• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

delimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
22
0
86
Konya
arkadaşlar benim kıızım 4 ayınını dolduralı bir hafta oldu.malum havalar da baya ısındı.siz çocuklarınızı nasıl giydiriyorsunuz.ben bi çıtçıtlı body birde birde normal penye altına da ayaklı pantolon ve normal pantolon giydiriyorum.acaba çok mu olur.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.opuyorumnanaktan

arkadaşlar benim kıızım 4 ayınını dolduralı bir hafta oldu.malum havalar da baya ısındı.siz çocuklarınızı nasıl giydiriyorsunuz.ben bi çıtçıtlı body birde birde normal penye altına da ayaklı pantolon ve normal pantolon giydiriyorum.acaba çok mu olur.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.opuyorumnanaktan
ayaklı pantolonla normal pantolonu birlikte mi giydiriyorsun anlamadım. ama birlikte giydiriyorsan çok olur bence. aslında yaşadığın yerin iklimi de önemli. bununla birlikte havalar iyiden iyiye ısındı. ben askılı bir atlet ve tişört, altına da şort vb. , bir de ince bir çorap giydiriyorum.

canım bence artık incelt üstünü havalar ısındı çünki bodysini kısa kollu
giydirebilirsin yada uzun kollu bodynin üzerine penye bir yelek giydirebilirsin
altınıda tek kata düşür çok fazla sıcak bebeği huzursuz eder

teşekkürler cevaplar için bu arada konyada oturuyorum ama göreve başladım ve okulum bir kasabada.kızımı dagötürüyorum bakıcımız orada o yüzden biraz fazla giydiriyorum galiba.

Canım Konya'da dışarısı sıcak ama evler serin. Kaloriferler yanmıyorsa tabi. :) Evde ben oğluma üstüne kalın olmayan 2 çıtçıtlı body ya da bir kollu ya da kısa kollu atlet ve uzun kollu çıtçıtlı body, altına da çorap ve ayaklı alt giydiriyorum. Kışın iki tane ayaklı giydiriyordum, onu teke düşürdüm. Kışın üzerine de 3 kat giydiriyordum. Aslında mantık şu. Sen ne giyiyorsan onun bir kat fazlasını bebeğine giydir. Üzerini de tek giydirirsen gerektiğinde yelek de ilave edebilirsin. Uykudan kalkınca ya da serinlik hissettiğinde.

evet bende öyle yapıyorum zaten.konya merkezde değilim zaten seydişehirdeyim.evet dışarısı sıcak ama kaloriferler yanmadığı için ev daha serin.kısakollu giydirdim ama kolları birden buz kesti hemen uzunkolluya döndük artık.

bende 2 gündür kısa koluları giydirmeye başladım
ama yanımda bir hırkası mutlaka oluyor serin olunca hemen giydiriyorum
ama altına halen külotlu çorabı çıkarmadım
bugün giydirmim dedim sonra dayanamadım yine giydirdim
onu giymeyince üşüyecekmiş gibi geliyor çünkü hep yerlerde oynuyor bahçede felanda hep yerde oynamak istiyor o yüzden tek kat henüz erken biraz daha ısınsın havalar

bencede tek kat henüz erken.bende Konyada oturuyorum.3 aylık oğluma çıtçıtlı bady ,altına külotlu çorap giydiyorum.üzerine penye tulum ve uykudan uyanıncada yelek giydiriyorum.şimdi kış aylarının tam tersi evde üzerine giydiği yeleği dışarı çıkarken çıkarıyorum.çünki dışarısı evden daha sıcak tabii gündüzleri..
evde ben kısa kollu giyiyorum bazen kollarıma değdiğimde buz gibi oluyor.küçücük bebeişler nasıl ısıtsın kendini..

valla ben Ankara gibi soguk bir memlektte yaşadıgım halde kışın ortasında bile en fazla 3 kez giydirdim külotlu çorabı... o da kayınvalidemin ısrarlarına dayanamayıp kırmamak için...çocugu bogar diye düşünüyorum o kadarı... bence kolsuz çıtçıt body, kısa kollu bir bluz ve şort ya da incecik tiril tiril bir pantolon ve ince kısa çorap yeterli. tabi yaza tam olara kgirmedigim için yanımda mutlaka ince bir uzun kollu ya da ince bir yağmurluk taşıyorum hep... tedbiri elden bırakmamalı ama yavrucakları da boğmamalı...bu arada benim bebik 10buçuk aylık...geçen yaz yenidoğan grubunda oldugu için kolsuz çıtçıtlı body, kısa ince çorap, üstüne uzun kollu tulum giydirirdim... ama 1 aylıkken Antalyaya gitmiştik tatile, orada çocugumu çıplak gezdirmek zorunda kalmıştım, yine de ter içindeydi birtanem...

özetle, bence bu konuda içgüdülerini izle... ona baktıkça dokundukça üşüme ya da bunalma geliyorsa sana inan dogru cıkıyor, bu da içgüdülerimizde var sanırım... en dogrusunu zamana, mekana, bebegin yaşına ve ortama göre sen hissedip bulursun...ama çok kalın giydirmek ince giydirmekten daha riskli bunu asla unutma...

Back