• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekleriniz ne zaman yürüdü?

tugbayberk

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
72
2
6
Manisa
merhabalar 27 şubatta yaşına girecek oğlum ayberk yaramazım :)sadece oturuyor birde yerde yuvarlanıyor ayakta durmuyor kollarından tutarsan öle yürüyor tek başına yürümeye pek niyeti yok yaşıtları yürüyor benimkinde tık yok geçmi kaldı yürümede ilk çocuğum pek tecrübe de yok yürümesi ayakta durması için alıştırma yapmalımıyım yoksa kendi haline mi bırakmalıyım ?birde bi kitabımız var nesneleri çalışıyoruz araba top kuş kedi bunları öğrendik sayılır şöyle bazen gösteriyor to araba nerde deyince kitaptan ama bazende kuş nerde deyince havaya bakıyo kuş arıyo top nerde deyince attı diyo kitaptaini göstermiyo? bu konuda sorum şu siz ce önce nesnelerin keendisini mi öğretmek gerekir yoksa kitaplarda olanları mı öğretmeli daha sonra ikilem yaşarmı bu iki konuda yardımcı olursanız sevinirim .teşekkürler

1-3 ay baş tutma
6-9 ay oturma
12-14 ay yürüme ye başlarlar.

idrar eğitimi 16-18. aylarda yapılmalıdır.
2-3 yaş gündüz idrar kontrolü
3-5 yaş gece idrar kontrolü
dışkı eğitimi 1 yaşından sonra verilmelidir.

bebek
8-9 ay:Birkaç kelimeyi anlar.
11-12 ay: bilinçli birkaç kelime söyler.
21-24 ay: kısa cümleler kurar.
3 yaş:cümle kurar
4yaş:anlaşılır cümle kurar

NOT:Erken verilen eğitimler daha iyidir düşüncesi kesinlikle yanlıştır zamanında verilen eğitimler bebek için en doğrusudur.

yani yanlış mı yapıyorum erken mi diyorsunuz. ama bence bu öğrenme konusunda yazılı olan alıntılara da pek aldırmıyorum ben tamam doğrudur ortalama olarak yaşlar aylar öyledir ama çocuk öğrenmeye yatkınsa yok çocuğum sen öğrenmemelisin daha 1 2 ay daha bekle diyemeyiz herhalde şiimdi mesela benim oğlum anne baba mama gitti geldi bitti attı gel hadi düt düt (araba) bunları anlamlı söylediğine inanıyorum

yani yanlış mı yapıyorum erken mi diyorsunuz. ama bence bu öğrenme konusunda yazılı olan alıntılara da pek aldırmıyorum ben tamam doğrudur ortalama olarak yaşlar aylar öyledir ama çocuk öğrenmeye yatkınsa yok çocuğum sen öğrenmemelisin daha 1 2 ay daha bekle diyemeyiz herhalde şiimdi mesela benim oğlum anne baba mama gitti geldi bitti attı gel hadi düt düt (araba) bunları anlamlı söylediğine inanıyorum

konuşmayla alakalı demiyorum sadece bilgi amaçlı yazdım ama bi çocuğu daha çok küçükken zorla tuvalet eğitimi vermek yanlış

benim oğlum 15 aylıkken yürüdü. hiç dert etmedim. tutunarak ayakta durabiliyorsa sorun yok bence. her çocuk birbirinden farklıdır. Rabbim sağlık versin hepsi olur.

Back