 24 yaşındayımyerimseniben

Stres yapma kısmına inşallah dikkat ederimeyvahedigeldismile
Doktor kontrolünü önümüzdeki hafta hallederim.
Kuru incir,kuru dut,kuru kayısı..Bunlar ne için acababilmiyorumkismile

Lütfen üzerine alinma ama hemen karar vermeyle bebek olmuyor.. Ben hic korunmadim ama bir bucuk sene olmadi..Zaten korunma haplarindan sonra bildigim kadariyla hemen isteyince bebek siz hemen olmuyor 7 - 8 ay bekleyebiliyorsun yada bir sene iki sene cünkü vucut otomatikmen kendini korunmaya alistirmis.. Üstelik Allah nasip ettiyse olur isteyince karar vermeyle olmaz... Sen kafana takma bebek yapmaya karar verdik sim di ne olacak diyorsun birak herseyi akisina zaten olacagi varsa hemende olur... Allah her bebek isteyen evli cifte bebek nasip etsin insallah...

merhabalar doğum kontrol haplarının kişiden kişiye farkı var. bende öyle düşünmüştüm bırakırım bikaç ay olmaz diye düşünmüştüm o arada kendimi hazırlarım dedim. ama pat bıraktığım ilk ay hamile kaldım. pişmanmıyım asla.... şimdi 24 haftalık hamileyim bi oğlum olacak....:dance:

Merhaba esrant,

Bu kadar hazırlıklı olunca insanın stres yapmaması pek mümkün olmuyor tabi.. Biz bu kararı verdiğimizde doktora gittik, smear testi yaptırdık. Folik asid almaya başladım. Birkaç ay sonra korunmayı bıraktık. İlk ay, hemen olmayacağını bildiğim halde olmadığı için çok üzüldüm. Sonrasında düşündüm ve hem kendime hem eşime şunu söyledim. "Biz istediğimiz zaman değil, o istediği zaman gelecek" O yüzden hiç stres yapmadım sonrasında.. Ertesi ay regl olacağımı zannederken hamile kaldığımı öğrendim. Şu an 23. haftadayım :) Darısı isteyen herkesin başına..

Merhabalar..
Tabii ki haklısınız,hemen çocuk olmayacağını biliyorum.
Ben hapı zaten 1 ay falan kullandım sonra bıraktım.
Şimdi eşim korunuyor..
Ben sadece elimden geleni yapayım da gerisi Allah'tan zaten diye düşünüyorum.
Sonuçta çok önemli bir şey,ihmale gelmez..
Amin inşallah Allah her isteyene sağlıklı bebekler nasip etsin

Ah canım benimm çok sevindimm..
Öncelikle stres yapma,kendini sıkıntıya sokma yani kafanda hep bu konu olmasın
''acaba olucak mı? bi sorun var mı?..'' gibi
sonra da korunmayı bırakın tatlım
kan testiyle doğrulanınca kendine iyi bi kadın doğum uzmanı seçiyorsun,o seninle ilgilenecek zaten
ultrason için sana bi gün verecek kese görülecek,kalp atısları duyulacak fln..
sonrası en keyifli zamanlar zaten
sen yeter ki hiç bi şekilde kafana takma stres yapma.

Ne kadar güzel,çok sevindim sizin adınıza=)
Sağ salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallahopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…