Bebekte bacak boyu kısalığı

bayanacizane

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2024
753
157
Arkadaşlar bebeğimin bacak boyu iki üç gün küçük çıktı bu cücelik demekmiş galiba ailede var mi dedi doktor her iki tarafta da yok kafası da biraz iri üç dört gün önden gidiyor korkuyorum bu durumu yaşayan var mı

İki üç gün küçük çıkınca nasıl cücelik deniyor ya? Ultrasyonda gelişim genel olarak bir hafta geriden geldiğinde bile ciddi bir sorun olarak görmüyorlar. Bnce farklı bir doktor görüşü daha alın.

Doktor cücelik demedi ben araştırma yaptım ilerleyince cücelik oluyormuş falan kafası da birkaç gün önde gidiyor ikisi beraber olunca acaba down sendromu cücelik mi var diye düşünüyor insan

İnternette her bilgi doğru değil. Cüce lik için bir kaç daha bulgu lazım. Benim oğlumun kafası da bu yük çıkıyordu bır kaç hafta öndeydi. Eşimin kafası ve dedesinin kafası da büyük genetik. Ancak bariz aşırı büyük değildi. Aletler yuzde yüz doğru göstermiyor ki. Cüce lik tek kol bacak boyu bariz kısalık olur. Bebegınız down olsaydı doktor derdi zaten 11 haftada burun kemiğini gormüştür doktor

Iki uc gun hicbir sey. En az 2-3 hafta gerilik olacak ki bir gerilikten bahsedilsin.

O sonuçlara baktım burun kemiği falan yazmiyor ama dünkü ultrason da burun kemiği basık gibi geldi yandan çekilmiş foto tekrar gittiğimde sorucam

Yaşayan var ben:) hiç tedirgin olmayın benimde 32.haftadan sonda bacak boyunda 1 hafta kısalık vardı hatta benim ikili tarama testim yüksek risk çıkmıştı ve ileri tetkik testlerini de istememiştim fetal DNA falan yaptırmamıştım yani fl kısalığı da çıkınca son haftalara doğdu DR down riskimiz yüksekti dahada arttı demişti son zamanlarım extra stresle geçmişti 10 ay önce doğum yaptım hamd olsun ki sağlıklı bebek ne down ne de bir yeri kısa standart bir bebek ölçüsünde bebek çocuk DR muayene ettiği zaman söyledim cihazlar yüzde yüz doğru Sonuç vermez hiç bir zaman demişti rahat olun sizde bebişinizin bacağı falan kısa değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…