valla ben Ankara gibi soguk bir memlektte yaşadıgım halde kışın ortasında bile en fazla 3 kez giydirdim külotlu çorabı... o da kayınvalidemin ısrarlarına dayanamayıp kırmamak için...çocugu bogar diye düşünüyorum o kadarı... bence kolsuz çıtçıt body, kısa kollu bir bluz ve şort ya da incecik tiril tiril bir pantolon ve ince kısa çorap yeterli. tabi yaza tam olara kgirmedigim için yanımda mutlaka ince bir uzun kollu ya da ince bir yağmurluk taşıyorum hep... tedbiri elden bırakmamalı ama yavrucakları da boğmamalı...bu arada benim bebik 10buçuk aylık...geçen yaz yenidoğan grubunda oldugu için kolsuz çıtçıtlı body, kısa ince çorap, üstüne uzun kollu tulum giydirirdim... ama 1 aylıkken Antalyaya gitmiştik tatile, orada çocugumu çıplak gezdirmek zorunda kalmıştım, yine de ter içindeydi birtanem...
özetle, bence bu konuda içgüdülerini izle... ona baktıkça dokundukça üşüme ya da bunalma geliyorsa sana inan dogru cıkıyor, bu da içgüdülerimizde var sanırım... en dogrusunu zamana, mekana, bebegin yaşına ve ortama göre sen hissedip bulursun...ama çok kalın giydirmek ince giydirmekten daha riskli bunu asla unutma...