Çocuk Hastalıkları Bebeklerin göz rengi ne zaman kesinleşir ? Anne Karnında Bebeğin Göz Rengi Hesaplama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

oRacLe

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
108
18
Yeni doğan bir bebeğin göz rengi ilk zamanlar genellikle mavi, lacivert gibi renklere sahiptir. Bu renkler bebeğin göz rengi hakkında yanıltıcı bilgilere neden olabilir. Bebeklerde göz rengi ne zaman belli olur, doğum sonrasında anne adaylarının merak içinde beklediği bir konudur. Bebekler ilk 4 aylık süre içinde görmezler ve bu dönemde belirli bir göz renkleri yoktur. Çünkü yeni doğan bebeklerin gözlerinde renk hücresi bulunmaz. Bu nedenle göze gelen ışığı direk yansıtır. Bu durum da bebeklerin gözlerinin mavi olarak görülmesine yol açar.

Bebeklerin göz rengi ne zaman kalıcı olur?

Bebeklerin göz rengi zaman içinde kalıcı rengini alır. Bunun için en az 6 aylık süreç gereklidir. Bebeklerde göz rengi ne zaman belli olur sorusu için doğumdan sonraki 6 ile 12 aylık süreç işaret edilebilir. Bu dönemde bebeğin gelişim düzeyine bağlı olarak göz renkleri kalıcı halini alır.

Yeni doğan mavi ya da yeşil gözlü bebeklerin göz renkleri zamanla genellikle kahverengiye dönüşür. Yeni doğduğunda gözleri siyah olan bebeklerin gözlerinde sonrasında herhangi bir değişim görülmez ve siyah olarak kalır.


Bebeklerde göz rengi ne zaman kesinleşir ? Bebeklerde göz rengi ne zaman belli olur ? Doğumdan itibaren genelde bebeklerde göz rengi siyahtır. Yeni doğan bebeklerde göz rengi kalıcı değildir. Zaman içerisinde kalıtsal özelliklere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bebeklerde Göz Rengi Neden Değişir

Bebekken göz rengi neden değişir ?

Hamilelik döneminde en çok konuşulan konulardan biri de bebeğin kime benzediğidir. Saçları nasıldır ? Burnu kime benzeyecek acaba ? Babaların kesin bana benzer gibi muhabbetleri bitmek bilmez. En nihayetinde her anne baba sağlıklı bir evlat kucaklarına almak isteyecektir. Bebeklerde göz rengi de özellikle anne yada baba renkli gözlü ise en çok merak edilen detaylardan biridir. Bebeklerde göz rengi doğum esnasında yüksek ihtimalle lacivert, siyah ve parlaktır. Peki bebeklerde göz rengi ne zaman kesinleşir ?

Bebeklerde Göz Rengi Ne Zaman Kesinleşir

Doğum sonrasını takip eden 6-12 aylık dönemde bebeğinizin göz rengi kalıcı hale gelir. Bu dönemden sonra yüksek oranda bebeğin göz renginde herhangi bir değişme görülmez.

Bebek göz rengini anneden mi babadan mı alır sorusuna aslında net bir cevap yoktur.

Bebeklerde Göz Rengi Hesaplama

Bebeklerde tahmini olarak göz rengi hesaplama yani bebek göz rengi testi işlemi anne ve baba göz rengi ele alınarak aşağıdaki gibi yapılır;

Anne Karnında Bebeğin Göz Rengi Hesaplama

Anne ve Babanın Göz Rengi : Yeşil-Kahverengi

Ebeveynlerin gözleri yeşil-kahverengi ise bebeğin göz rengi %50 kahverengi, %37,5 yeşil ve %12,5 mavi olma ihtimali var.

Anne ve Babanın Göz Rengi : Mavi-Mavi

Her iki tarafın gözleri mavi ise bebeğin göz rengi %99 mavi, %1 yeşil olur.

Anne ve Babanın Göz Rengi : Kahverengi-Mavi

Kahverengi ve mavi gözlü anne ve babadan doğacak bebeğin göz rengi %50 kahverengi, %50 oranında mavi olabilir.

Anne ve Babanın Göz Rengi : Kahverengi-Kahverengi

Ebeveynlerin göz rengi kahverengi ise bebeklerde göz rengi % 75 kahverengi, %6,25 mavi ve % 18,75 oranında yeşil olabilir.

Anne ve Babanın Göz Rengi : Mavi-Yeşil

Mavi ve yeşil gözlü anne ve babalarda, bebeklerin göz rengi % 50 mavi, %50 ise yeşil olur.

Anne ve Babanın Göz Rengi : Yeşil-Yeşil

Yeşil renkli anne ve babanın yeni doğan için göz rengi ihtimalleri %75 yeşil, %25 mavi olur.


İlginç Bir Bilgi : Bebekler doğdukları ilk birkaç gün göremezler, ardından birkaç ay sadece siyah beyaz görürler. İlk ayırt ettikleri renk ise kırmızıdır.
 
Güzel bilgi teşekkürler
 
Benim gözlerim kahverengi biraz elaya yakın. Eşimin de gözleri kahverengi ama kızımın gözlerinin rengi mavi
 
Benim gözlerim kahverengi biraz elaya yakın. Eşimin de gözleri kahverengi ama kızımın gözlerinin rengi mavi
Anneannem ve dedemin ikisinin de gözleri yeşil. Çocuklarının hepsinin gözleri kahverengi-bal karışımı. Bu istatistik genelde doğrudur muhtemelen ama genetik için net konuşulamaz maalesef
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…