bebekleriniz kaç aylıkken dışarı çıkarmaya başladınız?

E

EU1

Ziyaretçi
kızlar bebim bebiş 2.5 aylık oldu .ama dışarı çıkarmaya korkuyorum..hastalanır..hava yutar sancısı olur..emmek ister dışarda emzirme problemi olur..altına yapar durmaz v.s...çok sıkıldım eve tıkıldım resmen ..siz dışarı çıkarabiliyormusunuz...pusetlemi kanuruylamı?yada kucaktamı?

canım bence hava güzel ve rüzgar yoksa çıkar derim emin ol temiz hava iyi gelecektir.haklısın emzirmek ufakken biraz sorun oluyor çünkü bebek küçükken sürekli emmek istiyor.ben edirrnedeyim ve 40ımız çıkıtığı gün izmire tatile gitmiştik.sorun olmamıştı.sadece kızım hava değişiminden gaz yaptı ama çok gezdim.bence hava güzel olunca çıkar temiz hava bebeğine iyi gelir sana da değişiklik olur.

henüz evlenip çocuk sahibi olmadigim için, valla ben annemden biliyorum, kardeslerimi falan 40i çikmayinca disari çikarmazdi; doktrol kontrolleri için çikarirdi anca... 40i çikmayan bebek disari çikmaz der durur hep...

canım ben oğlumu çıkarıyrum dışarıya cokta iyi oluyor once altını al ve güzelce emzir bebek araban varsa ona koy yoksa pusetıne koy ınankı cok ıyı gelıyo benımkı dısarı cıkar cıkmaz uyumaya baslıyo bebek arabasıyla cııkarıyorum ben dısarı temız hava bebege cok ıyı gelır emın ol

ben 10 günlükten beri cikariyorum.cokta iyi geliyor.arabasinda misil misil uyuyor.cikmadan önce altini degistiriyorum, emziriyorum sonra iki saat gezip geliyoruz.

ben ilk cocugumu dogduktan uc gun sonra kizimida yedigun sonra cikardim once cikarttirdimda sezeryanla dogum yapinca cikamadik hastaneden .canim once bi gectir temiz havada uzerine guzel bi yiki bide ohh dogur sorma ozaman bebeyinin keyfine

13 günlüktü oğlusum ilk ciktiğimizda.yaz cocugu oldugu için sorun olmadi.dikkatli olmakta fayda var canim

ben 3 gunluktu cıkarmaya basladım hergun mutlaka cıkıyoruz,bıraz zor oluyor baslarda ama alısırsın sende bebegınde

bizde havanın havaların sıcak olduğu hafta sonu vardıya o zaman çıktık pusetıne koyduk gittik sultanahmeti dolastık hatta bir ara pusetınden çıkartıp bile gezdirdim ama sıkı giydirdim giderken yanıma tülbent almıstım emzirmek için kuytu bır kose bulduk esım onume gectı tulbentle uzerımı kapattı emzırdım acık hava o kadar ıyı geldıkı kaç saat dolastık gıkı cıkmadı emzirmek için bile ben uyandırdım bizim hatun gezmeyı daha sımdıden sevıyo nereye gıdersek gıdelım sesı cıkmıyor

bende ilk günlerde çıkarmıştım,bu kodar korkma canım ya,allah yardım eder..içini ferah tur,kaldı ki hatay şimdi çok güzeldir...havalar sıcaktır oralarda,gözümde tütüyor memleketim...konu neydi nereye getirdim :.)
arkadaşların dediği gibi bebişinin karnını doyur,altını temizle 2-3 saat gezip hava almanıza yeter...ilk günler kısa aralıklarla,daha sonra zamanlamayı kendin ayarlarsın...kasma kendini...

bence pusette cıkar bebişini.bende ikizlerini 7.günden sonra cıkarsım.ama pusette.malum hatayın rüzgarı coktur.bence bebek arabası daha cok hava alır.puset daha korumalı.

ikizlerin pek tatlı maşallah valla takdir ediyorum biz 1 taneyle uğraşıyoruz sen 2 nasıl zor mu aslında çok özel bişey ikiz annesi olmak:hooray:

kızlar bebim bebiş 2.5 aylık oldu .ama dışarı çıkarmaya korkuyorum..hastalanır..hava yutar sancısı olur..emmek ister dışarda emzirme problemi olur..altına yapar durmaz v.s...çok sıkıldım eve tıkıldım resmen ..siz dışarı çıkarabiliyormusunuz...pusetlemi kanuruylamı?yada kucaktamı?

