• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?

bbberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
6
0
36
İstanbul
14,5 aylık bebeğim sallanarak uyuyor. Omuzda,ayakta ama böyle oldukça yorucu. Sizler ne yapıyorsunuz? Gündüz ve gece uykuları nasıl?

Benim bebeğim 4 aylık. gündüzleri uykusu zaten çok kıt o da sallanarak uyuyor ama hiç ayakta sallamadım. kucağımda sağa sola 5-6 dakikada uyuyor ama geceleri emzirip yatağına koyuyorum. dönencesini de açıyorum gazı falan yoksa kendisi uyuyor.. 2 aylıktan beri boyle yaptığım için artık şartlı refleks oldu bebeğimde uyuyuveriyor. siz de alıştırabiliriniz. Ama çok sabır lazım. ağladıkça kucağa alınacak susunca konacak. pick up pur down yöntemi deniyor. boyle boyle kendi uyuyacak bebeğiniz. bir rutin oluşturun kendinize. her gece aynı şeyleri yapın. odasıa gidin. altını değiştirin. uyku tulumuna koyun, emzirin (ya da mama verin) yatağına koyup ninni soyleyin ya da daha basit olsun diyosanız muzik açın hafif, ışığı kısın ve sabırla bekleyin. sonucunu alacaksınız ve işiniz çok kolaylaşacak.

Benim bebeğim 4 aylık. gündüzleri uykusu zaten çok kıt o da sallanarak uyuyor ama hiç ayakta sallamadım. kucağımda sağa sola 5-6 dakikada uyuyor ama geceleri emzirip yatağına koyuyorum. dönencesini de açıyorum gazı falan yoksa kendisi uyuyor.. 2 aylıktan beri boyle yaptığım için artık şartlı refleks oldu bebeğimde uyuyuveriyor. siz de alıştırabiliriniz. Ama çok sabır lazım. ağladıkça kucağa alınacak susunca konacak. pick up pur down yöntemi deniyor. boyle boyle kendi uyuyacak bebeğiniz. bir rutin oluşturun kendinize. her gece aynı şeyleri yapın. odasıa gidin. altını değiştirin. uyku tulumuna koyun, emzirin (ya da mama verin) yatağına koyup ninni soyleyin ya da daha basit olsun diyosanız muzik açın hafif, ışığı kısın ve sabırla bekleyin. sonucunu alacaksınız ve işiniz çok kolaylaşacak.

Cevap için çok teşekkür ederim.

Valla benimki iki aylık her yolu denedim,kucakta,ayakta,beşikte,salıncakta uyumuyor daha doğrusu uyuyor bırakınca uyanıyor en fazla 1 saat uyuyor ama benim bebeğim çok gazlı rahat değil yani,sabırsızlıkla 3.ayın bitmesini bekliyorum,inşallah geçecek oğlumda biz de rahat bir nefes alacağız.Gazlı bebek annesi olmak çok zor uykusuz geçen her gece çoooook zor

14,5 aylık bebeğim sallanarak uyuyor. Omuzda,ayakta ama böyle oldukça yorucu. Sizler ne yapıyorsunuz? Gündüz ve gece uykuları nasıl?

ahh ahh benim kollarım kopuyodu nerdeyse :)ayaktada uyumuyodu.çareyi tavana iki kanca takıp salıncak kurmakta bulduk:)şimdi mışıl mışıl uyuyo müzik eşliğinde. o da rahatladı bizde.kilo alıp büyüdükçe daha zor oluyo.bence dene.çok rahat edersin evindeyken.

bulguru turşuryu soğanı sarısağı sütü muzu mercieği vs. yemeyi kes gaz sorunu yok denecek düzeye iniyor

bulguru turşuryu soğanı sarısağı sütü muzu mercieği vs. yemeyi kes gaz sorunu yok denecek düzeye iniyor

İİnanki söylediklerinin hiçbirini yemiyorum ama yine de var,tabi 20 gün önce yazmışım,şimdi bayağı bir hafifledi çok şükür am gündüz yine uyumuyor gecede çok az.

Back