Merhaba
Turkiye'de uygulama ne sekilde haberim yok, ama Belcika'da cocuk mamasi, biberon, emzik satan firmalarin hastane kapisinin onunden gecmesi bile yasak. Bu firmalar hastane bunyesinde hamile kadinlara veya yeni annelere hediye veya bedava urun dagitamazlar, tanitim yapamazlar, cunku yasak. Herhangi bir reklam yapamadiklari gibi doktorlara tanitim brosuru dahi gonderemezler, etkinliklere sponsor olamazlar hatta bagis bile yapamazlar(reklama girdigi icin)
Onun icin ben "az kilo almis" "cocuk emmek istemiyor" sebepleriyle mamaya baslamaui tavsiye eden doktorlar oldugunu duyunca sasiriyorum. Ben derim ki Turkiye'de uygulama ne sekilde arastirin, cunku doktorlari biliyorsunuz, bazen reprezandan hediye alabilmek icin bile bosu bosuna ilac yazabiliyorlar. 10 defa dusunmeden baslamayin mamaya derim.
Tabi mamaya baslamak tibbi sebepler veya baska sebeplerden dolayo bazen kacinilmaz olabilir, o durumlari konu disi tutuyorum. Bircok hamile kadin daha bebek dogmadan sira sira biberonlari yeni dogan emziklerini ve mamalari "belki lazim oldur bulunsun" diye diziyorlar, sonra da en ufak bir telkinde mamaya basliyorlar. Bn bu arkadaslarimizi dusunerek yaziyorum.
Selamlar