• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerinize kendi kendilerine uyuma alışkanlığını ne zaman ve nasıl başlattınız??

lodos1735

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2013
11
0
86
İzmir
5 aylık kız bebeğim var ve sadece kucağımda emerken yada gezdirirken uyuyor.. birkaç kez kendi kendine uyuması için yatağına bıraktım ve ağlamalarına katlanmaya çalıştım ancak bir süre sonra ya katılarak ağlamaya yada kendini boğacak şekilde kusmaya başlıyor.. artık yatağına yatırıp kendi kendine uyuduğu günleri görmek istiyorum, deneyimlerinizi paylaşır mısınız??

5 aylık kız bebeğim var ve sadece kucağımda emerken yada gezdirirken uyuyor.. birkaç kez kendi kendine uyuması için yatağına bıraktım ve ağlamalarına katlanmaya çalıştım ancak bir süre sonra ya katılarak ağlamaya yada kendini boğacak şekilde kusmaya başlıyor.. artık yatağına yatırıp kendi kendine uyuduğu günleri görmek istiyorum, deneyimlerinizi paylaşır mısınız??

ben 3 aylıkken bu alışkanlığı vermeye başladım memede uyutmamaya çalış emzirdikten sonra yatağına koy bi süre başında bekleyebilirsin ama göz teması kurma ağlamalar bizdede çokoluyodu ben yanından çıkıyodum 10 dk. sonra uyuyodu şimdi 5 yaşında bazen yatağına kendi gidiyor bazende hikaye dinledikten sonra uyuyo

maalesef benim kızım çok ağlıyor ve ciddi sorun oluyor. doğduğundan beri aşırı kusması var o yüzden çok zorlayamıyorum. çok üzülüyor bende kıyamıyorum. bazı yöntemler deniyorum ara sıra ama pek başarılı olamadım. sen nasıl başladın ilk zamanların nasıl geçti?

Aynı sıkıntı bende de vardı bebeğimin çok gaz sıkıntısı olduğunda eşim ve kv saolun ayakta sallamaya alıştırdılar ama nasıl alışmak uyanıkken bile sallanmak istiyordu :( böyle olmaz dedim ve üç buçuk aylık bebeğimi sallamadan uyutmaya çalıştım çok direndi çok ağladı ben çıngırağıyla dikkatini çekmeye, saçını okşayarak tenimi tenine temas ettirerek sakinleştirmeye çalıştım ne kadar cok ağlarsa ağlasın yanıma almadım kararlı olduğumu görsün istedim.. tabii en kötüsü de bu :( bi kere ağladı diye alsaydim hep isteyecekti ve öyle de alışmazdı içim acıdıyodu ama yapcak bişey yok :( çok şükür iki hafta sonunda alıştı :) hiç alışamıcak diyorsun ama bi bakıyorsun alışmış yani biraz sabır :) inşallah en kısa sürede sende zafer ulaşırsın :) biz annelerin işi gerçekten kolay değil :)

Son düzenleme:
Çok şükür benim karışanım yok. Kendi deneyimlerimle ve aldığım eğitimle kızıma eğitim vermeye çalışıyorum. Inan aglatma konusunda ben de içim aciyarak direnmeye çalıştım. Ama 2 defa denedim ve bir daha denememeye yemin ettim. Çünkü kusmuguyla tikanip morardi ve cok korktum. Kusma sorunu en büyük derdimiz. Allah başka dert vermesin ama kaç defa bogulmaktan kurtardim bilmiyorum.

Allaah yardimcin olsun... kusmasi sıkıntı tabii ama ne yazık ki ağlamadan da olmuyo bence biraz daha bekle küçük zaten alışır zamanla inş :)

Back