bende senin gibiyim arkadaşım. sürekli evde durmaktan sıkıldım. geçen 1 saatliğine pazara gidip geldik bebeğimle. ertesi günü hastalandı. ve hala hastalığı geçmedi. dışarı çıkmayı bırak yıkamaya bile korkuyorum. :çok üzgünüm:

kız delımısın sen 2.5 ay nasıl durdun evde ben ılk 13 gunlukken cıkardım topuktan kan aldılar sonra yarı kırkı cıkınca cıktık havada baya soguktu aılelerı gezdık kaldık markete bıle gıttık benımkı gezmeyı cok sevıyo daha kapının onune cıkar cıkmaz uyuyo bezını degıstırıyorum cıkarken sutumu sagıyorum bıberonla acıkınca verıyorum rahat oluyo pompa al sende ole yap dısarda emzırmesı zor oluyo gecen anneme bıraktım kıyafet almaya cıktım sutumu bıraktım aklım kalmadı calısan annelerın genelı boyle yapıyo zaten ılk zaman pusete koymadım ne kadar yastıkta koysan oturma pozısyonunda oluyo canta oluyoya ona koydum sımdı 50gunluk bebegım 1aydan sonra pusete koydum evde bunaltma kendını havalar guzel bıseycık olmaz

canım ben oğlumu çıkarıyrum dışarıya cokta iyi oluyor once altını al ve güzelce emzir bebek araban varsa ona koy yoksa pusetıne koy ınankı cok ıyı gelıyo benımkı dısarı cıkar cıkmaz uyumaya baslıyo bebek arabasıyla cııkarıyorum ben dısarı temız hava bebege cok ıyı gelır emın ol

bende aynen katılıyorum canım. ben 2 aylıktan itibaren dışarı çıkarmaya başladım.pusetine koyar koymaz uyuyor zaten. hatta bir defasında 7saat dışıdaydık oğluşumla. uygun biryerlerde altını aldım emzirdim hiç sorun olmadı. hergün 1-2 saat mutlaka çıarmaya çalışıyorum sıkı giydirip koruduğun müddetçe hiçbişey olmaz. temiz havaiyi geliyor hatta zihinsel ve sosyal gelişimi açısından farklı nesneleri görmesi vs. çok önemli ve gerekli.

bende 20günlükken çıkardım dışarıya şimdi 2 günde bir çıkarıyorum hava güzelse tabi balkonada sık sık çıkarıyorum dışarı çıkar çıkmaz uyuyor eve girer girmezde uyanıyor havalar güzel olduğu için kanguruyla çıkarıyorum bugün dışarda acıktığı için uyandı kangurudayken emzirdim çok rahat oldu

Sakınılan göze çöp batar... saldım çayıra mevlam kayıra yapma elbette ama rahat ol.. 19 mayısda doğum yaptım 3 haftalıkdı dışarı çıktık gezdik.. bir buçuk aylıkdı kucağıma alıp yürüye yürüye kimliğini çıkarmaya gittik kızımın... üstünü giydirdim.. öyle daraltırcasına değil elbette... karnını doyurdum altını değiştirdim ve çıktık... çokda güzeldi... zaten bebekleri kendimiz nasılsak bir kat fazla giydirmek gerekiyor.. metabolizma ona göre gelişiyor.. kat kat lahana gibi giydirmeyin bebekleri... onlarda can taşıyor, daralırlar anneleri :)

he bu arada bizim pusetimiz takım idi.. bebek koltuğuyla birlikte.. konfor süperdi ama nedense kızım ne pusete nede koltuğuna oturmayı sevmiyor... puset ve koltuk yepyeni bi kenarda duruyor malesef.. ama ben kanguruyu çok kullandım.. çokda faydasını gördüm... tavsiye ederim...

bende senin gibiyim arkadaşım. sürekli evde durmaktan sıkıldım. geçen 1 saatliğine pazara gidip geldik bebeğimle. ertesi günü hastalandı. ve hala hastalığı geçmedi. dışarı çıkmayı bırak yıkamaya bile korkuyorum. :çok üzgünüm:

bir bebeği nasıl alıştırırsan öyle gider çanım korkma hasta olacak diye
dışarı çıkar ama fazla giydirme havalar artık güzel
akşam üstü filan yıka daha rahat eder yatır
hiç korkma
ne kadar sıkı giydirirsen korursan o kadarda narinleşip hasta olmaya el veriyorlar
benim ilk oğlan nisan doğumlu
hiç korumadım olabildiğinçe rahat giysiler giydirip geziyorduk
cantamızdada inçe battanemizi bulundururdum
hiç bataneye sarmadan dolaştırırdım
ama kış bebekler yaz bebekleri kadar pek şanslı değiller
ama ben genede 2. oğlumu mahrum bırakmadım
onuda üşütmeyecek şekilde giydirip dolaşmaya çıkabiliyordum
2. oğlumda kasım doğomlu alıştırmana bağlı
hadi sizlere kolay gelsin yeni anneler güle güle
büyütün bebişlerinizi:emir_bebek:

ohoooooooooo benim tontişim 10 günlükdü banyo yaptırdık sabah akşam da ladık alışveriş merkezine gittik.yedik içtik gezdik saatlerceçemzirme odası vardı girip emzirecetim ama biz eve dönene kadar uyanmadı.eğer süt sorun oluyorsa sağ biberona koy.al yanına..bu kadar basit..çok bunalırsın evde çık gez. ne olacak.ama rüzgara da dikkat et....vücudu biraz mikrop alsın ki bağışıklık sistemi gelişsin...

X