Çocuk Hastalıkları bebekte gaz--çok acil cvz lütfeeennn

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sevdaakinci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
44
0
36
İstanbul
merhaba. 26günlük bebeğim var. çok gaz problemi vardı. 3gün önce gece hastahaneye götürdük o derece. orada çeşitli tahlillerden sonra gazdan başka bi probleminin olmadığını anlayınca. lama yaptılar. midesi boşaldıktan sonra paranoks fitil verildi. o gece rahattı. bide gaz damlası verdiler. gaz damlası iyi geldi gibi. bugün bütün gün uyudu. uyandığında bile gözleri uykulu. sanırım damla uyku yaptı. bu sorun olur mu merak ediyorum. bide rezene çayı tavsiye ettiler. milupanın rezenesini aldık. ama vermeye çekiniyorum yinede. eczacı 2çay kaşığı bebeğe versin kalanını kendi içsin demiş (100ml). sadece anne sütüyle besliyorum. ilk altı ay anne sütünden başka bişey verilmesin dendiği için çekiniyorum. rezene kullanan var mı? hem damla hem rezene kullanmak sorun olur mu? sizce vermelimiyim rezene. hem bebeğim rahatlasın istiyorum hemde korkuyorum. lütfen yardımcı olunn!!

ben de senin hassasiyetini taşıyordum, anne sütü dışında su bile vermek istemiyordum, hemen hemen öyle de oldu ama bu kadar da kasmaya gerek yokmuş diyorum şimdi. rezeneden vermeyi denedim, doğrusu zaman zaman işe yaradığını söyleyebilirim. doktorumuzun da önerisiyle tabi. her çocukta farklı şeyler işe yarıyor, bazısının sonuç alamadığı damladan bir başkası çok memnun olabiliyor. bence dene, rezeneden zarar geleceğini sanmam ama tabi ki karar sevgili annesinin...

bir-iki çay kaşığından emin ol hiçbirşey olmaz.ona bakarsan devit-3 vitaminide veriyoruz 3 damla.bide aklında bulunsun çok gazı olduğunda neo-baby diye bir şurup var eczanelerde satılıyor. ben bebeğimde onu kullanmıştım.ilk 6 ay sadece anne sütü verdim bende.endişe etme hiçbirşey olmaz. Birde sen nekadar kaygılanırsan bebekte okadar kaygılanıyor. yani sadece gaza değil senin kaygılarına da ağlıyor bebek. Mümkün olduğunca bebeğin yanındayken kendinden emin ve sakin olmaya çalış.Ama bunu içten yap. Dünya yıkılsa umrunda olmasın hesabı :)))) o zaman bebekte mutlu oluyo.Ama şu bir gerçek ki ilk bebekler her zaman acemiliğe geldiği için anne bu süreci yaşıyor malesef. Benim oğlumun gaz soru nu 3,5 ayda bitti. Kabus gibiydi hatırlamak bile istemiyorum.Kaç hastanenin acillerinde sabahladığımızı bilirim.O ağlardı ben ağlardım.Kolay gelsin.

Burdaki arkadaşlara saygısızlık etmiş gibi olursam özür dilerim ama arkadasım benim sana tavsiyem su ilacı ve su surubu tavsiye edenleri dinleme nedenine gelince, forumda baska yerlerdede paylasmıstım . Bebeğimiz olunca birbirimizi cok iyi anlıyorum bizim bebeğimiz 4 gunluklen basladı gaz sancılarına cok aglıyordu filan geceler uykusuz , uykuyuda gectim panik halde o hastane senin bu hastane benim gez dur .Sonunda bir doktora tabi olduk ve iyiki onun dediklerini yapmısım. Bir kere bizim doktorumuz kesinlikle ilacın ( gereksiz yere verilen ) her türlüsüne karsı hele bebeklere insanoglu yeni bir ortama alısmaya calısıyor ve biz gaz ilacı fitil lağman vs gibi seylerle bu dogal süreci bozuyoruz sonuc ne oluyor al sana bagırsak tembellği banada bir sürü surup önermişlerdi tamam içirince rahat ediyorlar ama birazda gelecek yasamlarını düşünmek gerekmezmi sundan emin ol ve beynini buna inandır 6-7 ay olunca gaz sıkıntılarınız giderek azalıyor ve bitiyor . E bir kaç ay bu sıkıntıgı cekmeye degmezmi deger cunkü o söylenen bütün yardımcı ilaclar bagırsakları uyarıyor ve buda ileride bagırsakların alışarak tembelleşmesine bir uyarıcıyla calısmasına neden olabiliyor. Oyuzden ltfen onları kullanma cok zor durumda kalmadıkca. Ne yapman gerekir peki ?
Ben her beslemeden sonra mutlaka gazını cıkardım memede uyuya kalmasına izin verme mutlaka gazını cıkar karnıda saat yönünde mesajlat yap . Sonra ayaklarını mutlaka sıcak tut . Karnına sıcak kopress yap .Baktın olmuyor her gaz sancısı geldiğinde belden asagı sıcak suya koy nasıl rahatladıgını göreceksin. Dediğim gibi önce doğal yolları dene inan geciyor ben 1 saat 2 saat agladıgını biliyorum ama gecti gitti .3-4 aydan itibaren düzene bindi en kısa zamanda inş seninkide ferahlar .Ha birde sunu söylicem unutmadan bazende bebek doymadıgı için aglar ben saatlerce gaz cıkarmaya calısırken meger bebeğim aclıktan aglıyor mus sütü sagıp veriodum mesela 60 cc meger o yetmiyormus sonra bi 90 ana cıkarayım dedim o gece huzurlu yattı uyudu bunada dikkat et aclıktanda agklıyor olabilir

