- 16 Ekim 2022
- 297
- 104
- 26
-
- Konu Sahibi uykubebesi
Allah şifa versin inşallahDurumlarımız biraz farklı ama bizde sık nefrolojiye gidiyoruz. Bebeğim prematüre anne karnında herhangi bi sorun görülmedi. Taburcu olmadan önce bobrekte genişleme var nefroloji takipli olacaksınız dediler. Sonraki kontrolde başka bi radyoloji uzmanına gittik genişleme yok taş var dedi. Nefroloji sonucu degerlendirirken taş olsa gölgesi de olmalı bu tortu toplanmasi herhangi bi radyologa gitmeyin daha çok bebek hastası olan radyoloji uzmanına gidin bidahakine dedi. Sonraki kontrolde doktorun dediği gibi yaptık oradakiler de tortu toplanması dedi.3 ayda bir kontrole gidiyoruz her gidisimizden önce ultrason istiyorlar sadece. Genişleme olduğu düşünüldüğü zamanda da ultrason istenmişti bir tek.
Çok geçmiş olsun kist bize de var dediler yumurtaliklarda ve cocuk cerrahisine yönlendirdiler. Cocuk cerrahisi çok önemli sorun olarak görmedi erir geçer kendiliginden takip gerekmez dedi. Fakat her ultrasonda baktiriyorum henüz geçmediAllah şifa versin inşallahacıkcası bende gecer 1yasına kadar genişleme dendiği için kafamı takmıyodum ama her ay ultrasonda bişey cıkıp durması artık moralimi bozdu. İlk aylar böbrekte genişleme dendi sonra distal ıclarda genişleme var dendi son gittiğimizde yumyrtalıklarında kist var dendi şaştım kaldım
Cok sagolun bizede kist önemli degil dedi doktor daha sonradan ise büyüyebilir hormonlara bakılır o zaman dendiÇok geçmiş olsun kist bize de var dediler yumurtaliklarda ve cocuk cerrahisine yönlendirdiler. Cocuk cerrahisi çok önemli sorun olarak görmedi erir geçer kendiliginden takip gerekmez dedi. Fakat her ultrasonda baktiriyorum henüz geçmedi