Bebeklerinizi/çocuklarınızı Nasıl oyalıyorsunuz

Beybilibili

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2019
343
336
53
Merhaba hanımlar
Benimkisi çok büyük bir dert olmayabilir fakat fazlaca bunalmış durumdayım bu konu yüzünden. 14 aylık bi çocuğum var emsallerine göre biraz fazla hareketli.akşama kadar peşinde dolanmaktan hiç bir şey yapmaya halim kalmıyor. Artık oyalayamıyorum da. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Zaten park bahçe çıkaramıyorum pandemiden dolayı. Oyun çiti almayı düşündüm ancak güvenli mi bilemedim çevremde kullanan yok. Acaba çite yaslanıp devirir mi ya da sarkıp düşer mi? Bi markanın var 1500 lira civarı, açıkçası alıp pişman olur muyum arada kaldım. Oyun çiti ya da oyun parkı kullanan var mi? Kendini bir süre oyalar mi bunlarla?SiZler nasıl oyalıyorsunuz çocuklarınızı? Nasıl etkinlikler yapıyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz?

14 ay için oyun çiti çok geç.
Her türlü devirir, ittirir çıkar ordan.
Çitler en verimli emekleme, yaşı dolmadan dönemde tavsiye edilir.

14 aylık bir bebeğin oyalanması çok zor, algıları yeni açıldı, keşif dönemi ve dikkat süresi aşısı kısa.
Öncelikle yoksa küçük bir şişme havuz edinin bu sıcak günlerde, koyun balkona ya da banyoya oyuncaklarla, içinde 1 saat oyalanacaktır, o da rahatlar.
Evdeki plastik kaplar, kepçe, küçük tencere vb şeylere bu dönemde bayılırlar.
Mutfakta bir alt çekmece ya da dolabı tehlikesiz eşyalardan olacak şekilde böyle düzenleyin, tüm gün indirir kaldırır sürekli.

Oturup oyun oynama ya da izleme gibi özellikleri varsa, nesne kartları işinize yarar.
Aynı şekilde üzeri aktiviteli yürüme arkadaşı, oyun sehpası tarzı bir şey alırsanız, onunla da ilgilenir, keşfeder.
Buzdolabı üzerine büyük parça magnet nesneler var, 2 li Puzzle ya da hayvanlar olarak.
Tanıtıp ona taktırabilirsiniz.

Düşündükçe aklıma gelenleri yazarım yine.

14 aylık bir bebeğin oyalanması çok zor, algıları yeni açıldı, keşif dönemi ve dikkat süresi aşısı kısa.
Öncelikle yoksa küçük bir şişme havuz edinin bu sıcak günlerde, koyun balkona ya da banyoya oyuncaklarla, içinde 1 saat oyalanacaktır, o da rahatlar.
Mutfakta bir alt çekmece ya da dolabı tehlikesiz eşyalardan olacak şekilde böyle düzenleyin, tüm gün indirir kaldırır sürekli.

Oturup oyun oynama ya da izleme gibi özellikleri varsa, nesne kartları işinize yarar.
Mutfak dolabı fikri çok güzelmiş

Aynı şekilde üzeri aktiviteli yürüme arkadaşı, oyun sehpası tarzı bir şey alırsanız, onunla da ilgilenir, keşfeder.
Buzdolabı üzerine büyük parça magnet nesneler var, 2 li Puzzle ya da hayvanlar olarak.

Bide sıcaklarda ben balkona aliyorm çocuğumu. Bir plastik kaba su koyuyorm onla oynuor biraz oyalıyor

Düzenleme yaptım mesaja, eklediklerim oldu.

Bende öyle iki afacan var ki 14 aylıkken küçüğü doğmuştu, evde şuan yeni bir bebek düşünün😂
Ondan piri oldum bu işin.
Bı cekmecm var içini boşaltıp duruyor en azidan sizin dediğiniz gibi yapsam çok güzel olur hiç aklıma gelmemişti. Allah sizede yardım etsin. Msjinizi birdaha okucan şimdi

Bı cekmecm var içini boşaltıp duruyor en azidan sizin dediğiniz gibi yapsam çok güzel olur hiç aklıma gelmemişti. Allah sizede yardım etsin. Msjinizi birdaha okucan şimdi
Amin, cümlemize.
Çok şükür büyüdü, küçük 3 e yaklaştı biraz rahatladım.

Ben yapmadım zaten bunları, çocuklar evde kendileri her gün yeni bir düzenleme yapınca, bari öyle olsuna döndü iş.
Küçük metal tencere setleri var emaye, onlara vurmak çok hoşlarına gidiyor bebeklik döneminde, o dolapları hep öyle şeylerle doldurdum.
Meyve sebze oyuncakları, tencere tavalar derken sürekli mutfakta onlar da bulunur oldu, ben de yemeğimi yaptım yanımda oynarken.
Çocuklarımın ikisi de erkek bu arada, çok düşkünlerdi

Oyun citi 6 aylik bebeklere gore. Simdi istemez cocuk onu kocaman olmus. Resim yapabilirsiniz,sarki soyleyip dans edebilirsiniz. Parklara cikip bisiklet surebilirsiniz acik havada virus bulasmaz cocugunuza. Lego yapabilirsiniz,beraber yemek yapabilirsiniz. Temizlik yapabilirsiniz verin cocuga bir kuru bez dolassin evde. Kumandali araba surebilirsiniz sokakta,balkonunuz varsa evcilik oynayabilirsiniz,minderlerden kamp alani yapabilirsiniz. İplere makarna dugme dizebilirsiniz. Aktivite kitaplari var onlarla gunde 1 saat parca parca vakit gecirilebilir. Evde yapilacak sayisiz aktivite var nasil tutamiyorsunuz cocugu anlayamadim ben. Benim oglan bunlarla duruyor,gunde uc defa sokaga cikip geri giriyoruz. Yasimiz da ekimde 5 olacak.

