Bebekte sarılık

melekmek

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2023
359
61
21
Bebeğim 29 günlük oldu 5 inci günde kontrole gittiğimde çok az bı sarılığı vardı vücuduna yayilmamisti doktor kan felanda almadi 10 gün sonra sağlık ocağına gittim yine sarılığı bitmemişti gözünün kenarında çok az kalmisti ebe ışığa güneşe yatır geçer dedi sanki bugün yüzü sararmış gibime geldi doktor neden kan almadı acaba geçmeyen sarılık neden oluyo yardım olun

Korkacak bir sey yok oyle 1-2 haftada gecen bir sey degil. Kanindan gecse bile fizyolojik olarak gecmesi 4 ay surebiliyor. Benimki 4. Ayin sonunda gecti ki hala gozlerinde cok hafif var ama testlerde bir sey cikmadi cok sukur. Kolay kolay gozlerden, yuzden gecmiyor yani

Öncelikle sakin ol kan alması için yüksek olması lazım demekki doktor kan alacak kadar yüksek bulmadı canım, güneşe yatır gerçekten çok iyi gelir ama uzun süreli değil ve yıkadın mı çocuğu? Emzir eğer yetersizse sütün mamanı ver. Geçecektir benim geçti

Karaciğerde felan sorun olabilir yaziyoduda internette bende korktum aslında gozundede öyle sararma olmadı 1 haftada geçti çok azcik kalmış yuzundede sararma olmamıştı bugün yüzü bı sararmisima gitti

Canm güneşe yatiricak bı hava yok yaşadığım memlekette evet yıkadım sutumde yetiyo ve kilo alımı felan çok iyi

Hemen uçtum geldiim. Öncelikle korkma bebeğinde uzamış sarılık var 14. Günden sonraki sarılık uzamıştır. Ve artık ebneğe bir zararı olmaz. Şöyle bebeği emzirmek için senin uyandırman lazım. O uyku halinde olacaktır. Bizimki 3 ay sürdü sonra geçti. Gidip
İkidebir kan aldırıp bebişiöağlatmayın derim ben zaten bir ilacı yok. Evde gece gündüz beyaz florasan ışığı açık olsun el veya ayakalrı güneş ışıgı görecek şekild euyutabilirisniz. Bu sene dogan bütün çocukalr sarılık. İki saate bir emzirmeye özen gösterin. Biz şuan 4 aylıgız çocugumun ten rengi acılmaya başladı.

Kuzum yüzde varsa tek, o neredeyse her bebekte olan sarılıktır ve bir risk teşkil etmez. Sarılık ilerlerse, vucuduna yayılmaya başlarsa o zaman tahliller, tedaviler uygulanır. Vücutta sarılık değeri yükseldikçe, yayılması artar. O yüzden tek yüzünde, gözünde varsa korkma yani. Doktorlar da o yüzden tahlile gerek duymuyorlardır. Yükselse diğer bölgelerde de görülür çünkü

Bebekten kan alarak sarılık bakmak mı kaldı ya. Bebeği deldirmeyin boşuna yavrum kıyamam ona. İyi bir merkezde baktırın. Ateş ölçer gibi bir cihaz ile bakılıyor sarılığa.

Emme gibi bı sorunumuz yok dogdundan berli hep aciktigini bilir 2 saatte yada 1 saatte bir emmek için kendi uyanır canım bugün ışığın altına yatırdım umarm ise yarar

Doktor sürekli emzir geçer bişey olmaz dediydi bende artık gecmiyince korkmaya baslamistim vücudunda yok

Günde 2 kere yapıyo her bezi actigimdada azar azar yapmış oluyo
Ne kadar fazla çıkarsa o kadar cabuk atlatır aslında. Olabildiğince fazla beslemeye calısın. Evdeki ışıkların altına yatırma gibi bir hata da yapmayın. Hiçbir işe yaramaz

Geçmiş olsun canım ben şekerli su veriyordum hiç sarılık falan ilerlemiyordu. Hiç bi çocuğum o şekilde sarılık olmadı çok şükür. Uygulayıp uygulamamak sana kalmış annelerimizin yöntemi.

Uygulama bunu en kötü baktın sütün az mama ver ama bu değil

Korkacak bişey yok, rengi birden düzelmez.

Bahsettiğin sarılık yoğun farklı, değer yüksek sapsarı oluyor. Zaten ilerlemesi beyne de zarar veriyor.

Sütün varmış, düzenli beslenme + yıkama hemen geçmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…