• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeklerini emziren annelerden acil yardım bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi kibar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
K

kibar

Ziyaretçi
merhaba benim zehram'da 2 ay 13 günlük ilk bir ay mama ve anne sütü ile besledim daha sonra sütüm gelince sadece anne sütü vermeye çalıştım. ancak 3-4 gündür sütüm çok azaldı. bir hafta önce kuzum hastalandı. o günden sonra artık fazla emmiyor.emme süreside 1 dakika sürmüyor. sizin bebişler ne kadar süre emiyor lütfen yardım edin delirmek üzereyim. bol sağlıklı ve mutlu günler herkese

stres yapma ıyıce sutun giderr hemen süt iç anında süt yapıyor canım aç kalmasın olmazsa mama ver yazık bebeğe

mamayı neyle veriyorsun biberon kullanma kullanıyorsanda premetür bebekler için kullanılan memelerden alıp onlardan kullan çünkü bebek biberondan fazla süt gelip anne memesinden gelmeyince memeyi bırakabiliyor ayrıca bir markanın süt yapıcı çayı var ondan alırsan sütünü artırabilirsin malt içecekler vs sütü olduka artırıyormuş stres yapma bol bol su ve komposto iç inşallah sütün artar....

benim bebegim dogdugundan beri daha hic mama icmedi hep anne sutu icti..eczaneden sutu arttiran cay aldim onu kullaniyorum..sutun bittigini anladiginda yada bitmesede gunde 2-3 kez iciyorum hemen sut geliyor,tavsiye ederim

Bende emziriyorum ama sıvıyı çok tüketiyorum sütüm de iyi şükür bol bol su iç meyva suyu tüket ayrıca ben gaz problemi için dereotu tohumundan çay yapıyorum dereotu da sütü arttırıyormuş ya benim gibi çayını için yada yeşil halde tüketebilirsiniz ayrıca ısırgan çayıda sütü çok arttırıyormuş haberiniz olsun

birde kizlar tv de doktor soylemisti sut arttiran en cok sayranin soyledigi gibi dereotu,sogan,ve beyaz üzüm
sütü azaltan yiyeceklermisir,nane,sirke,tursu ve tuzdan uzak durun demisti

birde kizlar tv de doktor soylemisti sut arttiran en cok sayranin soyledigi gibi dereotu,sogan,ve beyaz üzüm
sütü azaltan yiyeceklermisir,nane,sirke,tursu ve tuzdan uzak durun demisti

bende haşlanmış mısır süt yapıyo diye biliyorum... soğan yiyincede oğlum çok fazla huzursuz oluyo... naneyide ısırgan içerken atıyorum... bi zararını görmedim...

ben ısırgan, rezene, sulandırılmış pekmez, eczanede satılan emziren anneler için olan çaydan((marka yasak sanırım)) bol su, bal vs tüketiyorum... genellikle sütüm çok bol ama biraz üzülsem hemen kesiliyo 1 damla bile gelmiyo... bence en önemlisi stresten uzak durmak...

birde ısırgan geçerten çok faydalı... ama çok kötü bi kokusu var o yüzden içmekten varzgeçmeyin.. içine azıcık nane atınca o kokusu gidiyo... hepinize bol sütlü günler diliyorum... a.s.

arkadaşım sanırım bebişlerin ne kadar süre emdiğini sormuşsun.bu duruma göre değişiyor.çok açsa mesela 2 3 saat emmediyse 10 dak. falan emiyor.ama gazı varsa mesela anca 1 veya 2 dak. emiyor. bizde durum bu canım.ayrıca ben sütüm artsın diye ekstra bişey yiyip içmiyorum.sadece sık sık emziriyorum.bir göğsümde süt tamamen bitmeden diğerini vermiyorum.daha doyurucu oluyor.