valla rezenenin çok faydasını gördük. bikaç gün kullandım sonra bi kaç gün kullanmadım.rezene çok rahat gazçıkarmasını sağlıyor.
tabi her bebekde ayn ıetki olmaz ma benimkine iyi geldi.öncelikle doğal yollar denenmesigerektiğine katılıorum. kendimden geçtim ben ama onun acı çekmesine dayanamıyor ki insan. damlayıda rezeneyide kullanıorum hatta bazen çok gazı olduğunda sabah 2kaşık rezene akşam 2kaşık rezene veriyorum.rahatlıyor uykusunu rahat uyuyor.gaz problemi yaşıyan arkadaşların denemesinde yarar var bence. ilaç değil çünkü. milupada onu bebeklerin bünyesine göre ayarlamış. yine de var gazı ama öncesiyle kıyaslayınca allaha şükürler olsun.

tecrübeli bir anne olarak fikirlerimi paylaşayım.Arkadaş tam da benim söyleyeceklerimi anlatmış.Bebeğine ilaç vermek 2. sırada olmalı.Önce doğal yolları denemelisin.Bebeğinin bacaklarını karnına doğru iterek masaj yap.<benim bebeğimde çok faydasını gördük.Bol bol hareket ettir.Emzirdikten sonra gazını çıkar ki bebeğinin karnının doyduğundan emin ol.Sonra 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı kimyon at biraz kaynat.Soğutup önce bebeğine içir kalanını sen iç göreceksin nasılda gazını çıkarıyor.Gazı olan bebeğe fitil neden veriliyor ki?Fitil ateş düşürücü ve uyutma özelliği var lütfen çok zor durumda kalmadıkça fitil verme.

benim bebeğimde çok sancılı bi bebekdi ağlamaya başladığında susturmanın imkanı yok rezene dediler kullandım ama bi işe yaramadı saat 4 de ağlamaya başlıyodu susturmıyodum hastaneye gidiyoduk arabada susup uyuyodu doktor bu çocuğu niye getirin uyuyo diyodu rezeneyi kesdim uyurken havlu ısıtıp karnına bacaklarına sardım pet şişelere su koyup ayaklarına beline koydumderken sancısı kesildi arada damla verdiğimde oluyoama eskisi gibi değiliz su anda 4 aya girmek üzereyiz şükür oğlumun gaz sancısı falan kalmadı sıcak suyu deneye bilirsni cidden işe yarıyor.

ben neler neler denedim de banamısın demedi oğluşumun gazı :) ne bende uyku kaldı nede oğlumda... uykusuzluğa alışıyordu artık bünyem. ki annemin arkadaşı imdadıma yetişti ve muskattan bahsetti. o güne kadar hiç duymamıştım.küçücük cevize benziyor,bilenleriniz vardır elbet. rendeliyorum toz haline getiriyorum,tırnak ucu kadar miktarı çay kaşığıyla anne sütüyle karıştırıp veriyordum ağzına. hatta çay kaşığının ucunu batırıp çıkar şeklindede tarif edebilirim miktarını. ben çok faydasını gördüm. hem gaz çıkardı hem kakasını rahat yaptı. aklına 4 aya kadarda kullandım. aklına yatarsa dene derim...doğal diye içirdiğiniz rezene çaylarıda yağlarda kimyasal madde içeriyor,raf ömrü var sonuçda. benden söylemesi...

benim bebeğimde çok gazlıydı gitmediğimiz doktor yaptırmadığımız tahlil kalmadı 6 ay sabredeceksin yapacak bişi yok dediler en iyi gelen banyo birde vücudunun heryerine zeytinyağıyla yaptığım masaj.zeytinyağını biraz ısıt bebeği soy özellikle karnına iyice masaj yap sonra ayaklarının altına sırtına yap ılık havluyuda koy göbişine giydir en çok böyle rahatlıyordu şimdi ancak geçti gaz ağrımız

canımm bebekler için eczanede rezene çayı satılıyor suda eriyen bişi ondan bebişi 2 3 çay kaşıgı içir gazını alıyor canım..

eşimin bir akrabasının bebeği muskat yüzünden ölüyormuş az daha
bebeğin boğazına yapışıp nefes almasını engellemiş çocuk mosmor olmuş çok dikkatli kullanmak gerek böyle şeyleri allah korusun

mrb canım gecmıs olsun oncelıkle.bızımde gaz problemımız oldu 45gun hep ayaktaydık.gaz damlası bızde pek etkı etmedı.ama ben kızım 5aylık olana kadar her gun tane kımyon ve tane rezeneyı demlıyor ıcıyordum gunde en az 1bardak tadınıda sevıyordum uzun sure kullandıgım ıcın artık bıraktım.sunu fark edıyordum ıcmedıgım gunler daha gazlı oluyordu bebısım.oncelıkle kendı yedıklerıne dıkkat etmen lazım bıde bıraz gozlem kımı bebekte annenın yedıgı baklagıl gaz yapıyor kımınkınde sut.ona gore yersın yemeklerını

gaz damlası artık kullanmıyorum. bebeğimin gazı kalmadı ve damlayı kestikten sonra ne fark ettim. bebeğimin 20 günlükden beridir kakası hep yeşildi.ne yapsam ne etsem düzelmedi anlam veremiodum. su anda düzeldi. meğer gaz damlasındanmış. ben gaz masajı da yapıodum herşeyi deniodum ama mecbur damla kullanıodum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…