Bebek Beslenmesi bebeklerinizi kac saate besliyosunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

masal1384

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
145
7
38
Ankara
Kizlar merhaba benim 7 haftalik bebegim var sutum fazla olmadigindan dogumdan itibaren ek mama aptamili vermeye basladik fakat kabiz sorunumuz basladi daha sonra bebelac denedik aslinda iyidi biraz gaz sorunumuz oldu ama onuda cok sukur bi sekilde geciriyorduk fakat simdi az olan sutumde kesildi ve bebegimi mamayla besliyorum anne sutu hic alamadigi icin esim bari mamasi iyi olsun dedi ve hipp kulanmaya basladik ve yine kabizlik sorunumuz basladi herkeze sorduk ve mamanin dozunu azaltin dedi bizde 4 kasik yerine 2 3 kasik mama koymaya basladik fakat surekli acikiyo her iki saate bir mama veriyorum 120 cc hata bazen 1 bucuk saate bir veriyorum gunde kac kez altini degistiriyorum bilmiyorum bile kucuk diskisini cok yapiyo fakat kaka yapmiyo kg alimi cok guzel 3020 dogdu suan 5800 gr simdi size sorum kac saate mama veriyosunuz ne kadar ve kac olcek mama katiyosunuz acaba olcegini dusurdugum icinmi bukadar cabuk acikip kucuk diskisini yapip buyugu yapmiyoruz lutfennnn yardimmmmmmmm

Son düzenleme:
benim kızım 2,5 aylık gündüzleri uyanık olduğunda bazen 2, bazen 1 saatte acıkıyor. ama bizimkisi o kadar iştahlı bir bebek değil, 120 cc yi çok çok acıkırsa tek seferde içebiliyor o da akşam saatlerinde oluyor çünkü gündüz öğünleri bölük pörçük. genelde beslerken uyuya kalıp mamanın bir kısmını biberonda bırakıyor dolayısıyla, bu seferde sık sık acıkıp beslenmek istiyor. bizim de öğünlerimiz pek düzenli sayılmaz yani.

Canim benim kizimda fazla anne sutu almadi 3.ayda birakti memeyi bende aptamil bebelac golden goad kullandim hicbirinden memnun kalmadim cok gaz sorunu yapti kullandigimiz mamalar suan esm mama kullaniyoruz cok memnunum tavsiye ederim olcegide bu saydigim mamalarda 30cc ye 1 olcek kullaniyosun zaten mamalarin arkasinda olcek miktari belirtiyo ne fazlasi nede azi olmamali bence az mama kullandigin icin acikiyor olabilir

canim bebegin doymuyorsa biraz fazla ver. yani 1 seferde 120 az geliyorsa 150 ver.ve icerken uyumasina izin verme. kulagina dokun eline dokun uyansin karni doyana kadar icsin. yoksa tam doymadan uyursa cok cabuk acikir. ve ogunleri karisir. normalde 2-3 saat arasi bebekler devam sutu icer. gaz olayi icinde sutunun hepsini bitirmesini bekleme gazini cikarmak icin. sut yariya gelince gazini cikar, ve bitirince tekrar gazini cikar. ne kadar cok gazini cikarirsan o kadar az gaz sorunu olur. tabi tamamen gecmez. her zaman gaz sorunu olur. devam sutu icen bebeklerde genelde kabizlik sorunu olur. aradada olsa bebegine gogsunu vermeye calis azda olsa emsin cunku anne sutu kabizlik icin iyi gelir.

Cevaplariniz icin tskler kabizligimiz cok sukur gecti fakat simdi ses kisikligimiz basladi 4 gun once sabah kalkti ağlıyordu sesi oyle bi tuhaftiki acaba ruyami goruyorum diye etrafima bakindim hemen doktora goturdum sukur hicbisey cikmadi oyle hirilti ates huysuzluguda yok fakat sesimiz berbat doktor burnunu temiz tutun dedi ve babyisot kulanmaya basladik birde cold mix ayni gun damlayi damlatigimda sesi birden acildi fakat bugun yine ayni sekilde uyandik offff offfff nerde benim bebegimin sesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…