• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte zeka geriliği

bustta

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2023
5
0
1
29
Arkadaşlar herkese selam yeni üye oldum pek bilmiyorum size birşeyler danışmak istiyorum bugün çocuğumu doktora götürdüm ve zeka geriliği oldugunu otizm mi yoksa sadece zeka geriliği mi olduğunu da psikatrın karar vereceğini söyledi moralim çok bozuk zeka geriliğini nasıl aşabilirim herşeyi gösteriyorum ama yapmıyor ismine bakmıyor çocuklarla oynamıyor arabaların etrafında dönüyor sürekli suyla oynuyo beni tekrar etmiyor işaret etmiyor bişey isteyince

Anlattığın belirtiler otizimde oluyor genelde ama rabbim şifa versin inşallah Allah mücizesini göstersin sizin için

Velev ki otizm olsun, otizmlilerin hepsinin zekasında gerilik yok ki? Niye öyle söylendi?
İşte otizm olmasın inşallah öyle bir şey yoktur ne bileyim yakıştıramıyor insan çocuğuna böyle şeyleri

Tv tablet izlettiriyor musunuz?

Zeka geriliği olduğuna nasıl karar vermiş ki.

Otizm belirtileri olabilir. Eğer öyle ise erken farkedilmiş olur ve çabuk toparlar.

Zeka geriliğini bu kadar ufakken anlayabilir mi emin değilim.

Otizm 3 yaşından önce kesin tanı olarak konmuyor ama izleniyor çünkü 3 yaş öncesi gelişimde bireysel farklılıklar daha fazla oluyor. 14 aylık daha çok küçük ama göz teması kurmuyorsa hiç gülümsemesi yoksa belirtileri gösteriyor olabilir

Zeka geriliği ne alaka? Otizm demiş olmasın ona benziyor

Otizm 3 yaşından önce kesin tanı olarak konmuyor ama izleniyor çünkü 3 yaş öncesi gelişimde bireysel farklılıklar daha fazla oluyor. 14 aylık daha çok küçük ama göz teması kurmuyorsa hiç gülümsemesi yoksa belirtileri gösteriyor olabilir
Teşekkür ederim içime su serptin çok güler göz teması da var

Merhaba, bir annenin evladının eline diken batsa annenin içi yanar elbet endişelenmeniz çok doğal. İsmi söylendiğinde kayıtsız kalmak, dönen cisimlere dikkat kesilmek, işaret edilen yöne bakmamak, etrafında dönmek, parmak ucunda yürüme davranışı göstermek gibi çeşitli belirtileri var. Arkadaşları ile oynamayabilir ona çok takılmayın ama diğer belirtiler önemli. Lütfen takip edin ama endişe etmeyin. Dönemlik şeyler de olabilir ama ya nolacak denilen belirtiler de değil bahsettikleriniz. Varsa bile henüz küçük gelişim sağlanır. Tablet, telefon vermeyin, konuşun, cisimlere dokunmasını sağlayın. Duyu bütünlemeyi araştırın.