tam gaz olayı bitiyor derken şimdide bu çıktı gece 2 kere kalkan bebe şimdi sabaha kadar 50 defa uyanıyor uykuya zor geçiyor 4.ayın içine girdik biliyorum henüz bir düzen olmaz ama birde çok uykusu olduğu için ememiyor ya da mamasını yemekte zorlanıyor sürekli neyi yanlış yapıyorum diye düşünmek çıldırtıyor insanı
tam gaz olayı bitiyor derken şimdide bu çıktı gece 2 kere kalkan bebe şimdi sabaha kadar 50 defa uyanıyor uykuya zor geçiyor 4.ayın içine girdik biliyorum henüz bir düzen olmaz ama birde çok uykusu olduğu için ememiyor ya da mamasını yemekte zorlanıyor sürekli neyi yanlış yapıyorum diye düşünmek çıldırtıyor insanı
üzülme düşünmede ama alış uykusuzluga bazı bebekler 6 aydan sonra düzenlı uykuya gecıyolar bazılarıda bnm oglum gıbı oglum 1 buçuk yasında en az 3 kere uyanır uyumak ıstemez ılk yatırırken dızımde sallarım meme emerek uyumak ıster ve ben 1buçuk yıldır hiç tam dınlenmıs olarak uyanamadım eskıden gundüz o uyuyunca bıraz yatar dınlenırdım yanı bı süre olur böyle bıraz bebegıne göre sekıl al ama gece uyumuyo dıye kaldırıp uyandırma oynatma konusma kı geceyle gundüzü ayırsın bılsın gece uyunması lazım dıye ögrensın allah yardım etsın iyi günlere büyüsün inşALLAH......
ahhh ahhh sanki beni anlatıyosun arkadaşım.bi ara alıştırmıştım saat 10 gibi yatıyodu sabaha kadar 2 kere kalkıyodu sadece.bu aralar iyice zıvanadan çıktı gece 12-1 de anca uyuyo ve sabaha kadar nerdeyse 10 kere kalkıyo.gündüz uykusu desen yok gibi bişey.iş filan yapamıyorum yani evi b...k götürüyo:)) kendi psikolojimden hiç bahsetmiyorum bile....tırlatmaya az kaldı doktorum nerdeeeeeeeeee
4.ay bebekler için çok önemli.Dünyayı tanımaya çalışıyorlar,renkleri görüyorlar,uzağı görmeye başlıyorlar.....Tavsiyem banyosunu yaptırın,masaj yapın yatırın.Ama uyuttuğunuz oda loş olmalı çünkü 4.aydan sonra bebekler karanlık odada uyuduğu esnada melatonin hormonu salgılar.Bu da bebeğinizin uyku düzeni için çok önemlidir.Hafif klasik müzik belki uyumasına yardımcı olur.
4. ayda biraz düzene girmesi lazım sallamaya cok alıstırma hep öyle gider simdi belki biraz zorlanırsın ama alıstırmassan sonra rahat edersin tavsiyem iyice uykusu gelene kadar beklet uykusu yoksa zorla uyutmaya calıstıkca diretir karnının tok ve altının temiz olduguna emin olduktan sonra güzelce sarıp sarmala internettende sac kurutma sesi veya elektrik süpürge sesi ac mesela bu szum odkurzacza - d kendi haline bırak ona görünme uzaktan kontrol et bi süre sonra hem sakinlesecek hemde uyuyacaktır..uyuyuncada kapatırsın..bide gece gündüzü ayırması icin gündüz hep sizin oldugunuz odada olsun koltugun üstünde orda burda gürültünüze uyansın bazen ama gece mutlaka sessiz karanlık ve o odanın dısında farklı bi oda olursa ayırması kolay olur.. kolay gelsin canım..
allah yardımcın olsun canım benimki akşam altı gibi uyuyor sabah dörde kadar.dörtte uyanıyor uyut uyuta bilirsen.ıkına ıkına mahfoluyor meleğim.sabah dokuz on gibi kaka yapıyor tekrar uyuyor.ben saat dörtte uyanmaya razıyım ama oğlum çok zorlanıyor kaka yaparken fissür oluşacak diye korkuyorum.