• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte ense kalınlığı

sen2311

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
29
5
1
32
cok acil bilgi almam lazım.. ailecek cok üzülüyoruz kardesimin bebeginde ense kalınlıgı varmıs doktor ve ikili test aynı cktı kan sonucunu almak icin pazartesi gideceğiz. Bu durumda olan bilgi verebilirmi lütfen yardımcı olun...

Kaç mm çıktı söyledi mi?Benim ikizlerden birinin 2,2 mm, diğer 2 mm çıktı. Doktor 2,5 mm sınırımız dedi ama ben burada bakıyorum herkesin 1 küsür mm çıkmış. Benimkiler biraz kalın gibi Kan sonuçlarım da çıkmadı daha. Çok endişeliyim

Kaç mm çıktı söyledi mi?Benim ikizlerden birinin 2,2 mm, diğer 2 mm çıktı. Doktor 2,5 mm sınırımız dedi ama ben burada bakıyorum herkesin 1 küsür mm çıkmış. Benimkiler biraz kalın gibi Kan sonuçlarım da çıkmadı daha. Çok endişeliyim

Bize sınırın 3 olduğu soylendi 7mm cktı ozelde test yaptrdk direk aldır dedi aynı testi arastrmada yaptrdık sıvı alnıp incelenmeis lazm dedi

Bize sınırın 3 olduğu soylendi 7mm cktı ozelde test yaptrdk direk aldır dedi aynı testi arastrmada yaptrdık sıvı alnıp incelenmeis lazm dedi
Direkt aldır denmesi çok yanlış. Belki yanlış ölçüldü. Bence de amniyosentez (bebeğin keesinden sıvı alınması) veya daha az tehlikeli olan harmony, nifty tarzı testler yapıldıktan sonra karar verilmeli. O testlerde bebekte bir anomali olup olmadığı kesin olarak çıkıyor zaten.

Bugun kesinlesti sonuc ozelde birsey yapmiyorlar arastrma hastanesi önerilmiş. %90 özür doğarmış :( allah yardımcmız olsun

Bugun kesinlesti sonuc ozelde birsey yapmiyorlar arastrma hastanesi önerilmiş. %90 özür doğarmış :KK43: allah yardımcmız olsun
canım senin bebeğinin ense kalınlığı 2,8 idi sonra 7'ye çıktı demi? Kaçıncı haftada 7 mm olarak ölçüldü peki? Daha amniyosentez yapılmadan kesin engelli doğar denmesi bana doğru gelmedi. Dediğin gibi engelli durumunda ise zaten %90 anne karnında kalbi duruyor bebeğin.

14. Hafta bugun arastrma hastanesine gittik ozelde yapiln sonuca guvenmedi terar yaptlar ikili test sadece ense kalınlığın cıktı. Ozelde beyninde kalbinde sorun var demislerdi simdi sadece ense kalnlginin gözüktüğü söyleniyor 16 martda sıvı alnacak sadece ense kalınligi varsa tedavisi varmış biraz rahatladk sukurler olsun

14. Hafta bugun arastrma hastanesine gittik ozelde yapiln sonuca guvenmedi terar yaptlar ikili test sadece ense kalınlığın cıktı. Ozelde beyninde kalbinde sorun var demislerdi simdi sadece ense kalnlginin gözüktüğü söyleniyor 16 martda sıvı alnacak sadece ense kalınligi varsa tedavisi varmış biraz rahatladk sukurler olsun
Tabi ki..amniyosentez sonuçları çıkmadan yüreğini karartma. Bazen bebeğin ense kısmında ödem olabiliyormuş; sonradan dağılıyormuş ödem.

Kızlar benim ikili test sonucum çıktı. Ense kalınlıkları 2,2 mm olmasına rağmen risk çok düşük çıktı. Doktor, yaşına göre çok çok düşük bir risk dedi.

cok acil bilgi almam lazım.. ailecek cok üzülüyoruz kardesimin bebeginde ense kalınlıgı varmıs doktor ve ikili test aynı cktı kan sonucunu almak icin pazartesi gideceğiz. Bu durumda olan bilgi verebilirmi lütfen yardımcı olun...

bebeğin şu anki durumu nedir? üzerinden epey zaman geçmiş

Merhaba,
Bebeğimin ense kalınlığı 3,32 ikili testin sonucu da 1:48 cıktı. Kabus gibi 3 hafta geçirdik. Doktorumuzun önerisiyle harmony test yaptırdık. Bu test%99 doğru sonuç veriyor ve sonuçlar temiz çıktı çok şükür. Bu durumda olup bir umut arayan anneler için yazıyorum. Evet çok stresli, çok üzücü, çok çaresiz hissettiren bir durum ama ikili test ve ense kalınlığı her zaman doğru sonucu vermiyor. Skın içinizi karartıp üzülmeyin. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle.

Arkadaşlar benimde ense kalınlığı sorunum var ama azalma olmuş ense kalınlığımda. Sizde durumlar neler bu bebeklerin durumu şimdi nedir. Bende doktora gittikçe paylaşacağım olayları.Ben perinatologa gidiyorum.

Back