canım sütütün artması için bulgur pilavı yesılcay ve adacayı bide seftalı suyu çok süt yapıyo bol bol bulgur pilavı ye sütün kalıtesı artacak dene bak görceksın kolay gelsın

aktardan rezene ve ısırgan aldım onları içiyorum 1 haftadır . çoğaldı sanki biraz . sabah kalktığımda dolu dolu oluyorlar . ama poşet çaylardan yapmayın onlar bi işe yaramazmış aktardan ot halinde alın

kibarcim oncelikle cok gecmis olsun, benim bebisim de hastalandiginda cok az emiyordu ama toparlaninca emmesi duzeldi su an herbir gogsu 7-8 dakika bazen de 10-15 dakika veriyorum zaten ilk 6-7 dakika her bebek gogsun %80ini bosaltirmis geri kalan zaman da sizin aranizdaki bagi ve guven iliskisini arttirimis.sutun icin bol bol su ic canim doktorum bana 3 litre sivi tuketmemi soylemisti ve de eczanede satilan sut caylari ve rezene cok cok iyi geliyor bize hem gaz olusumunu da onluyor. sut, bulgur, sogan, misir sut yapiyordur ama gaz da yapiyor, yine de sen bilirsin kuru borulce de sut yapiyor diyorlar ama ben gaz yapabilir diye denemedim canim allah herkese saglik versin sutunuzle kalin...

sütünü arttırmak için bol bol su iç birde kendine muhallebi yap ye. inan bana sütünün dolup taşdığını göreceksin.

Canım seşam;
bende senin gibi sütümü çoğaltmakla uğraşanlardan biriyim.Benimde bazen çok iyi bazen de az geliyor. Şu ara günde bir tane nar yiyiyorum ve boza arada içiyorum. Steel tea çayını da içiyorum .Bide ısrgan çayını ama poşet olarak içiyodum ,bitince aktardan alacağım öyle daha yararlıymış galiba. Bu şekilde daha iyi arttı sanki. Tabii herşeyden önemlisi morall....
İnşallah sütümüz daha da çoğalır ve 1 yaşına kadar emzirebiliriz....

Canim oncelikkli uzulup stres yapmamalisin ve sik sik emzirmilisin ben yeni dogum yaptigim siralarda sol gogsumde catlak oldu cok aci cektim kaniyodu ve emziremedim tek gogusle idare ettik yara iylesti fakat emzirmedigim icin sut kesildi zorluyorum sikiyorum sadece 1 2 damla cikiyo cok uzuzldum annem surekli emzir sik sik ver gelir dedi hic umudum yoktu yinede surekli verdim ve suan oteki gogsumden daha cok doluyo sut emzirdikce urer uzulme bebegin acken ve surekli ver

merhaba benim zehram'da 2 ay 13 günlük ilk bir ay mama ve anne sütü ile besledim daha sonra sütüm gelince sadece anne sütü vermeye çalıştım. ancak 3-4 gündür sütüm çok azaldı. bir hafta önce kuzum hastalandı. o günden sonra artık fazla emmiyor.emme süreside 1 dakika sürmüyor. sizin bebişler ne kadar süre emiyor lütfen yardım edin delirmek üzereyim. bol sağlıklı ve mutlu günler herkese

canım rezene tohumu al kaynatıp suyunu iç hem bebebğe süt yapar hemde gazı varsa keser dereotu da süt yapıyor alıp ye ayrıca arkadaşın dediği gibi bi markanın süt yapıcı çayı var eczanelerden alabilirsin inşallah herşey yoluna girer stres yapma duş al bol bol göğsüne de masaj yap sıcak su ve masaj sütün gelmesine sebep olur geçmiş olsun..

guzelım benım oglum var ve bugun 3 aylık çok guzel emıyor ama bende bol bol sıvı ve tatlı tuketıyorumm sende dene sutun fazlalasır

hasta olduunda ememezdir bebeğin benimki hiç daha hasta olmadı 3 ay +1 haftalık 40 bin kere maaaşaaalllaaah emdimi yarım saat emer ama azı oldumu almaz bide benimki çok inatçı emmiyo inadı tuttumu
bide bebek emmiyosa senin sütünün çoklaşması lazım emmediğinden yani sütün varsa tabi

Back