- 25 Ocak 2024
- 58
- 5
- 1
- 37
- Konu Sahibi antep27277
-
Çok tsk ederim ama hala eline nesne almıyor sadece elini somuruyo ama hiçbir nesneyi alıp tutmuyor maalesefKuzum benim bebeğim daha küçük ama ısıkta gözü kapatmaz bebekler. Göz bebeklerinin siyah kısmı küçülür ışıkla sadece… zeka kartları, ayına uygun kitaplar(okurken sayfaları gösterebilirsin) duyu kitapları var. Algıları açmak için. Ya da su balonlarını alabilirsin dokusu farklı algısını arttırabilir. Çimlere bastırabilirsin. Tüylü şeyler elletebilirsin. Dokunduğu, gördüğü şeyler farklılaştıkça algıları daha çok açılıyor. Farklı dokuları kullan. Sesli, mimikler kullanarak kitaplar okuyabilirsin. 3 boyutlu kitapları kullanabilirsin. Farklı şeylerle mesgul etmeye bak. Başta ilgisi olmasa da zamanla artacaktır
Yapman gereken şey gene aynı şey zaten. Farklı dokuları elletmek. Ben daha 15 günlük bebeğe yapıyordum bunu. Evet çok daha önce tutmaya başlaması gerekirdi. 3 aylık kadarken daha. Ama onun ilgisi yoksa da sen çabalayacaksın. Onun eline almasını beklersen belkide daha çok beklersin yaniÇok tsk ederim ama hala eline nesne almıyor sadece elini somuruyo ama hiçbir nesneyi alıp tutmuyor maalesef
Bu ayda hala eline nesne almamasi ilgisizligiyle aciklanamaz. Doktor degilim ama 8 aylik bir bebek nesnelere hala uzanmiyorsa mutlaka gelisimsel bir sikinti vardir.Çok tsk ederim ama hala eline nesne almıyor sadece elini somuruyo ama hiçbir nesneyi alıp tutmuyor maalesef
Evet metobolik ve nöroloji testler yapıldı temiz yalnız 4ay sürekli uyudu ve bunun için zahiren araştırma yapıldı 500hastalik tarama testleri yapıldı bisey yok demek istediğim 4aydir uyanık geriden geldiği aşikar eline nesneler veriyorum ama almıyor geri bırakıyor Ama kendi elini ağzına götürüp saatlerce somuruyoBu ayda hala eline nesne almamasi ilgisizligiyle aciklanamaz. Doktor degilim ama 8 aylik bir bebek nesnelere hala uzanmiyorsa mutlaka gelisimsel bir sikinti vardir.
Doktorlar hicbir seyi yok deyip gonderdiler mi? Cok ayrintili genetik testler var, yuzlerce hastaliga ayni anda bakiliyor bunlar yapildi mi?
