bebiş'e ilaç içiremiyorum :(

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
merhaba kızlar, derdimi şöyle anlatayım.

benim bebiş için doktor "nurse harveys colex" isminde bir gaz giderici ilaç verdi. bunu 2hafta kullan dedi. ilacın şırıngası var, şırınganın içine çekip dolduruyon ve onu çocuga agızdan vermen gerekiyor. ama sorun şu. benim çocuk agzını töbee açmıyor, kendinden geçiyor içmemek için.

daha önceki aylarda ateşi çıkmıştı, doktor calpol vermişti. calpol'ü önce kendi kaşığıyla denedik hiç açmıyor vermeye çalışırken dökülüyor. sonra şırıngayla vermeye çalıştık ama yarısını aldı yarısı dışarı gitti ve kavga döğüş kendinden geçti.

şimdi bu gaz damlasını da şırngasıyla veremiyruz. bugün denedik, yarısı dışarı gitti. kaşıkla da hayatta almaz.

NE YAPMAK LAZIM ACABA ?????

varmı öneriniz, tecrübe ettiniz mi ?

Ek gıda veriyorsanız yiyecek veriyormuş gibi deneyebilirsiniz.

birzamanlardan kendimi gordum kucagima oturtup kolunu arkaya atip sariliyormusuz gibi diger kolunu tutup biraz geriye yaslayip diger elimle siringayi agzina degil biraz sola yanaginin icine dogru ufak ufak sikiyordum tukurmeden yutsun diye diyeyim basta deliriyor tabi sonra bakiyor ki guzelmis ha tabi ilk meseleyi tatli sekilde cozmeye calisiyorum sonra diretmek. mesela bizim sevdigi surubumuzun adi algifor ne verirsem algifor diye tanıtıp veriyorum ha baska ambalajla gorurse kiyamet kopuyor

Burnunu kapatin

Normalde nasıl besleniyor bu bebe
Emiyorsa memenizi ağzına değdirip yandan sıkıverin ilacı hafif karanlık ortamda
Biberonlaysa bir biberon ucu alın takın ucunu biraz fazla kesin ilk lokmada yutuverisin ilacı
Ek gıda alıyorsa kaşıkla mamasını yerken çaktırmadan bir kaşık ilacı tıkıverin dikkatini birşeye çekip
Ağzını eninde sonunda açacak, aç demeyle açmazki, sıkıverin yanaklarını dudağının arasından sokun
Bir anlık birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…