• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebekte inmemiş testis ve ameliyat

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Teknolog

ŞÜPHECİİ.....
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
7.737
19
683
Ankara

Arkadaşlar sitemizde bir arkadaşımızın bebeğinin birinde testisin aşağıya inmediği görülmüş..

ve doktor 18 ayda ameliyat demiş..Bugünlerde birde üroloğa götürüldü bebeğimiz..
Ürolog geç bile kalınmış hemen ameliyat demiş...

Yılbaşındna sonra büyük bir ihtimalle ameliyat oluyorr...

Arkadaşımız bu gibi sorunla karşılaşan annelerin neler yaşadığını...

Ameliyatın nasıl olduğunu nasıl bir aşamlardan geçtiği hakkında bilgi almak istiyorr..

BU gibi bir durumla karşılaşan arkadaşlar lütfen cevap verirlerse çok memnun oluruzz..

şimdiden teşekürler...

cnm tsk ederim sen acmıssın zatenn teknom sağoll

benim ablamın oğlunda olmuştu.onların doktoru 5 yaşına kadar inebiliyomuş bekleyecez, inmezse ameliyat demişti. mesela onun testisleri uyurken iniyordu, ellediğimizde ve uyanıkken geri kaçıyordu. bu türlere utangaç testis deniyomuş :) sanırım bazılarının sarmalı kısa oluyomuş ve hiç inmiyomuş onlara ek yapıyolarmış benim yeğeniminki öle değildi.belki o yüzden 5 yaşına kadar bekleyecez dedi doktor.sonra 5 yaşına kadar bekledik inmedi ve ameliyat oldu. sünneti de aradan çıkarttık ameliyatta. bilmiyorum sizinki de böle bişeymi belki yardımı olur diye anlatmak istedim.

saol cnm bizimkinin sarmalı olup olmadıgını bilemiyorum doktorda anlattı ama onu ancak acıp bakılırsa anlasılır dedi eliyle ellediğinde ele gelior ama torbasında değil bilgin icin cok sağol cnmm bizde arastırıyoruz olmadı yakın zamanda ameliyat oluck bebegimm hakkımızda hayırlısı olsunn insallah

Arkadaşlar sitemizde bir arkadaşımızın bebeğinin birinde testisin aşağıya inmediği görülmüş..

ve doktor 18 ayda ameliyat demiş..Bugünlerde birde üroloğa götürüldü bebeğimiz..
Ürolog geç bile kalınmış hemen ameliyat demiş...

Yılbaşındna sonra büyük bir ihtimalle ameliyat oluyorr...

Arkadaşımız bu gibi sorunla karşılaşan annelerin neler yaşadığını...

Ameliyatın nasıl olduğunu nasıl bir aşamlardan geçtiği hakkında bilgi almak istiyorr..

BU gibi bir durumla karşılaşan arkadaşlar lütfen cevap verirlerse çok memnun oluruzz..

şimdiden teşekürler...

oncelikle cok gecmis olsun benim bebgimde 3.5 aylik ve inmemis testis durumu var ama sadece testis olrak degil genel sagligiyla ilgili bir sorun varmi yokmu arastirilamli testisler insede baska neden varsa onlarin tedavisine gec kalinabilir genetik hastalik tasiyan bebeklerde cok fazla gorulen bir durumdur inmemis testis ve mutlaka dikkate alinmali benim oglumda prader willi sendromu var ve inmemis testisde belirtilerden birisi suan inanilmaz derecede saglikli ve iyi gorunuyor boyu kilosu hareketleri gorun kimse anlamaz hasta oldugunu ilerde yasayacagi ogrenme ve davrans bozukluklarini ama kucuk bile olsa bebeklerinizde herseye dikkat edin test yaptirin hastaligi yakistiramiyoruz belki ama herseyde erken tani onemli tabi bizimkiiinin herhangi bir tibbi tedavisi mumkun degil hunez ama belki ilerde kimbilir .....

benim ablamın oğlunda olmuştu.onların doktoru 5 yaşına kadar inebiliyomuş bekleyecez, inmezse ameliyat demişti. mesela onun testisleri uyurken iniyordu, ellediğimizde ve uyanıkken geri kaçıyordu. bu türlere utangaç testis deniyomuş :) sanırım bazılarının sarmalı kısa oluyomuş ve hiç inmiyomuş onlara ek yapıyolarmış benim yeğeniminki öle değildi.belki o yüzden 5 yaşına kadar bekleyecez dedi doktor.sonra 5 yaşına kadar bekledik inmedi ve ameliyat oldu. sünneti de aradan çıkarttık ameliyatta. bilmiyorum sizinki de böle bişeymi belki yardımı olur diye anlatmak istedim.

aynı sorunu yaşıyorum..teki bazen var bazen yok.bugün götürmeyi düşünüyodum şimdi 8 aylık oldu.ama en az 1 yaşına kadar bekleyelim diyecektir doktor.yinede bilgi alıp içimi ratlatmak istiyorum.zira ameliyat olayları beni çok geriyo hele hele bebişlerimiz söz konusu olunca:(((

Back