Merhaba acaba bebeğiniz şuan hangi durumda taniniz var mı bizde aynı süreçlerden geçtik8Aylik bebegim var nöroloji ve metabolizma kontrollerinin yapıldı ama bir problem çıkmadı hala oturamıyorum ve göz teması iyi ama ışık tuttuğumuz refleksle kapatmıyor goz muanesinde bisey de çıkmamıştı ismini seslendigimizde bazen donuyor bazen dönmüyor algı zayıf böyle sorun yaşayan varmi
Merhaba acaba bebeğiniz şuan hangi durumda taniniz var mı bizde aynı süreçlerden geçtik
Suan fizik tedavi görüyor aynı zamanda da havuzda da fizyoterapi görüyor kolları biraz kullanmayı bilmiyor yeni yeni 2 dk oturuyo dengeyi kaybediyor surunme hala yok sizin ki nasıl bizim 4ay uyumadan geri geldiğini söylediler ama hala bir gevşeklik var maalesef ziplattigimda dik duruyor ama yürütecek koyduğum da adım bile yok korku var ara ara ses çıkarıyor çok nadir de olsa sizin bebek ne aşamada ne gibi sorun yaşadınız bizim tanimiz yok hala beyin elektrik alıyor tdcs cihazına giriyor sanki bir tık faydası oldu gibiMerhaba acaba bebeğiniz şuan hangi durumda taniniz var mı bizde aynı süreçlerden geçtik
Şuan 17 aylık olduk benim bebeğimde sürekli yatardı sizinki gibi kalkıncada pasif gevşekti göz teması çok yoktu gülümseme yoktu 9. Ayda gülmeye başladı tabi göz teması çok azdı hep yere bakıyordu 8 aylıktı nesneleri tutmaya başladı kucağıma aldığımda sarılma bile yoktu algı yoktu keşif yoktu 9 aylıkken desteksiz oturdu ama hala tam dik oturmuyor eliyle ağzına bır şeyler alıp yiyor ama kendi ayındaki cocuklar gibi değil hala gevsek 8 aylıktı yürütece koyduk biraz onun faydası oldu az az giderdi şimdi elinden tutunca yürüyor ama desteksiz yürümüyor sürünme hala yok kendi etrafında dönüyor şuan birseysel eğitim alıyoruz bide fizik önerdi ona gidemedik maddiyattan dolayı uc tane takviye ilacı alıyoruz bide 6 7 aya kadar bebek gibi ağlardıSuan fizik tedavi görüyor aynı zamanda da havuzda da fizyoterapi görüyor kolları biraz kullanmayı bilmiyor yeni yeni 2 dk oturuyo dengeyi kaybediyor surunme hala yok sizin ki nasıl bizim 4ay uyumadan geri geldiğini söylediler ama hala bir gevşeklik var maalesef ziplattigimda dik duruyor ama yürütecek koyduğum da adım bile yok korku var ara ara ses çıkarıyor çok nadir de olsa sizin bebek ne aşamada ne gibi sorun yaşadınız bizim tanimiz yok hala beyin elektrik alıyor tdcs cihazına giriyor sanki bir tık faydası oldu gibi
Allah yardımcınız olsun herkesin çok farklı ilerliyor bizde yürüme surunme yok sadece elleri iki yana koyarak 2 3 dk oturuyo tekrar dengesini kaybediyor elleri ağzına götürüyor fakat nesne tutmak yok bizdeŞuan 17 aylık olduk benim bebeğimde sürekli yatardı sizinki gibi kalkıncada pasif gevşekti göz teması çok yoktu gülümseme yoktu 9. Ayda gülmeye başladı tabi göz teması çok azdı hep yere bakıyordu 8 aylıktı nesneleri tutmaya başladı kucağıma aldığımda sarılma bile yoktu algı yoktu keşif yoktu 9 aylıkken desteksiz oturdu ama hala tam dik oturmuyor eliyle ağzına bır şeyler alıp yiyor ama kendi ayındaki cocuklar gibi değil hala gevsek 8 aylıktı yürütece koyduk biraz onun faydası oldu az az giderdi şimdi elinden tutunca yürüyor ama desteksiz yürümüyor sürünme hala yok kendi etrafında dönüyor şuan birseysel eğitim alıyoruz bide fizik önerdi ona gidemedik maddiyattan dolayı uc tane takviye ilacı alıyoruz bide 6 7 aya kadar bebek gibi ağlardı