Merhaba 14. Ayına yeni girdi fakat tam olarak yürümüyor. Hiç emeklemedi de geçen aya kadar. Su an ayakta durup bi kaç adım atabiliyor ve çok hızlı emekliyor. Emeklerden de sürekli oyuncak taşıyor ordan oraya. Ya da oyuncak atıp peşine emekliyor. Ancak kafasını çarpmasından vs korktuğum için çiti düşünmüştüm. En azından sınırları belli olur diye.
Havuzu denedik, suyu çok seviyor ancak söyle bi sorunumuz var çıkmak asla istemiyor. Saatlerce ağlıyor çıktığında. Su an yazlıktayız her gün denize götürüyoruz. Denizde öyle yapmıyor çıkınca ağlamıyor fakat yakın zamanda eve döneceğiz🙄 çekmece olayını aslında yapmıştım ama bi kez elini sıkıştırdı ondan beri izin vermiyorum. 8 aydan beri plastik tabaklarla, tencerelerle oynuyor zaten. Artık onlar da ilgisini çekmiyor. Oyun kartlarıyla bi süre oyalandı ama su an diş çıkarma döneminde. Nerdeyse tüm kartların ucunu yemeye çalışmış onları da kaldırdım😕

Merhaba 14. Ayına yeni girdi fakat tam olarak yürümüyor. Hiç emeklemedi de geçen aya kadar. Su an ayakta durup bi kaç adım atabiliyor ve çok hızlı emekliyor. Emeklerden de sürekli oyuncak taşıyor ordan oraya. Ya da oyuncak atıp peşine emekliyor. Ancak kafasını çarpmasından vs korktuğum için çiti düşünmüştüm. En azından sınırları belli olur diye.
Havuzu denedik, suyu çok seviyor ancak söyle bi sorunumuz var çıkmak asla istemiyor. Saatlerce ağlıyor çıktığında. Su an yazlıktayız her gün denize götürüyoruz. Denizde öyle yapmıyor çıkınca ağlamıyor fakat yakın zamanda eve döneceğiz🙄 çekmece olayını aslında yapmıştım ama bi kez elini sıkıştırdı ondan beri izin vermiyorum. 8 aydan beri plastik tabaklarla, tencerelerle oynuyor zaten. Artık onlar da ilgisini çekmiyor. Oyun kartlarıyla bi süre oyalandı ama su an diş çıkarma döneminde. Nerdeyse tüm kartların ucunu yemeye çalışmış onları da kaldırdım😕
Yürüme arkadaşı ya da aktivite masası öneririm şiddetle.
İlk arabam, alışveriş sepeti tarzı ürünlere de bakın.
Magnet oyuncaklar da işinize yarayacaktır.
Mıknatıslı yazma tahtası ilgi çekebilir.
Parmak boyası zamanı şuan, o etkinliği de yapabilirsiniz.

Çit için artık geç, içinde kalmaz, üzerine abanır daha tehlikeli olur.
Benim çocuklar da kitapları yediği için hiç kart vs kullanamadım, adım adım seti çok iyi olmasına rağmen parça pinçik edilip kenara bırakıldı.

Oyun citi 6 aylik bebeklere gore. Simdi istemez cocuk onu kocaman olmus. Resim yapabilirsiniz,sarki soyleyip dans edebilirsiniz. Parklara cikip bisiklet surebilirsiniz acik havada virus bulasmaz cocugunuza. Lego yapabilirsiniz,beraber yemek yapabilirsiniz. Temizlik yapabilirsiniz verin cocuga bir kuru bez dolassin evde. Kumandali araba surebilirsiniz sokakta,balkonunuz varsa evcilik oynayabilirsiniz,minderlerden kamp alani yapabilirsiniz. İplere makarna dugme dizebilirsiniz. Aktivite kitaplari var onlarla gunde 1 saat parca parca

Benim çocuklar da kitapları yediği için hiç kart vs kullanamadım, adım adım seti çok iyi olmasına rağmen parça pinçik edilip kenara bırakıldı.
yürüme arkadaşı dediğiniz altta tekerlekleri var üstte tutacak yeri var ittikçe müzik çalıyor bizde öyle bişey var o mu acaba ? Teşekkür ederim önerileriniz için, almanın bi anlamı yokmuş gerçekten

Disari cikarin gunde bir iki saat. Hava alsin. Balkonda suyla oynasin, hoplama ziplama tarzi oyunlar oynayabilirsiniz.

Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım. Çitten vazgeçtim.

Büyük Resimli hikaye ve boyama aldım çok güzel vakit geçiriyor 23 aylık oğlum kaydıraklı top havuzuda var balkonda günde 6 kez diş fırçalama bahanesiyle suyla oynuyor malym mutfakta çok vakit geçirince oyuncaklarını dolaplara saklıtorum çok eğleniyor bulup getirince hem oyalanıyor hem eğleniyor işleeimi yapabiliyorum

Back