• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeklerinizin gözleri kapalımıydı yoğun bakımda..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar ben bişey merak ettim..yoğun b akımda kaldığı sürece..bebeklerinizin gözleri kapalımıydı..yani pamukla falan koruyucu takıyormuydu hemşireler...benim oğullarımın kapalı değil..zarar görür ışıktan diye korkuyorum.

sadece sarılık olduğunda gözlerinde maske vardı kızımın ventilatöre bağlı olduğu kuvözdeyken hiç bir şey yoktu korkma dr lar işlerini iyi bilirler. zaten kuvözden çıktıktan sonra yenidoğan servisi takiplerini yapacaktır. rop testlerine çağırıcaklar sizi.

bunu bende merak etmiştim hep eşimin bir tanığğının kızı küvozde yanlış tedavi sonucu gözlerini kaybetti rabbim korusun bebişlerimizi

bunu bende merak etmiştim hep eşimin bir tanığğının kızı küvozde yanlış tedavi sonucu gözlerini kaybetti rabbim korusun bebişlerimizi

Cnm aslında o yanlış tedavi değill.. Her prematüre kör olma riski taşıyor yoğun bakımda oksijen aldığı için. Ama rop kontrolleri 4 üncü hafta itibariyle başlıyor ve bu hemen önlenebiliyor. Demekki o tanıdığının kızı muayene haftasına geç kalmış cnm..

Back