Bebekte böbrek genişlemesi

gizemrah55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2022
4
1
1
27
Bebeğim 4 aylık sağ böbrek 5mm sol 15 mm olmuş gebelikte görülmüştü zaten büyüme doktora goturdm genişlemenin çok olmadığını aşırı kusarsa ateslenirse getir dedi ama bn çok endişeleniyorum cokda kusiyor cisinide çok az yapiyo günde bu durumu yaşayan varmı aranızda

Erkek kardeşimin de böbrek genişlemesi var anne karnındayken öğrendik bizde şimdi 6 ayda bir kontrolü var 7 yaşında şuan doktoru sünnet yaptırın demişti bebekken yaptırdık şuan gayet iyi çok şükür..ama tabi hala sıkıntısını çekiyoruz sık hastalanıyor atesleniyor hatta 4-5 yaşındayken havale bile geçirdi 3 kere hastanede yattı.. çok geçmiş olsun rabbim şifasını versin inşallah

Peki cisini yapiyormuydu bizde ateş falan olmuyoda çişini az yapıyor gün içerisinde

Peki cisini yapiyormuydu bizde ateş falan olmuyoda çişini az yapıyor gün içerisinde
Yapıyordu ama zor yapıyordu biz ilk öyle fark ettik zaten birde afedersiniz idrarı kokuyordu kuzumun.. Şükür şimdi 7 yaşında ama bünyesi zayıf olduğu için sürekli hastalanıyor.. düzenli kontrolü var inşallah geçecek hepsi..bize doktor anne karnında iken söyledi ama biz doğunca onun heyecanı ile unuttuk maalesef sonradan fark ettik

Bizimkide gebelikte çıktı detaylı ultrasonda şuan 4 buçuk aylık sağ böbrek 5mm sol 15mm solda genişleme vardı hala daha devam ediyor 20 gün önce faln nefroloji bölümüne götürdüm doktor şuan için çok bı genişleme yok 3 ay sonra kontrole getir çok kusması atesi olursa yine getir dedi ateş olmuyoda kusması var cisinide çok az yapıyor günde 1 bez degisiyorim normalmi yani bu açıkçası çok canm sıkiliyor

Doktor şimdilik bı sorun görmemis ama içiniz rahat etmesi açısından başka doktora daha götürebilirsiniz

Benim kızım da 3,5 aylık.Uzamış sarılığı vardı böbrek usgde sol böbrek çift toplayıcı sistemle yaratılmış normalde tek olması gerekiyor ve her iki böbrekte böbrek reflüsü çıktı ve sol böbrekte genişleme başlamıştı.Çift toplayıcı sistem yoksa bile böbrek reflüsü varsa böbrek genişlemesi yapabiliyor ihmal etmeyin benim kızım bir buçuk ay önce ameliyat oldu.Tekrarlama riski var şu an kontrol altında.Allah korusun böbrek fonksiyonları azalabiliyor bile.Voiding denilen bir film var o çekilince belli oluyor.Kızımda da hiç ateş olmadı.Ama idrar kültüründe bakteri üremesi olmuştu.Bence mutlaka başka doktora da götürün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…