Sizi anlıyor mu peki göz teması var mı gülümseme varmi oyun var mı mesela iletişim nasol sizinle sizi tanıyor muAllah yardımcınız olsun herkesin çok farklı ilerliyor bizde yürüme surunme yok sadece elleri iki yana koyarak 2 3 dk oturuyo tekrar dengesini kaybediyor elleri ağzına götürüyor fakat nesne tutmak yok bizde
Mesela eline çok hafif bir halka verin. Parmağına takin. Onu tutsun. Öyle öyle güçlensin el kasları. Çok basit düşünün. Misal anahtarlık halkası geldi şimdi aklıma. Desteksiz oturamıyorsa arkasına oturun devrilmesine engel olun, oturduğu sürwyi uzatın. Yani destek olmayın da soruna hemen çözüm olun.Allah yardımcınız olsun herkesin çok farklı ilerliyor bizde yürüme surunme yok sadece elleri iki yana koyarak 2 3 dk oturuyo tekrar dengesini kaybediyor elleri ağzına götürüyor fakat nesne tutmak yok bizde
Göz teması var fakat ismini söylediğimizde bazen dönüyor bazen hiç dönmüyor algı biraz zayıf o yüzden beyin elektrik veriliyor hafta 3 kez gülümseme çok yok yarı yarıya bazen gülüyor sevdiğimizde yani tebessüm ediyor bazen hiçSizi anlıyor mu peki göz teması var mı gülümseme varmi oyun var mı mesela iletişim nasol sizinle sizi tanıyor mu
Evet ankaraya bile götürdüm fakat bizeyiz bulunamadı ama çocukta birey var bu aşamaya gelmis dendi zaman gösterir dediler çünkü 4 ay hiç kendiliğinden kalkmamak üzere uyudu bu normal.bir durum degildiMesela eline çok hafif bir halka verin. Parmağına takin. Onu tutsun. Öyle öyle güçlensin el kasları. Çok basit düşünün. Misal anahtarlık halkası geldi şimdi aklıma. Desteksiz oturamıyorsa arkasına oturun devrilmesine engel olun, oturduğu sürwyi uzatın. Yani destek olmayın da soruna hemen çözüm olun.
Büyük bir araştırma hastanesine götürdünüz mü?
Nasıl yani? 4 ay sadece uyudu derken?Evet ankaraya bile götürdüm fakat bizeyiz bulunamadı ama çocukta birey var bu aşamaya gelmis dendi zaman gösterir dediler çünkü 4 ay hiç kendiliğinden kalkmamak üzere uyudu bu normal.bir durum degildi
Ayağına iğne degirdik uyanmadı buz tuttuk uyanmadı hep uyudu maalesef 4 ay geriden geleceğini söylediler dr larda anlamadılar ne olduğunu hamileyken yaşadığım korku sıkıntı çocuğu etkilemiş olabilir dendiEline hiç nesne almıyor mu yoksa o almadan siz mi hemen veriyorsunuz? Bazen aileler de çocukların rahata alışmasına da sebep olabiliyor.
Peki emekliyor mu
Uzanıp almıyor yanına iyice yaklaştırır parmaklarını aciyor fakat tutamıyor düşürüyor emekleme yokEline hiç nesne almıyor mu yoksa o almadan siz mi hemen veriyorsunuz? Bazen aileler de çocukların rahata alışmasına da sebep olabiliyor.
Peki emekliyor mu
Tövbe olsun, ben böyle bir şey duymadım. Çocuk 4 ay uyumuş hiç uyanmamış çok büyük araştırma vs yapılmadı mı? Hastanede kalmadı mı? Şaştık kaldım benAyağına iğne degirdik uyanmadı buz tuttuk uyanmadı hep uyudu maalesef 4 ay geriden geleceğini söylediler dr larda anlamadılar ne olduğunu hamileyken yaşadığım korku sıkıntı çocuğu etkilemiş olabilir dendi
2 ay kuvezde kaldı uyanmadigi için. Hortumla beslendi 2 ay sonra kuzeyden çıkardık ve hep banyo yaptırarak uyandirdik elini yüzünü ayağını yıkayarak kendiliğinden uyanmadı mama saati gelince 2 saatte bir bu uygulamaları yapardikTövbe olsun, ben böyle bir şey duymadım. Çocuk 4 ay uyumuş hiç uyanmamış çok büyük araştırma vs yapılmadı mı? Hastanede kalmadı mı? Şaştık kaldım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?