Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeğim 4 aylık olucak ama hala çıngırak tarzı seslere dönmüyor bizim sesimize tepkiler veriyor gülüyor aguluyor işitme testlerimiz temiz ama oyuncak sesi anahtar sesiyle sağa sola ceviremiyoruz yaşayan bilen var mı ?
Bebeğim 4 aylık olucak ama hala çıngırak tarzı seslere dönmüyor bizim sesimize tepkiler veriyor gülüyor aguluyor işitme testlerimiz temiz ama oyuncak sesi anahtar sesiyle sağa sola ceviremiyoruz yaşayan bilen var mı ?
Evet kanımca herkes de yaşıyor. Zaman zaman dönmez bazen bir bakarsın başka birşeye döner. İşine gelmiyordur. Dikkati başka birşeye odaklıdır. Saymakla bitmez. Başka birşey deneyin. Duymadığı daha ilgi çekici şeyler. Başka bir şeye odaklı değilse. Her çocuk farklıdır. Bence abartılıyor bazı şeyler. Seslere dönüp bakmıyorsa yok işte sürekli dönme varsa. Yapmayan çocuk seyrek ya. Sese dönmez ama duyması iyidir. Bir bakarsın döner. Çocuğun kişiliği ile de ilgili olabilir. Çocuğum dönmezdi. Ama dikkat edince gerçekten birşeye yoğunlaştığı zaman çok yoğunlaştığından dönmediğini gördüm. Hatta arttırıyoruz adıyla seslenirdim seslenirdim bakmazdı. Bazen de bakardı. Hemen aşırı takılmayın. Bütüne bakmakta fayda var. Bol bol etkinlik yapın. İletişim kurun. Her çocuk gelişim evresi birbirini izler ama hepsinin aynı değildir. Yani her çocuk kendine özeldir. Her söylenene takılmayın.